Szabad mankóval vezetni?
Bevonták a jogsim egy apró koccanás miatt, amit a másik sofőr el tudott volna kerülni, de inkább nekem jött.
Az volt a hibám, hogy jobbkezes kereszteződésben nem adtam elsőbbséget, de az a nyomorék simán meg tudott volna állni. Valami fogyatékos és járni is alig bír, csak mankóval, és így vezet! Mikor kijöttek a rendőrök akkor is nála volt a mankó, de mégis engem hoztak ki felelősnek, azzal nem foglalkoztak, hogy a másik nyomorékon vezet. Normális manuális autója van, nem olyan ami át van alakítva nyomorékok számára.
- Te magad írod meg a kérdésben, hogy nem adtad meg az elsőbbséget.
- Az, hogy ő mivel vezet, nem mentesít attól, hogy magát a balesetet te okoztad
- Mivel önmagában egy koccanásért nem vonnak be jogosítványt, valószínűleg volt még más is a történetben, ami a kérdésben nem szerepel, de a balesethez kapcsolódik - mondjuk nem is probléma, mert ilyen emberrel nem szívesen találkoznék a forgalomban.
Baromi alantas, bunkó dolog valakit nyomorékozni.
Műszaki szemlét tartottál az autójában? Mikor vizsgáztál belőle? Szakmai gyakorlatod?
Orvosi egyetem?
Bevonták a jogsim egy apró baleset miatt, amit egy mankóval közlekedő gyalogos el tudott volna kerülni, de inkább lelépett a zebrára.
Az volt a hibám, hogy nem adtam elsőbbséget neki, amikor a gyalogosátkelőhöz ért. Ő egy nyomorék és csak mankóval tud járni, de ennek ellenére kilépett az utcára! Amikor a rendőrök kiérkeztek a helyszínre, ő még mindig a mankóján támaszkodott, de engem hibáztattak a balesetért, anélkül hogy figyelembe vették volna, hogy a másik fél mankóval közlekedett. Ráadásul normális cipő volt rajta, nem olyan, ami kifejezetten a mozgáskorlátozottaknak lett volna kialakítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!