C rutin vizsgán mennyire gyakori, hogy a tanuló választhat mit szeretne a kötelezőkön felül megcsinálni?
Nem elterjedt.
Talán úgy gondolta a vizsgabiztos, hogy feszültségildó lehet, ha a kötelező feladatokon túl, a vizsgázót bevonja a további feladatoknál "mit szeretne", de ez nem jellemző.
A feladatokat általában a vizsgabiztos tudatosan jelöli ki, még a lehetséges útvonalak közül is kihagyhatnak (pl nem akar autópályára menni).
Mindezekkel együtt még lehet segítőkész a vizsgabiztos, lényegében a saját munkáját könnyíti azzal, hogy a vizsgázóknak olyan útvonalakon, olyan feladatokat kell végrehajtani, amit ő rendszeresen, már több százszor járt végig, szinte odafigyelés nélkül ismer.
Az, hogy esetleg a vizsgázót is bevonja a feladatok kijelölésébe, megteheti, mint ahogy eltérhetbek a vizsgaútvonalaktól is. Vannak rá példák, de nem ez a jellemző.
A rutinvizsgától már tovább pörgettem az eseményeket a forgalmi vizsgához, de a lényeg, hogy nem az a trend hogy a vizsgabiztosok a vizsgázókra bízzák a feladatok kijelölését, igaz nincs is az megtiltva, hogy a kötelezőkön túl, a vizsgázót is bevonják, mit szeretne megmutatni.
(3)
Nem hallottam még ilyen szabad választásról.
A vizsgaszabályzat szerint a vizsgabiztos jelöli ki a feladatot. Ritkának tudom, hogy így tesz, mert valamilyen sorsolás jellegű dolog szokott lenni (cetlihúzás, dobókocka stb.) nehogy az legyen, hogy kitolásból csináltat valamilyen feladatot a vizsgázóval.
Ritka lehet, hogy odabízza. Ráadásul, borzasztó lehet annak, aki elbaltázza a magának választott feladatot. Ha rásózták, vagy ilyen lett a sorsolás, hát, nem volt szerencséje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!