Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Átvert a gumijavító?

Átvert a gumijavító?

Figyelt kérdés

A párom elküldött a gumishoz, hogy tegyék fel a téli kerekeket és centírozzák is ki. Az egyik hátsó kerékre felragaszott valami apró fényes vasdarabot, majd lecserélte a kerekeket. Az égész nem volt több, mint 15 perc és a végén 20 ezret kért a munkáért. Semmi mást nem csinált, mégcsak fel sem kellett fújni a kerekeket, és a párom most haragszik, mert szerinte pofátlanul drága volt.

Nem voltam még ilyen helyen, máshol is ilyen áron dolgoznak?

2022. dec. 5. 16:42
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon drága volt. Helytől függően hatalmas eltérések lehetnek az árakban, volt olyan, hogy 35 km-re levő városba mentem át gumit cseréltetni és még így is jobban jöttem ki, mintha helyben csináltattam volna. 2019-ben 6000 Ft-ot fizettem 4 gumicseréért és centrírozásért, tavaly amikor megjött a rendelt téli kerékszett, akkor 2500-ért cserélték át márkaszervizben. De például múlt hónapban is olajcseréért és kerékcseréért együtt fizettem 19 ezret egy kisebb szervizben (az olajat meg szűrőt én vittem).
2022. dec. 5. 21:11
 22/24 anonim ***** válasza:

Én sokallom, de a mostani piaci helyzetben el tudom képzelni, hogy van realitás alapja az árazásnak. Ha engem kérdezel, akkor kerékcserére felesleges gumishoz menni. 25-30 ezerből megvan az összes szerszám, amire szükség van (emelő, kerékkulcs, nyomatékkulcs) és nem több, mint fél óra lecserélni mind a négy kereket úgy, hogy utána még szépen le is van ápolva tároláshoz.

Én három esetben megyek gumishoz:

1. Ha centríroztatni akarok

2. Ha elkopott a gumi és cseréltetni akarom

3. Ha gyanús valami a gumin és meg akarom nézetni

Ezen felül ha látom, hogy kopott már a fékbetét vagy válla van a tárcsának, akkor beütemezem a szerelőt a közeljövőbe. Ennyi.

2022. dec. 5. 23:20
 23/24 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de tényleg nem értelek. A legtöbb gumis műhelynek, szerviznek pontos árlistája van a neten; ha nincs, akkor is meg lehet odamenés előtt kérdezni.

Még nem voltam olyan helyen, ahol ne mondták volna előre az árat, megkérdezve, hogy kérem, vagy hogy állítson ki munkalapot? Mi van, ha valakinél, aki készpénzzel fizetne, nincs elég pénz, mert jóval kevesebbre számított?

Hogy beindult a szezon, emelték az árakat. Három szerviz van a városban, ahol az utóbbi években megfordultam. Október elején emailben szoktak figyelmeztetni az időben történő téli cserére, közlik a gyakoribb árakat, de adnak linket a teljes árlistához is; ajánlanak akciós gumikat, akciós szerelési csomagokat. Épp múlt héten néztem, az akkorihoz képest 40%-50% -kal magasabbak most az árak a honlapjaikon. Olyan ez mint a virág anyák napján.

Mi abban az átverés, hogy van biztosító, aminél 22464 ezer Ft-os éves díjért tudtam KGFB-t kötni, jónéhánynál 40-50 ezer lett volna, de volt egy 163800 Ft-os ajánlat is. Kötöttem volna egy drágánál, és haragudnék, hogy átvertek?

2022. dec. 5. 23:54
 24/24 anonim ***** válasza:
68%

#15 "Bár amikor itt kérdezik, kinek milyen autója van, rendre ilyen 500 ezres hulladékokat sorolnak fel..."

És az mondjuk eszedbe jutott már, hogy pont ezért van pénze az embereknek normális szervizelésre? A "prémium" autók 90%-a olyan lerúgott hulladék gusztustalan életveszélyes fos, hogy ha rájuk nézek elokádom magam. Miért? Mert a kretén megveszi a "menő" autót, miközben egy fillérje sincsen, aztán még egy kanna összecsurgatott hulladék olajat sem tud megvenni, nemhogy bármi mást, ami elhasználódik, vagy tönkremegy benne. Ez szerinted a normális? Ettől lesz valaki nagy ember?

Míg más megveszi a Suzukit, vagy az Opelt, vagy a Fordot és fillérekből fenntartja. Nem, nincs az elején egy idióta logó, de cserébe van egy jó állapotú autója. Nekem az első autóm egy F Astra volt, a mostani egy H Astra, a kettő vételára összesen épphogy megüti a másfél milliót, mégis különb állapotban van mindkettő, mint a "menő" autók 90%-a, amik 15 éve nem voltak olyan állapotban, mint az én Astráim most (bár az F már rég nincs meg, ki tudja mi lett vele).

2022. dec. 6. 05:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!