Hogy lehet, hogy mozgáskorlátozottként csak mankóval tudok járni, biciklizni mégis tudok?
"Más izmok-izületek mozognak biciklizéskor, mint járáskor"
Ezt majd magyarázza el valaki hozzáértő nekem részletesen legyen szíves!!
Melyik MÁSIK izom vagy MÁSIK izület mozog?
Én vagyok speciális hogy lábanként csak egy térdem van? Mert én ugyaazt az egy térdet használom kerékpározáskor és gyalogláskor is. Van egy másik is valahol a lábamban??? Hol?? Voltam nemrég röntgenen, biztos szólt volna a doki hogy ha talál még 2 másik térdet... Izmokból is van két külön rendszer egyik a gyalogláshoz másik a kerékpározáshoz? Vagy hogy van ez? Az öttusázóknak 5 különböző izomrendszerük van és 5 különböző tértük, bokájuk és mindig másikat tudnak használni?
Miért kerül elő mindig ez a baromság hogy más izmokat használunk?
Inkább úgy a helyes, hogy máshogy terhelődnek az izmok izületek.
Van egy sclerosisos kollégám, ő is kerékpárral kimegy a világból, de lábbal nem tud csak néhány métert. A kerékpár hatékony műszer - ha jól van összerakva, beállítva - ezért minimális erőbefektetéssel lehet vele közlekedni. Ha már gyengébbek a lábaid, izmaid, izületeid akkor menni már nehezen tudsz, de a kerékpárt még tudod hajtani. Egy rásegítős kerékpárral még jobban lehet közlekedni. Csak arra nagyon oda kell figyelni hogy megálláskor, leszálláskor nem szabad elfelejteni a láb gyengeségét... jó nagyot lehet esni pofára ha elfelejted hogy nem bír el a lábad.
Látom lepontozás megy, ész meg nincs....
milyen részhalmazt? 2 térded van... annak milyen részhalmazát használod kerékpározásnál és melyiket gyaloglásnál? Tudszerre valami értelmes választ mondani?
Nem a lábaidat terheli a tested sulya bringázás közben.
Az izmaidat is máshogy terheled. Igazából tekerés közben van egy pihenö rész amikor a lábad csak úgy van. Na járáskor ilyen rész nincs.
A mozgáshoz jóformán elég a lábad sulya, már az is mozgást generál egy bringával. A gyaloglásban ilyen sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!