Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha az úttesten van biciklisáv...

Ha az úttesten van biciklisáv is, meg autós is, akkor a zebránál csak az autósnak kötelező elsőbbséget adni vagy a biciklisnek is?

Figyelt kérdés

Akár van biciklisáv, akár nincs és csak az úttest szélén mennek lehúzódva a biciklisek, nem adják meg az elsőbbséget zebránál a gyalogosnak, akkor sem, ha mellettük az autó vezetője már megadta.

Eleinte azt hittem, csak tiszteltlenek, de már ennyi ilyen eset után elgondolkodtam, hogy lehet egyszerűen csak én tudtam rosszul és csak az autósokra vonatkozik a szabály és a biciklisekre nem?

2023. ápr. 29. 16:02
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

6. Igen, nagyon sok a biciklisek közt a hülye

Na és az autósok között meg nem mi????

Csakhogy biciklivel leginkább magát veszélyezteti súlyosan, kocsival meg magát, gyalogost, biciklist, motorost, mások autósokat, autóban utazókat.

Mennyi, de mennyi, de mennyi esetben hitte már azt autós, hogy nem baj az, ha jön a vonat? Hát csak gyorsabban kimanőverez a kocsi a vasúti átjáróban mint a 200km/h sebességű vonat, amelynek CSAK a mozdonya 88 tonna.... Ha nem mégsem akkor van egy hír, hogy még megint, és pár nap múlva megint van egy idióta aki megpróbálja

2023. júl. 15. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!