Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Légzsákos csalás lenne?

Légzsákos csalás lenne?

Figyelt kérdés

Vettem egy újszerű használtautót néhány hónapja, amiről kiderült, hogy korábban (gazdasági) totálkáros volt. Nyíltak a légzsákok is. Kívülről egész jól megcsinálták (elsőre semmit nem is vettem észre amikor megnéztem), használat közben viszont egyre több lett az árulkodó jel. Az eladó egy kisebb sérülést említett vásárlás előtt, "karcolás/meghúzás lehetett". A (függöny)légzsákok, amik bent vannak, úgy néznek ki mint amik nyíltak már (meg lett nézetve szervizben), a patronnál nincs semmi hackelés, az elektronikája nem jelez semmit. A zsákok úgy vannak feltekerve, ragasztószalaggal rögzítve...

Kihez forduljak aki ezt biztosan kideríti nekem, hogy az eredeti nyílt légzsákok vannak-e bent vagy sem?

2023. szept. 12. 01:09
 1/8 anonim ***** válasza:
76%
Ne fordulj senkihez, ezt az autót nem szabad megvenni.
2023. szept. 12. 02:07
 2/8 A kérdező kommentje:
Sajnos már megvettem, hónapokkal ezelőtt. Most jöttem rá, hogy valami nem oké és próbálok utánajárni.
2023. szept. 12. 08:06
 3/8 anonim ***** válasza:
92%
A légzsák is biztonsági berendezés és ha erre rájönnek kivonják a forgalomból amíg meg nem csináltatod.
2023. szept. 12. 09:08
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
* jelents fel az eladót és kérd vissza a pénzed.
2023. szept. 12. 09:09
 5/8 A kérdező kommentje:
Ahhoz bizonyítanom kellene hogy igazam van. Erre kellene egy szakember aki erről hivatalos papírt is tud adni. De ki tud ilyet csinálni?
2023. szept. 12. 09:38
 6/8 anonim ***** válasza:
87%

Hát ezt be kell nyelned.

Ugye, ha vinnél magaddal olyan embert is aki látott már autót életében akkor lehet nem vennél olyan járművet ami előtte gazdasági totálkár volt.

2023. szept. 12. 09:43
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem (nem ertek hozza cdak lehetosegek talan) megkene nezetned markaszervizbe, lekerdezni esetleg carvertical-on. Te semmikepp se nyulj hozza. Hivatalos papirt szerintem tud kiallitani errol a markaszerviz. De sok szerencset.
2023. szept. 13. 07:05
 8/8 anonim ***** válasza:

Olyan szervizt kell keresni ahol foglalkoznak is ezzel. Nagyobb szervizeket keresel a neten ahol adnak ki véleményt és szépen felhívod őket elmondod mivan és megmondják hogy van-e értelme odamenni az autóval vagy nincs. Sima mezei szerelők ezzel nem foglalkoznak, hivatalos papírt sem tudnak kiadni. Mindenre van megoldás, de célszerű lenne még egy ügyvédet is felkeresni ezügyben hogy Ő mit tud javasolni honnan indulj el stb...

Ha adásvételibe be volt írva mik voltak az autóval akkor te vállaltad hogy ennek ellenére megvetted, akkor már hiába sírsz...

A légzsákokra megoldás a csere úgy mindennel együtt.

2023. szept. 13. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!