Aki saját zsebből fizeti a jogsit az hogy bírja anyagilag?
Persze normál esetben avn rá félretett pénz,én is így álltam neki. De azt nem gondoltam volna,hogy 60 óra se lesz elég,jelenleg ennyinél tartok.(Egyszer megbuktam vizsgán). És mivel egy alkalom is borzasztó drága,így ez százezres plusz tétel. Én most nagyon a minimálra vissza vettem mindent. Van amúgy tartalékom,de nem szívesen csapolnam meg drasztikusan emiatt. Olyan 50 órával számoltam,55re pedig kényelmesen. Ehhez képest 60-nal járok,és még érzem,hogy kell pár.aztan remélem átmegyek.(egyébként sajnos elég rossz oktatót fogtam ki,lehet előbb váltanom kellett volna,de már mindegy).
Ti meddig mentek el anyagilag?
Mennyi Ft egy alkalom?
Mennyi óra után mentél vizsgázni?
Min buktál meg?
Egyébként a kérdésre talán nem mérvadó válasz mivel nekem volt félretett pénzem a jogsira, nagyjából kalkuláltam, 34 óra után lett meg elsőre, kb. pár ezer Ft híján 400 ezernél állt meg a számláló.
#2 en is abból csinálom,jesszus...de amikor 19000 forint kétszer ötven perc,és te szamolsz azzal,hogy meglesz 50 max 55 órából,azért oda tud bszni,ha ehelyett kell vagy 70 óra. Nincs egy agyon fizetett szakmám,ált iskolás vagyok.
Értelmes válaszokat vártam,bár mindig rájövök,gyakorin az ritka,ide inkább a fusztralt,kiégett réteg jön meg beszologatni.
De kérdező, most erre milyen választ lehet adni? Erre szerintem azért elég jól behatárolhatók a válaszok, nyilván 17-25 éves korosztály 99% szülői háttérrel/támogatással csinálja, a 25+-osok meg a keresetükből tesznek rá félre. Ezen nincs semmi meglepő.
Az más kérdés, hogy kalkulálni nem lehet, mert menet közben derül ki az ember képessége a vezetéshez, az árak pedig folyamatosan emelkednek. Nyilván nálad benne van, hogy rossz oktatót fogtál ki, sajnos megesik, szerintem váltsál ha eddig nem tetted, aztán menni fog az.
Esetleg hétvégén csinálod, vagy munka után? Mert utóbbi esetben ha napközben az ikolában vagy 7-16 óra között és esetleg utána mész még vezetni 2 órát, amikor már ledolgoztál egy napot, és fáradt vagy, akkor érthető, hogy nehezebben megy. Olyat keress, aki vállal hétvégén oktatást.
Magáról a vezetésről sem írtál. Az hogy megy? Miket szokott mondani az oktató? Milyen hiányosságaid vannak? Stb. ezeket azért kérdezem, mert lehet, hogy a részletek ismerete nyomán tudunk segíteni.
Nem fogom sokáig nevelni,nyugi. Nevelje,aki akarja,ekkora fizetésért. :) Már csinálom a másod diplomám.
Este vezetek,valóban,munka után. Jövő hétre már be vagyok írva vizsgára,most már nem váltok.
A kérdés amúgy nem az volt,nekem ki van hogyan megy. Hanem,hogy van X összegzés amit erre szánt,és túlléped,meddig mész el,vagy hogyan prioretizálsz. Na mindegy. Itt csak az ívet kapom (idegileg gyenge amúgy a legtöbb gyerek is,egy elég hátrányos helyzetű ált isk-ban tanitok. Csináld utánam "kedves" válaszoló,zsebpenzert. Naná,hogy könnyen kieg az ember,amikor ki nem küldheted,ordít az órán,aztán ha rossz jegyet adsz,meg jön a oereputty hogy haddeezt mé...azért mert vv lamin a példakép.(nem,nem nézem azt a szennyet,de sajnos mindent is tudok róla,ha akarom ha nem.)
Amúgy most milyen választ vársz?
Mi az, hogy hogy bírjuk?
Dolgoztam, fizettem, kibírtam, ennyi. Oké, nem is tanári fizetésből élek, mint ahogy a nagy többség szintén nem. És? Nem mi tehetünk róla, hogy te rosszul keresel, sem arról, hogy tanári pályát választottál.
Pufoghatsz itt, de arról meg végképp nem a válaszolók tehetnek hogy 70 óra kell neked ahhoz, hogy (talán) meglegyen a jogosítványod. A többségnem nem kell ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!