Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Eladott gépjármű körüli mizéria?

Eladott gépjármű körüli mizéria?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Történt, hogy édesapám halála után a hagyatékban maradt egy autó. Törött volt, a hosszas hagyatéki eljárás során lejárt a műszakija is.. A jogerős hagyatékátadó után a nevemre került, és másnap eladtam roncsként egy "cégnek". (Ma már tudom, hogy a bontóba kellett volna vitetnem..)

Miután a vevő az adásvételnél kellően suttyónak bizonyult, éltem a gyanúperrel, és az adásvételit érkeztettem a Kormányablaknál. Utólag kiderült, hogy az új tulajdonos - anélkül, hogy a kocsit a nevére vette volna -, tovább értékesítette egy gyanútlan idős férfinak. Ő megjavíttatta, leműszakiztatta. (A hab a tortán, hogy utána ráhajtott egy fizetős szakaszra az autópályán, és a csekket – hiszen a kocsi még az én nevemen volt -, én kaptam. Ez utóbbiból az adásvételi és az érkeztetett dokumentum segítségével valahogy kimásztam. )

Ezzel párhuzamosan kaptam egy határozatot egy budapesti kormányhivataltól, hogy az általam eladott kocsit hivatalból kivonták a forgalomból.

Tegnap sírva megkeresett az idős férfi azzal, hogy szüksége lenne az eredeti - a köztem és a suttyócég közti - adásvételi szerződésre, mert

- a cég már fölszámolta magát (és újat alapítottak, és egy egész gusztustalan maffiahálózatra derült fény..)

- rendőrség nem segít

- neki nem adnak oda semmiféle iratot, cserébe életveszélyesen megfenyegették

- ha a kezében lenne ezen dokumentum, akkor – mert jóhiszeműen járt el -, valahogy mégis a nevére kerülhetne végre az autó (és ezzel lekerülne az én nevemről is)

Ez most így rendben van, hogy a „köztes cég” – a törvénytelenségük ellenére – kiiktatódik köztem és az új tulajdonos között?

Adjam át az adásvételi másolatát ennek az idős férfinak? Vagy ezzel megint csak magammal szúrok ki? Mi van azzal a köztes idővel, ami az autó eladása és jóhiszemű megvásárlása között történt? Ki fizeti az adót? A biztosítást? A köztes cég biztosan nem, hiszen ők már felszámolódtak.

Nem szeretnék se rendőrségre, se bíróságra járni.

Köszi, ha tudtok segíteni, és igen, végtelenül naív vagyok...

2021. jan. 21. 12:22
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Tegnap megígértem neki, hogy elküldöm a másolatot postán, de aztán gondolkodtam, és kérdeztem. Nehogy ebből még nagyobb baj legyen.

Az azért nem szól a bácsi mellett, hogy ő sem iratta a nevére, meg valószínűleg aláírást hamisított (legalább egy meghatalmazás erejéig) a műszaki vizsgához. Illetve nem tudom, h ez utóbbi hogy megy..

Az sem volt könnyű 2 hónap, amikor az Nemzeti Útkezelő nekem küldözgette a csekkeket, eléggé fenyegető stílusban. Sok időm-energiám-pénzem ment rá arra, hogy bebizonyítsam: a kocsi már nem az én tulajdonomban van.

2021. jan. 21. 16:06
 12/15 anonim ***** válasza:

Talán itt pontos választ kaphatsz.

[link]

2021. jan. 22. 11:38
 13/15 A kérdező kommentje:
#12, köszönöm
2021. jan. 22. 12:17
 14/15 anonim ***** válasza:
Az azért érdekel, az idős ember hogyan talált rád?
2021. jan. 22. 15:21
 15/15 A kérdező kommentje:

A még az édesapám nevén lévő forgalmi engedélyre a Kormányablakban ráírták a nevemet és címemet, tettek rá egy bélyegzőt és persze ráírták a dátumot. Ezt adtam oda az eredeti vevőnek.(előtte beszkenneltem) Innen tudta meg a bácsi.

(Új forgalmit nem kaptam, hiszen nem volt leműszakiztatva a kocsi)

2021. jan. 22. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!