Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért van ennyire túlbonyolítv...

Miért van ennyire túlbonyolítva egy jogsi? xd

Figyelt kérdés

Konkrétan irreális elvárásokat kérnek vizsgán, épp eszű ember nem csinálja így az tuti...

Nekem ezek újak mert most vezetek oktatóval( régen mentem elzárt területen egyedül) és annyi hülyeség van... És nem csak szerintem hanem az oktató szerint is. Mondta ő is hogy ezekre csak a vizsgán kell figyelni mert a valóságban mindenki leszarja, ő is xD Akkor mégis miért? Ilyen görcsös az egész mert senki nem így menne magától...

2023. júl. 15. 01:43
1 2 3
 1/23 anonim válasza:
93%
Melyik részére gondolsz pontosan?
2023. júl. 15. 01:46
 2/23 A kérdező kommentje:

pl. ez az ötször hatra nézés magad mögött meg mindenhol, engem csak zavar a forgolódás

a parkolások, minden megvan szabva és 5x könnyebben meglehetne csinálni

egy sima visszafordulást is túlbonyolítanak, stb.

2023. júl. 15. 01:52
 3/23 A kérdező kommentje:
ja meg a legnagyobb baromság, nem lehet tükörből tolatni, középen kell hátra nézni xd
2023. júl. 15. 01:53
 4/23 anonim ***** válasza:
78%

azért mert jelenleg még nem túl szigorúak a büntetések de lassan el fogunk jutni oda hogy pl: 50km táblánál már 55km nél megy majd a csekk meg a pontszám

jobb az elején megszokni a szabályos közlekedést

aki nem tartja be a kreszt az előbb utóbb úgy is megszívja

ezek az emberek szoktak bekerülni a tv híradóba

lehet hogy 5-10 év múlva okoz balesetet amibe vagy ő sérül meg vagy a vétlen fél

de mondom aki nem kresz szabály szerint közlekedik az egy "időzített bombán ül"

2023. júl. 15. 01:58
 5/23 anonim ***** válasza:
82%

3

Akkor furgonnal szerinted hogy tolatnak? Ha már ugye nincs tolató kamera?

2023. júl. 15. 03:45
 6/23 anonim ***** válasza:
32%
Mert ha nem nézel szét és 40 el beléd csattan valaki, mert nem adtál elsőbbséget és netán meghalt, akkor gyilkosság miatt fogsz a vádlottak padján ülni. És akkor csak 40 el ment a másik, és te pedig túlélted nem pedig nyomorék lettél az egész életedre. Ha szerinted ez hülyeség, akkor inkább ne vezess.
2023. júl. 15. 05:42
 7/23 anonim válasza:
73%

Édes istenem, inkább ne menj forgalomba, ha "zavar" a forgolódás! Amikor kifordulsz egy utcából, akkor se nézel körbe, mi? A holt terekről hallottál már? Mi van, ha elütsz egy gyalogost vagy egy biciklist, mert nem nézel körbe, mert nehogy már forgolódni kelljen? Ők a legvédtelenebbek és sokszor nem is hallod meg őket! Vagy amikor pl. b.sznak levágni a túlburjánzott bokrot, stb. és nem látod meg, hogy amúgy ott egy kis utca van, amerre mennél és valaki végigdurrant az egyenrangú úton 30-as táblánál mondjuk 80-al (mert pont lesz.rja a KRESZt ő is!) és beléd jön, majd akkor se zavarjon, hogy te nem forgolódtál... Igen, sok esetben lehetne egyszerűbb a KRESZ, de nem véletlenül vannak ezek a szabályok, a saját és mások testi épsége védelmében. Én is most tanulok vezetni, lassan forgalmi vizsgára is megyek, de eszembe nem jutna ez a baromság, pedig engem is idegesít a forgolódás, de tudom, hogy az életem múlhat rajta. Tudod, hány olyan sofőr van, aki még csak körbe sem néz, amikor kijön egy kereszteződésből? Az irányjelzésről nem beszélve. Ráadásul főútvonalra, ami ugye védett és forgalmas is... Elmebetegek és önzőek az emberek, nem gondolnak bele, hogy mit csinálnak. Nem tartom rossz ötletnek a pszichológiai alkalmassági vizsgálatot a jogosítvány megszerzéséhez... IQ és EQ-tesztet is előírhatnának.

Tényleg csak remélem, hogy senki sem fog miattad meghalni vagy balesetet szenvedni ezzel a felfogással! 😠😠😠 Az oktatód meg xar, ha ilyeneket mond.

2023. júl. 15. 07:53
 8/23 anonim ***** válasza:
Nincs túlbonyolítva. Sőt, sokkal szigorúbb is lehetne. Bár világviszonylatban valóban elég szigorú a magyar. Pl egy USÁ-hoz képest. De kell is, mert itt ÉLETEK forognak kockán. Ismerni kell és be kell tartani a szabályokat.
2023. júl. 15. 08:25
 9/23 anonim ***** válasza:

4# valaszoló voltam.

Mikor én vizsgáztam én is hasonlóan gondolkodtam mert nem értettem hogy miért kötik ennyire az ebet a karóhoz

aztán mikor meglett a jogosítvány és meglett az első autóm is az eslő 10 km meg akartak verni mert 30km táblánál 30km mentem

és akkor értettem meg hogy még így sem elég szigorúak a vizsgabiztosok mert minden 2. elmerogyanttat átengednek

Szígorítani kell a forgalmi vizsgát + legyen hozzá elmeorvosi vizsgálat mert ami az utakon megy az borzasztó

naponta több százan sérülnek/halnak meg amit el is lehetne kerülni

2023. júl. 15. 09:11
 10/23 anonim válasza:

"ja meg a legnagyobb baromság, nem lehet tükörből tolatni, középen kell hátra nézni xd"

Mikor én csináltam 15 éve, akkor tilos volt forgolódva tolatni, tükörből kellett megoldani. Ha forgolódtál, leüvöltötték a fejed.

2023. júl. 15. 09:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!