Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Aki saját zsebből fizeti a...

Aki saját zsebből fizeti a jogsit az hogy bírja anyagilag?

Figyelt kérdés

Persze normál esetben avn rá félretett pénz,én is így álltam neki. De azt nem gondoltam volna,hogy 60 óra se lesz elég,jelenleg ennyinél tartok.(Egyszer megbuktam vizsgán). És mivel egy alkalom is borzasztó drága,így ez százezres plusz tétel. Én most nagyon a minimálra vissza vettem mindent. Van amúgy tartalékom,de nem szívesen csapolnam meg drasztikusan emiatt. Olyan 50 órával számoltam,55re pedig kényelmesen. Ehhez képest 60-nal járok,és még érzem,hogy kell pár.aztan remélem átmegyek.(egyébként sajnos elég rossz oktatót fogtam ki,lehet előbb váltanom kellett volna,de már mindegy).

Ti meddig mentek el anyagilag?

2022. nov. 29. 11:10
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
28%
Jól, nekem ez aprópénz.
2022. nov. 29. 12:05
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

20 évesen csináltam, alkalmi munkákból és ösztöndíjból finanszíroztam.

Igaz, akkor még nem voltak ilyen elmebeteg árak, 160 ezerből megvolt.

2022. nov. 29. 12:19
 13/27 anonim ***** válasza:
Én összespóroltam rá a pénzt hogy meglegyen és úgy kalkuáltam hogy plusz órákra is legyen mert nem tudtam hogyan fog nekem menni így majdnem a duplája megvolt amikor elkezdtem megcsinálni, úgy voltam vele inkább legyen több, nem volt sürgős mert nem is volt autóm, meg akkor Budapesten laktam ahol telejsen felesleges az autó ha az ember a belvárosban él és dolgozik én csak azért akartam jogsit mert nem akartam Pesten élni egész életembe és ha oda megyek vissza ahol felnőttem ott azért elég sok esetben szükség van az autóra. Meg akartam is autót csak nem volt sürgős. Egyébként én úgy szántam rá a pénzt hogy amennyi van azt ráköltöm ha kell pótórákat veszek ha már ott artok hogy elfogyott akkor egy ideig felfüggesztem, adósságba meg ilyenekbe nem akartam belemenni meg azt sem akartam hogy nélkülöznöm kelljen, de szerencsére jól ment és csak plusz órát vettem azt is inkább önként kértem az oktatóm már vitt volna vizsgázni. Amikor meglett a jogsim a maradék pénzt máraz autóra tettem félre.
2022. nov. 29. 15:46
 14/27 anonim ***** válasza:
39%
Amúgy azt nem értem, hogy aki 20 ezer Forintokon sír, az mégis minek akar jogosítványt? Hogy akar fenntartani egy autót, aminek jelentős éves költségei vannak és mindig van mellette váratlan kiadás?
2022. nov. 29. 18:13
 15/27 anonim ***** válasza:

Volt félretett pénzem, abból fizettem. Nyilván nem annyi volt félretéve, hogy abból épp hogy fogcsikorgatva kijöjjön egy "30 órás, elsőre megvan" jogosítvány, így tudtam fizetni a plusz költségeket, de elhiheted, hogy nekem is tele volt már vele a nem létező f*szom.

Iszonyat nagy lehúzás, és szivatják az embert orrba szájba. Sajnos én is elég rossz oktatót fogtam ki elsőre. Oktató váltás utan lett meg ötödjére, kb. 70 órával. Egyébként imádok vezetni, és senki se panaszkodott még, hogy rosszul menne.

Ezen a 19 000 Ft-on azért rendesen elhűltem. 😳 Másfél évvel ezelőtt lett meg a jogsim, akkor én még 6 ezret fizettem 2x50 percért. Budapesten vezetsz, hogy ennyire drága, vagy alapból ilyen hihetetlen mértékben felment az ára mindenhol?

2022. nov. 29. 18:31
 16/27 anonim ***** válasza:
3. Akkor tedd le ami a kamionozáshoz kell, na akkor nézel nagyot.
2022. nov. 30. 06:29
 17/27 anonim ***** válasza:

Úgy, hogy 85 óra és 3 bukás után feladtam, nem bírtam már finanszírozni, beismertem, hogy nem megy nekem a vezetés (pedig oktatót is váltottam, mert az első egy bunkó volt).

Csak a rá elb*szott pénzt sajnáltam. De amúgy az a durva, hogy nem én voltam az egyetlen már akkor sem ilyen 70+-os órával.

2022. nov. 30. 09:20
 18/27 anonim ***** válasza:
Ja, 17-es vagyok, már itt nàlunk is 8-9 ezer 50 perc. Én még "régi tarifával" voltam 7 ezerért, de az újak már nem, és nem is ismerek senkit, aki 50-nél kevesebb órát ment volna mostanság.
2022. nov. 30. 09:23
 19/27 Alex Fly ***** válasza:
Nem kötelező a jogosítvány... Ha valakinek nem telik rá, annak nem muszáj megszereznie.
2022. nov. 30. 16:31
 20/27 anonim ***** válasza:

#19 Én is ezt mondtam mégis lepontoztak :D

Mondjuk elmagyarázhatná valaki hogyan akar fenntartani autót az akinek már a jogosítvány is átlépi a keretet. De hát ez van, pontozzatok le :D

2022. nov. 30. 19:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!