Hogyan tudok mankóval mozgólépcsőzni?
Odaállsz a lépcső elé, fél lábbal rá a lépcsőre mankóval meg kitámasztod magad ahogy kell. Meg közben támaszkodsz a korlátnak. Szerintem.
Én törött lábbal(legalábbis gipszelt törött lábbal) nem mentem mozgólépcső közelébe, de lépcsőzni kénytelen voltam fekvő gipszel is. És nem volt vele gond.
Szóval próbáld ki. Járó gipszel nem kellene hogy ez gondot okozzon.
Puskás Ferenc stadionnál és Pillangó utcánál van lift. Örsön rámpa. A többi lépcsős állomást megoldod.
A mozgólépcsőnél pedig, ha van álló, talán beindítják neked, csak kérdezz rá a forgalmi ügyeleten.
Én a következő módon szoktam (bal lábam térd felett amputálva van)
1. A jobb oldalra állok.
2. A mankókkal a lépcsőre lépek, és a lábammal utána, de nem egy vonalba a mankókkal, kicsit hátrább.
3. A bal kezemben lévő mankóval támaszkodok, a jobb kezemmel a gumi korlátot fogom. Ha tudom, a jobb mankót valakinek odaadom.
Mindig a mankóval lépj előre!
Én egy bevásárló központban gyakoroltam, mivel nekem erre szükségem lesz sokáig... Ha teheted, inkább kerüld a mozgó lépcsőket addig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!