Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » C rutin vizsgán mennyire...

C rutin vizsgán mennyire gyakori, hogy a tanuló választhat mit szeretne a kötelezőkön felül megcsinálni?

Figyelt kérdés
Ismerősök mesélték, hogy náluk a vizsgabiztos felajánlotta ezt a lehetőséget.
2023. máj. 24. 11:59
 1/5 anonim ***** válasza:
Ezt vizsgabiztos és helyszín válogatja. Amikor az A-t csináltam, a vizsgabiztos arra bökött rá, amit aznap még nem hallott, de tudta, hogy úgyis bárki tudja. Amikor B rutint csináltam (még volt), dobókockával döntött a vizsgabiztosom, de semmiképp sem a kerékcserét akarta meghallgatni. B forgalmin is Szolnokon az egyik vizsgabiztos belevitt két telezöldes bal kanyarba, két egyirányúból bal kanyarba, utána kezdődött a rendes útvonal, a másik vizsgabiztos meg 6 útvonalhoz 7 papírt adott neked, ha a jokert húztad, konkrétan megmondhattad, melyik sorszámú útvonalon akarsz vizsgázni.
2023. máj. 24. 12:19
 2/5 anonim ***** válasza:
Soha nem volt ilyen opció,mondani kellett egy számot vagy húztam. Legutóbbi városi vizsgámnál meg mentünk arra amerre nem volt dugó. Ott se volt olyan,hogy X vizsgaútvonal.
2023. máj. 24. 16:18
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem elterjedt.

Talán úgy gondolta a vizsgabiztos, hogy feszültségildó lehet, ha a kötelező feladatokon túl, a vizsgázót bevonja a további feladatoknál "mit szeretne", de ez nem jellemző.

A feladatokat általában a vizsgabiztos tudatosan jelöli ki, még a lehetséges útvonalak közül is kihagyhatnak (pl nem akar autópályára menni).

Mindezekkel együtt még lehet segítőkész a vizsgabiztos, lényegében a saját munkáját könnyíti azzal, hogy a vizsgázóknak olyan útvonalakon, olyan feladatokat kell végrehajtani, amit ő rendszeresen, már több százszor járt végig, szinte odafigyelés nélkül ismer.

Az, hogy esetleg a vizsgázót is bevonja a feladatok kijelölésébe, megteheti, mint ahogy eltérhetbek a vizsgaútvonalaktól is. Vannak rá példák, de nem ez a jellemző.

2023. máj. 24. 16:53
 4/5 anonim ***** válasza:

A rutinvizsgától már tovább pörgettem az eseményeket a forgalmi vizsgához, de a lényeg, hogy nem az a trend hogy a vizsgabiztosok a vizsgázókra bízzák a feladatok kijelölését, igaz nincs is az megtiltva, hogy a kötelezőkön túl, a vizsgázót is bevonják, mit szeretne megmutatni.

(3)

2023. máj. 24. 16:58
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem hallottam még ilyen szabad választásról.

A vizsgaszabályzat szerint a vizsgabiztos jelöli ki a feladatot. Ritkának tudom, hogy így tesz, mert valamilyen sorsolás jellegű dolog szokott lenni (cetlihúzás, dobókocka stb.) nehogy az legyen, hogy kitolásból csináltat valamilyen feladatot a vizsgázóval.

Ritka lehet, hogy odabízza. Ráadásul, borzasztó lehet annak, aki elbaltázza a magának választott feladatot. Ha rásózták, vagy ilyen lett a sorsolás, hát, nem volt szerencséje.

2023. máj. 24. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!