Forgalmi vizsgán meg amikor tanuló vezetőként vezetek, miért olyan nagy hiba az ha nem veszek észre egy gyalogost, aki át tervez kelni a gyalogátkelőn?
↪ 9/ válasza: Ha a zebra vegen acsororog valaki koteles vagy megallni, meg akkor is ha csak egy felhulyenek epp ott tamad kedve cigarettazni (2023. aug. 13. 13:42)
Megírnád, hogy melyik jogszabály melyik része kötelez erre?
A KRESZ nevű rendeletben az van ( nem betű szerint), hogy a járdán álló gyalogosnak nincs elsőbbsége. Tiszta sor, mert egyetlen álló közlekedőnek sincs elsőbbsége. Értelmezhetetlen.
Viszont az is olvashstó benne (ez viszont így benne van), hogy az átkelésben zavarni sem szabad.
Na most, ha én háttal éllok az útnak, és a kirakatot nézegetem, akkor aligha tervezem az átkelést. Ám a zebra közelében vagyok, és feltételezhető, hogy átmennék, de nem teszed lehetővé, akkor akadályozol.
Az is benne van, hogy fokozott óvatossággal, csökkentett sebességgel kell megközelíteni, hogy az elsőbbségadási kötelezettségednek eleget tudj tenni.
„...oktatóm már többször leb*szott amiért nem álltam meg gyalogátkelő előtt, pedig szerinte meg kellett volna.”
De ha csak tanulóvezető vagy, akkor hova a jó pokolba rohansz már? Ugyanannyit fizetsz, mint ha csak szép lassan mazsolatempóban vánszorognál és minden gyalogosnak/ácsorgónak megállnál. A lényeg amúgy az egész zebrás-átengedősdiben nem az udvariasság, hanem az hogy még véletlenül se ölj meg senkit sietségből.
Azért az furcsa hogy nem tud valaki semmenire vezetni, de megakarja magyarázni a baromságát.
Előszüör tanulj meg vazetni és majd esetleg utána bírálhatsz felfelé.
Miért olyan nagy hiba?? Mert elütöd??
Ha ott áll, menni fog, állj meg. Ha int, hogy ő csak ácsorog, akkor mehetsz.
Legutóbb vicces volt, mert megálltam a zebránál, a gyalogos meg megkérdezte, hogy én akkor most átmehetek? 😃 Nem bírtam ki röhögés nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!