Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Eladott gépjármű körüli mizéria?

Eladott gépjármű körüli mizéria?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Történt, hogy édesapám halála után a hagyatékban maradt egy autó. Törött volt, a hosszas hagyatéki eljárás során lejárt a műszakija is.. A jogerős hagyatékátadó után a nevemre került, és másnap eladtam roncsként egy "cégnek". (Ma már tudom, hogy a bontóba kellett volna vitetnem..)

Miután a vevő az adásvételnél kellően suttyónak bizonyult, éltem a gyanúperrel, és az adásvételit érkeztettem a Kormányablaknál. Utólag kiderült, hogy az új tulajdonos - anélkül, hogy a kocsit a nevére vette volna -, tovább értékesítette egy gyanútlan idős férfinak. Ő megjavíttatta, leműszakiztatta. (A hab a tortán, hogy utána ráhajtott egy fizetős szakaszra az autópályán, és a csekket – hiszen a kocsi még az én nevemen volt -, én kaptam. Ez utóbbiból az adásvételi és az érkeztetett dokumentum segítségével valahogy kimásztam. )

Ezzel párhuzamosan kaptam egy határozatot egy budapesti kormányhivataltól, hogy az általam eladott kocsit hivatalból kivonták a forgalomból.

Tegnap sírva megkeresett az idős férfi azzal, hogy szüksége lenne az eredeti - a köztem és a suttyócég közti - adásvételi szerződésre, mert

- a cég már fölszámolta magát (és újat alapítottak, és egy egész gusztustalan maffiahálózatra derült fény..)

- rendőrség nem segít

- neki nem adnak oda semmiféle iratot, cserébe életveszélyesen megfenyegették

- ha a kezében lenne ezen dokumentum, akkor – mert jóhiszeműen járt el -, valahogy mégis a nevére kerülhetne végre az autó (és ezzel lekerülne az én nevemről is)

Ez most így rendben van, hogy a „köztes cég” – a törvénytelenségük ellenére – kiiktatódik köztem és az új tulajdonos között?

Adjam át az adásvételi másolatát ennek az idős férfinak? Vagy ezzel megint csak magammal szúrok ki? Mi van azzal a köztes idővel, ami az autó eladása és jóhiszemű megvásárlása között történt? Ki fizeti az adót? A biztosítást? A köztes cég biztosan nem, hiszen ők már felszámolódtak.

Nem szeretnék se rendőrségre, se bíróságra járni.

Köszi, ha tudtok segíteni, és igen, végtelenül naív vagyok...

2021. jan. 21. 12:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
72%

Köztes adásvételi volt? Tehát úgy néz ki, hogy eladtad a cigányoknak majd azok semmi papírral a bácsinak adták? Te leadtad a papírt, hogy a cigányok a vevők onnantól papíron a kocsi az övék , de a cég elment a levesbe mostakkor a bácsi autó nélkül maradt. Ebből nem tud kijönni. "Így járt" mert ha kedves vagy és nevére adod be a adásvételit arról ami már nem a tiéd azzal nem tud mit csinálni a ocsmányiroda. Erre csak annyit lehet mondani, hogy RIP.

Neked már nincs a neveden, a bácsinak meg még nincs. Tehát a biztosítást a cigányoknak kell fizetni ami nem történik meg, ők kapják a fedezetlenségi díjat.

A adásvételit közjegyzőnél hitelesítsed le mármint hiteles másolatként, fog kelleni sokáig és ezek a papírok nem bírják a gyűrődést. :((

2021. jan. 21. 12:35
 2/15 anonim ***** válasza:
83%
Jaaa, nincs biztosítása, akkor még mázli, hogy nem volt baleset.
2021. jan. 21. 12:36
 3/15 anonim ***** válasza:
88%

Ne adj oda semmit!

Az idős férfi kétlem, hogy hivatalos adás-vétellel jutott az autóhoz, hiszen akitől vette, nem íratta át a nevére, így nem is lehetett hivatalos adásvételit csinálni.

Anno nekem is a vevő sumákolt és nem íratta át az autót a nevére. Nekem jöttek a felszólítások. Én csináltam vagy 10 másolatot az adásvételi szerződésről és az önkormányzatnál kapott igazolásról, hogy oda is bejelentettem az eladást.

Ahányszor jött valami a nevemre, mentek a válaszlevélben a másolt iratok.

Te igazoltan eladtad az autódat, így onnantól a más dolgához semmi közöd nincs.

2021. jan. 21. 12:40
 4/15 anonim ***** válasza:
85%
Sajnálnám a bácsit, de részemről lezártnak tekinteném a dolgot. Tegyen feljelentést.
2021. jan. 21. 12:43
 5/15 A kérdező kommentje:

Na igen, pont ez történt. Nem tudom, hogy honnan veszi a bácsi, hogy a nálam lévő adásvételivel a nevére kerülhet, de már kiadni is félek. (A telefonban azt mondta, hogy kínjában már a hamisítás is eszébe jutott, de addig még nem ment el..) Azt sem értem, hogy tudta leműszakiztatni, ha nem volt a nevén, én márc. 31-én adtam el, a KAÜ rendszerben látom, hogy május 22-re gatyába rázta és leműszakizatatta. Ő is hülye volt, én is..

Elküldjem neki? Vagy ne küdjem? Azt se szeretném, ha emiatt zaklatna.

2021. jan. 21. 12:50
 6/15 anonim ***** válasza:
74%
Ne, ne! Tiltsd le ha piszkál, offold.
2021. jan. 21. 13:02
 7/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, bannolom a bácsit.
2021. jan. 21. 14:22
 8/15 D. Brasco ***** válasza:
79%
Felejtsd el ezt a sztorit....sajnaljuk az öreget,de igy jart.Te amugy ha akarnal sem tudnal rajta segiteni semmivel,mert te eladtad kalányoséknak,neked erről van papirod stb stb....ők eleve el sem adhattak volna amig nem iratjak a nevukre stb stb....tehat az a bácsin mar semmit nem segit,hogy te kinek adtad el meg te erről esetleg milyen papirt tudnal neki adni.......raadasul csúnyán fogalmazva semmi köze nincs is hozzá,hogy te mikor kinek passzoltad el.És mondom,nem is segitene a helyzeten semmit
2021. jan. 21. 15:06
 9/15 A kérdező kommentje:

A bácsi is simliskedett, mert neki 15 napon belül át kellett volna iratni a nevére, és azonnal kibukott volna a turpisság - megúszta volna a kocsi elbukott árával - , de ő előbb nekiállt javíttatni, műszakiztatni (ezt hogyan..?), aztán a kész kocsival a pályára hajtott. (Az se lesz neki 2 fillér, ha kiderül, hogy ő volt. Május óta ketyeg a kamat, 60 ezerről indult.) Másfél milliónál tart jelenleg, kocsit nem használhatja, és 10. hónapja járja a kálváriát

Gyáli Autókereskedés. Kerüljétek el.

2021. jan. 21. 15:40
 10/15 anonim ***** válasza:
48%
Egyetértek azzal, hogy a bácsi így járt. De őszintén, mibe telne lescannelni azt az adásvételit és elküldeni neki az email címére (ha személyesen futkosni kellene a fénymásolattal, akkor még megérteném)? Javítsatok ki, ha tévedek, de ebből a kérdezőnek semmilyen hátránya nem származhat, csak ne az eredeti példányt adja át.
2021. jan. 21. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!