Autómentő lezárhat bolyákkal egy adott útszakaszt hivatalosan?
A story. Mentem az úton. Egy autó a szalagkorlátra felcsúszott. Bal hátsó kerékkel. Maradjunk annyiban, hogy a környék nem épp makulátlan. Nem valószínű, hogy "véletlen" került oda az a kocsi. Shame on me, de katasztrófa turista vagyok. Tettem egy kört csak, hogy tudja róla egy képet lőni. A fél út le volt zárva, ezzel nincs is semmi gond. Ő dolgozik, megértem. Viszont mikor mentem el volna mellette nyers, nettó alpári bunkó hangnemben és stílusban megmondta, hogy nekem ott nincs keresnivalóm, az út le van zárva és forduljak szépen vissza. Húztam a szám, de megtettem. Viszont maga a tény, hogy lényegében köztulajdont rongált (szalagkorlát) és sehol egy rendőr engem kicsit zavar... Ismerve a várost simán kinézem belőlük, hogy azért nem akartam visszaengedni, mert tudták, hogy képet akarok csinálni (teljes mértéknem saját szórakozás, nem publikálás, lejáratás illetve mószerolás céljával).
Az érdekelne, hogy egy mezei autó mentőnek, jogában áll-e HIVATALOSAN bolyával lezárni egy két sávos (1 oda 1 vissza) útszakaszt?
#10: "A vízmű is leszokta, a szennyvizesek is lezárják amíg furkálnak."
Szennyvizes vagyok, a teljes utat nem zárhatjuk le csak úgy, ahhoz engedély kell nekünk is. Kivéve, ha balesetveszély van, akkor persze xarunk az engedély megvárására.
Valahol parádés ez a sok önérzetes emberke akik nem tudják értelmezni a kérdést simán csak belekötnek a másikba. Minden embernek megvan a maga kattja. Én a roncs autókat szeretem. És nem, egyáltalán nem káröröm miatt. Mikor a saját kocsim tört össze azt is kőrbe fotóztam pedig nem volt indokolt. És igen, roncsderbit is szoktam nézni (és mivel teltház szokott lenni, gondolom én sokan mások is szeretik)
Kedves #9 ha olvastad volna rendesen a leírást akkor láthattad volna, hogy én is használtam a shame on me-t. Segítek, azért mert én is ismerem a videót. Gondolom az angoltudásod nem épp penge. A videóban halott embereket fotóztak. Egy autó ami össze van törve és egy halott ember között vélek némi különbséget felfedezni.
Az aki játsza itt az erkölcscsőszt az lássa meg először magában a gerendát (pl, hogy egy kérdést nem tud értelmezni, de minden másba beleköt) akinek viszont tényleg válaszolt azoknak köszönöm szépen! :)
Pont te ugatsz az angol tudásról :D
Nem halott embert fotóztak hanem a roncsot/balesetet, a rendőr kérdezi tőlük, hogy szeretnék-e látni a hullát mert ott fekszik hátul megmutatja nekik.
0:41-have to pay 128,50 euro for taking pictures here from the accident
nem k*rvára nem a halott embereket fotózták a rendőr elrettentő példaként megakarta nekik mutatni mert ott fekszik hátul a kamionsofőr
az egy dolog, hogy sutyerák vagy, de azért jó magyar szokáshoz hűen még neked áll feljebb és elkezdesz okoskodni
A roncsderbi egy sport, nem valakinek a privát tragédiája (anyagi vagy testi/lelki értelemben az most mindegy).
Én box rajongó vagyok, ettől függetlenül nem állok neki fotózni/élvezkedni azon, ha valaki a nyílt utcán elveri (pl.) a párját.
Milyen faszán sikerült ebben a kérdésben is megtalálni a lényeget, emberek... Én úgy veszem ki, hogy a kérdező nem személyeket fotózott, hogy engedély kelljen hozzá, csak egy balesetet szenvedett, törött autót. Amit simán lefotózhatott, pláne közterületen. Azt meg odaírta maga is, hogy nem publikálni szeretné.
Amúgy feltételezem, mivel az autómentős nem hatóság, így hivatalosan nem zárhat le utat, legfeljebb ha biztosítják a helyszínt, vagy erre külön engedélyt adnak. Azt elképzelhetőnek tartom, hogy volt kint rendőr, csak addigra már elment, és ő adott engedélyt, hogy addig lezárhatja az utat. A bójákat már gondolom figyelmeztetésképp rakták ki, hogy a környéken elhaladók figyeljenek. (Ettől függetlenül biztos van amikor okosban zárják le, vagy olyan amikor egyébként sincs mit tenni. Kb. olyasmi lehet a helyzet, amit a 11-es írt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!