Aki saját zsebből fizeti a jogsit az hogy bírja anyagilag?
Persze normál esetben avn rá félretett pénz,én is így álltam neki. De azt nem gondoltam volna,hogy 60 óra se lesz elég,jelenleg ennyinél tartok.(Egyszer megbuktam vizsgán). És mivel egy alkalom is borzasztó drága,így ez százezres plusz tétel. Én most nagyon a minimálra vissza vettem mindent. Van amúgy tartalékom,de nem szívesen csapolnam meg drasztikusan emiatt. Olyan 50 órával számoltam,55re pedig kényelmesen. Ehhez képest 60-nal járok,és még érzem,hogy kell pár.aztan remélem átmegyek.(egyébként sajnos elég rossz oktatót fogtam ki,lehet előbb váltanom kellett volna,de már mindegy).
Ti meddig mentek el anyagilag?
20 évesen csináltam, alkalmi munkákból és ösztöndíjból finanszíroztam.
Igaz, akkor még nem voltak ilyen elmebeteg árak, 160 ezerből megvolt.
Volt félretett pénzem, abból fizettem. Nyilván nem annyi volt félretéve, hogy abból épp hogy fogcsikorgatva kijöjjön egy "30 órás, elsőre megvan" jogosítvány, így tudtam fizetni a plusz költségeket, de elhiheted, hogy nekem is tele volt már vele a nem létező f*szom.
Iszonyat nagy lehúzás, és szivatják az embert orrba szájba. Sajnos én is elég rossz oktatót fogtam ki elsőre. Oktató váltás utan lett meg ötödjére, kb. 70 órával. Egyébként imádok vezetni, és senki se panaszkodott még, hogy rosszul menne.
Ezen a 19 000 Ft-on azért rendesen elhűltem. 😳 Másfél évvel ezelőtt lett meg a jogsim, akkor én még 6 ezret fizettem 2x50 percért. Budapesten vezetsz, hogy ennyire drága, vagy alapból ilyen hihetetlen mértékben felment az ára mindenhol?
Úgy, hogy 85 óra és 3 bukás után feladtam, nem bírtam már finanszírozni, beismertem, hogy nem megy nekem a vezetés (pedig oktatót is váltottam, mert az első egy bunkó volt).
Csak a rá elb*szott pénzt sajnáltam. De amúgy az a durva, hogy nem én voltam az egyetlen már akkor sem ilyen 70+-os órával.
#19 Én is ezt mondtam mégis lepontoztak :D
Mondjuk elmagyarázhatná valaki hogyan akar fenntartani autót az akinek már a jogosítvány is átlépi a keretet. De hát ez van, pontozzatok le :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!