Tegnap nem adott az orvos igazolást, szerintem kicsit túlbonyolította a dolgot. Szerintetek?
Nekem is magas szokott lenni a pulzusom az orvosoknál, nem nagyon birom az ilyen helyeket. Utálom ha megméri, mert mindig csak rácsodálkozik.
Menj el laborba, rosszat nem teszel vele. Egészséges is néha a vér cserélödése, és legalább kiderül, ha valamelyik értéked magas. Ettöl függetlenül menj suliba is, ha jol vagy. Mondd meg az ofönek, hogy még pénteken vissza kell menned az orvoshoz, akkor ad csak igazolást.
Már megint egy túlbuzgó orvos...
Az orvosi rendelőben mért picit magasabb vérnyomás oka sokaknál az úgynevezett fehér köpeny szindróma. Ergo, sokan rühellik az orvosokat, idegeskednek már a váróteremben is, a sok krehácsoló beteg ember között várakozva stb.
Ennek a tökéletes kiküszöbölésére szoktak adni 24 órás vérnyomásmérőt. Na most ezzel az a gond, hogy terhelt érték kellene, tehát iskolába kell menni, ahol meg mindenki bambán fog nézni a rajtad lógó gép miatt, ami 20 percenként berreg. Ez is egész napos stresszhelyzetet idéz elő, ugyanúgy nem jó.
Vagy elmehetsz kardiológiára ahol ugyanez lesz.
Épelméjű orvos ad kölcsön egy vérnyomásmérőt meg egy naplót és egy hétig méregeted magadnak reggel, délután, este. Azzal kiküszöbölhető minden fals érték. Vagy ha van sajátod akkor azzal méred. Majd pedig ez alapján értékel. Ha így is magasak akkor érdemes elmenni kardiológiára már, meg úgy laborvizsgálatokra.
A pulzusod magas, ami lehet az izgulástól is. A szisztolés értéked a magas vérnyomás közelében van, de még nem az, tehát pánikra semmi ok.
Emiatt még nem fájhat a fejed, sajnos az orvosod tipikusan az a kategória aki rögtön rávág minden marhaságot egyetlen dologra, én éppen ezért váltottam háziorvost, mert az előző nekem is ilyen volt, ő neki már a 127-es vérnyomás is sok volt...
Csodálkozom a hozzáállásodon, már csak amiatt, mert nálunk pont az ellenkezője ment. Ha a diákok nem akartak bemenni egy dolgozatra vagy órára, képesek voltak még nőgyógyászhoz is elmenni, csak hogy legyen valahonnan igazolás.:D
Nem fáj a vérvétel, meg sem érzed, hogy benned van a tű. Nem kell odanézni, és akkor nem látod a vér látványát. Én például minden évben elmegyek csak úgy magamtól, szerintem hasznos. Lehet még fiatal vagy és nincs semmi problémád, de attól sok mindent ki lehet szűrni. Pl. nálam a magas koleszterint is észrevették, valakinek meg cukorbetegséget, májbetegséget is jelez. Valamint ha gyulladás van a szervezetedben, az is látszódik belőle. Ez az egyetlen orvosi dolog, amire "szeretek" elmenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!