Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Átvert a gumijavító?

Átvert a gumijavító?

Figyelt kérdés

A párom elküldött a gumishoz, hogy tegyék fel a téli kerekeket és centírozzák is ki. Az egyik hátsó kerékre felragaszott valami apró fényes vasdarabot, majd lecserélte a kerekeket. Az égész nem volt több, mint 15 perc és a végén 20 ezret kért a munkáért. Semmi mást nem csinált, mégcsak fel sem kellett fújni a kerekeket, és a párom most haragszik, mert szerinte pofátlanul drága volt.

Nem voltam még ilyen helyen, máshol is ilyen áron dolgoznak?

2022. dec. 5. 16:42
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
80%

Igen, ilyen árak vannak.

A kerékcsere darabra megy, nem időre, tehát mindegy, hogy mennyi ideig tart.

Jó drága nem mondom, de nem átverés.

2022. dec. 5. 17:47
 12/24 A kérdező kommentje:
Azt mèg hozzátennèm, hogy ez Mátészalka, ahol a legtöbb polgár 200 nettó alatt keres, nem Pest.
 13/24 anonim ***** válasza:
53%
Igen, stimmel. elsőre is értettük. Ha sokalljátok, meg lehet oldani házilag is. Pár évente (vagy ha ütés éri a kereket) nem árt centríroztatni.
 14/24 anonim ***** válasza:
51%

#10 Igen, ennek az ára az én példámban (#9) 2900/db. Amúgy lehet neked nem tűnik logikusnak, de megsúgom, hogy a gumicsere olcsóbb, mint a kerékcsere centírozással. Ha csak kereket cseréltet az ember, akkor ahhoz a centírozás egy különálló tétel, egy extra szolgáltatás, így mindkettőt külön ki kell fizetni. De a gumicserénél elengedhetetlen a centírozás, így a centírozás árát nem kell külön kifizetni, mivel az része a gumicsere folyamatának. Az én példámnál maradva ennek ára 4800/db, összesen 19200, nem pedig 25600, mint a kerékcsere+centírozás esetében.

Ugyanígy működik például a fékjavítás is. Ha csak fékbetétet cserélsz, akkor kifizeted a fékbetét csere árát. De ha cserélsz fékbetétet ÉS féktárcsát, akkor csak a féktárcsa csere árát kell kifizetni, a fékbetét cseréét nem, mert a féktárcsa cseréhez ki kell venni a fékbetéteket is, összerakáskor pedig tök mindegy, hogy régi, vagy új betéteket rak be a szerelő, újakat berakni ugyanannyi munka, mint régieket visszarakni, szóval nincs külön felszámolva a betétcsere.

2022. dec. 5. 17:59
 15/24 anonim ***** válasza:
36%

Kérdező, itt ilyen IT-s b.zigyerekek viszik a menő szarjaikat a gumishoz, nekik ez nem drága.

Bár amikor itt kérdezik, kinek milyen autója van, rendre ilyen 500 ezres hulladékokat sorolnak fel...

De szövegelni azt mindegyik tud.

De, igazad van, 20 ezerért nagyon drága.

2022. dec. 5. 18:05
 16/24 anonim ***** válasza:
Ez bizony sok érte, még ha centirozta volna is.
2022. dec. 5. 18:56
 17/24 anonim ***** válasza:

Nem vert át, hanem ti voltatok hülyék...

Hogy lehet úgy szolgáltatást igénybe venni, hogy előtte nem informálódsz az árakról???

2022. dec. 5. 19:11
 18/24 anonim ***** válasza:
86%

"A párom elküldött a gumishoz, hogy tegyék fel a téli kerekeket "

Ez volt a hiba. Kerekcserét miért nem lehet otthon elvégezni? Ennyire büdös hozzányúlni? Rengetegen csinálják ezt, én is nemrég tettem fel a téli kerekeket. Vehetsz egy hidraulikus emelőt az Aldiban mert az körökkel kényelmesebb meg ugyanott egy nyomatékkulcsot a megfelelő meghúzáshoz (a kettő nem kerül annyiba, mint amit most kipengettél).

2022. dec. 5. 19:45
 19/24 anonim ***** válasza:
86%
Ha valakit érdekel a pénz, és gondolom érdekel ha ezért van baj, akkor beirja a googlbe "gumiszerviz xy település" majd felhív 2-3 helyet legalább és rákérdez az árra, ha csak beadod kérdezés nélkül a végén annyit mondanak amennyit nem szégyelnek,szerintem 10 max 15 ezer a reális egy ilyen munkáért.
2022. dec. 5. 19:49
 20/24 anonim ***** válasza:
84%
Drágának drága de nem vert át csak ti nem tájékozódtatok.Ha rákérdeztek ugyanennyit mondott volna
2022. dec. 5. 20:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!