Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mennyire lesz furcsa 3 hónap...

Mennyire lesz furcsa 3 hónap után vezetni?

Figyelt kérdés
December végén kaptam meg a jogsimat. Addig nem volt alkalmam vezetni. Úgy terveztem, hogy gyakorolni fogok előtte, de ma muszáj lesz vezetnem bizonyos okokból. Ismert terepen, tanulóként sokat vezettem arra, de kicsit izgulok, hogy az autó kezelése miként fog menni.
2023. ápr. 3. 10:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát mi azt honnan tudjuk? Attól függ, mennyire sikerült megtanulni az oktatás alatt. Majd meglátod. Igaz, nem kezdőként, hanem pár éves rutinnal, de nekem volt 2,5 éves kihagyásom is, és ugyanúgy ment, mint előtte, meg volt, hogy fél évig nem vezettem, aztán idegen autót kellett, azzal sem volt gond.
2023. ápr. 3. 10:33
 2/12 anonim ***** válasza:
62%
Édes istenem, szerinte mi honnan tudjuk hogy neked milyen lesz újra vezetni? Van akinek nehéz felvenni a fonalat, van akinek meg sem kottyan. Ezt magadtól is végiggondolhattad volna.
2023. ápr. 3. 11:04
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon.

Gyakorlatilag még nincs rutinod.

Lehet jobb lenne, ha az első utadon elkísérne valaki, akinek van rutinja.

2023. ápr. 3. 11:44
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Autót 8 év után vezettem ismét, de nem paráztam, meg vettem órákat hanem beültem és mentem, pedig a tanfolyam után szinte semmit nem vezettem, tehát gyakorlatom szinte nulla volt. Ehhez képest 50-es motorra, meg 30 év után ültem vissza, ott már azért megint meg kellett tanulni, lefulladás nélkül elindulni, de minden más simán ment😁

Igaz nem vagyunk egyformák, de én sosem értem az ilyen kérdéseket.

2023. ápr. 3. 11:51
 5/12 NTBS ***** válasza:
Ez egyénfüggő.
2023. ápr. 3. 14:40
 6/12 anonim ***** válasza:
Nyilván furcsa lesz újra vezetni egy autót ami nem a megszokott tanulóautód. Főleg hogy az oktatási időszakban igazán meg sem tanul az ember vezetni, csak az utána elkövetkezendő több 100 vagy 1000 km alatt rázódik bele.
2023. ápr. 3. 18:19
 7/12 anonim ***** válasza:
#6 Te a közlekedési érzékre gondolsz. A vezetés abból áll, hogy gáz, fék, kuplung, váltó, a kormány tekergetése. Akinek van jogosítványa, még ha nem is a legfinomabban és legzökkenőmentesebben is vált, ezeknek azért izommemóriában kell lenniük a tanfolyam végére. Különben le se tudná tenni a forgalmi vizsgát, hát hogy tudna minden táblára, más közlekedőre figyelni a vizsgán, ha a járműkezelés gondokat okoz?
2023. ápr. 3. 18:26
 8/12 anonim ***** válasza:

#7 Szerintem mind tudjuk mire gondol a kérdező. A vezetés nem abból áll, hogy gáz-fék, hanem hogy haladsz a többi közlekedővel, folyamatosan figyelve a kialakuló helyzeteket.

Izommemóriában pont azért nem lesz, mert még az oktatási idő is éppen csak minimálisan elég ahhoz, hogy megszokja az ember az alapvető kezelést. Erre jön 3 hónap szünet amivel végképp kiesik minden.

Addig oké, hogy a vizsgán eltekergette a kormányt, de azért a rutinos gépjármű használat még rohadtul messze van ettől. Egyszerűen muszáj hozzá sokat vezetni, tapasztalni, élőben átesni bizonyos szituációkon.

2023. ápr. 3. 18:40
 9/12 anonim ***** válasza:
De akkor mit javasolsz annak, aki 3 hónapig nem vezetett? Iratkozzzon be még 10 órára? Arra van a jogosítvány, hogy el tudjon közlekedni. Nem csak vezetni, közlekedni. Megvan rá a felhatalmazása. És egye meg a fene azt az oktatót, akitől úgy jön ki egy frissjogsis, hogy három hónap után elfelejti a gépjárműkezelést. Ahhoz tényleg gyakorlat kell, hogy akármilyen szűk helyre elsőre betegye bármely autót, de ezt sokan amúgy sem érik el és nem is akarják. Ami max. kieshet, az a pörgés, ritmus, hogy percenként mennyi információt kell feldolgozni és arra reagálni. De az nem vezetés. Az közlekedés. Az meg máshogy nem megy, mint úgy, hogy szépen, kipihenten ül be a volán mögé, és figyelmesen megy.
2023. ápr. 3. 18:46
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

#9 Nem javasolok semmit. A kérdés az volt, mennyire lesz furcsa.

A válaszom pedig egyértelmű, elsőre nyilván furcsa lesz 3 hónap után idegen autóval oktató nélkül, egyedül.

Oké, hogy a "felhatalmazása" megvan, de ettől még a tény az tény, a jogosítvány megszerzése nem azt jelenti, hogy ő innentől jól tud vezetni, hanem azt, hogy önállóan tud vezetni és fejlesztheti magát egyedül is. Ettől még a tény továbbra is az, hogy a rutin kialakulásához idő kell.

De bírom, hogy mindig van valami gyökér, aki képes az élő fába is belekötni, csak mert nincsen jobb dolga.

2023. ápr. 3. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!