Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám felturbózni a...

Hogyan tudnám felturbózni a hátra lévő pár alkalmat,hogy menjen a vezetés?

Figyelt kérdés
Váltani nem akarok,mert nagyon jó oktató,meg nagyon sürget is az idő. Január elején költözöm,más városba,és új munkahelyen kezdek. Ezt meg is beszéltük egy hónapja,amikor elkezdtem vezetni,azt mondta nem lesz gond,tud vállalni heti három-négy alkalommal. Kis kiegészítés,hogy jogsim már van,viszont 20! éve nem vezettem,a jogsi megszerzése óta egy percet sem. Tehát gyakorlatilag nulláról kezdtem,csak vizsgázni nem kell. Sajnos az nem opció hogy az új városba majd keresek valakit,mert egyből én lennék a sofőr,a munkámhoz is kell,és a gyerekeket is többször kell vigyem. Heti három-negy alkalmat beszéltünk meg,és ebből jó,ha kettő megvalósul. Decembertől már nem akartam vezetni,mert lesz egy kisebb műtétem,ami miatt kiesik két hét,utána meg már költözés,pakolás,karácsony,stb. De sorra mondja le,olyanokra hivatkozva,hogy,hol valakinek jövő heten lesz a vizsgája,kellene neki plusz óra,és máshová nem tudja betenni,hol másnak nem jó az időpont,nekem úgyis három van..stb.tehat ilyen indokok miatt. Ilyenkor általában felajánl másik időpontot,de dolgozó,két kisgyerekes nőként nem véletlenül beszéltem meg vele hetekre előre az időpontokat. Ezt mondtam is,mindig mondja hogy persze megérti,de aztán megint lesz valaki,aki nem foglalt időpontot aztán kitúr a helyemről. Egyszer volt,hogy nem tudtam elmenni,munka miatt,azóta felemlegeti,hogy hiszen nekem is közbe jöhet ez-az. (Szerintem más a közbejöhet,még más az,hogy átadom Mancinak a helyedet,hogy legyen neki is.)Úgyhogy nem tudom mit tegyek. Nagyon sürget az idő,gyakorlatilag van bő két hetem még,és ebből már jó esetben is csak ötször tudok menni. Nem nagyon tudok min gyakorolni, féltem a családi kocsit,annyira még messze nem vagyok jó. Eddig 8 alkalmunk volt,a tervezett 12 helyett. Még 5 lesz a tervezett 6 helyett. Nem tudom,mit tehetnék,hogy decembertől már tudjak egyedül is vezetni?

2022. nov. 15. 07:22
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Hááát.. számíts rá, hogy fogsz hideget-meleget kapni erre a kérdésedre. Tulajdonképpen ha van jogsid, teljesen mindegy, hogy eltelt közben 20 év, de átmentél egy igen szigorú vizsgán, vagyis AKKOR tudtál vezetni, és most sem gondolom, hogy szükséges lenne ehhez 12 óra, de azt sem, hogy pont az az 1 alkalom váltana világot, ami elmarad.

Feltételezem, nem nem tudsz vezetni, hanem félsz a vezetéstől, de ez nem fog megváltozni 30 alkalom után sem, amíg úgy vezetsz, hogy mindig van melletted valaki, aki mellett nyugodtan félhetsz, mert belelép, ha hibázol. Ezt a félelmet próbáld valahogy elengedni magadban. A közlekedésben mindig lesznek mások, de ha betartod a sebességet, és figyelmes, körültekintő vagy, saját hibádból kevés eséllyel fordulhat elő baleset.

A maradék időben meg olyanokat nézzetek, ami nehezebben megy, akár parkolás, telezöld, stb.

2022. nov. 15. 08:05
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! :) Egy alkalom tényleg nem is lenne gond,de hát itt már öt-hatrol van szó.Az a baj H szerintem különbség van aközött,hogy úgy nem vezetett 20 éve valaki,hogy azért előtte évekig,vagy úgy,mint én,hogy épp meglett a jogsija,és azóta semmi.

Sajnos még nem vagyok elég figyelmes és körül tekintő, még nagyon sok az inger,ha városban vagyunk,nagyon sok mindenre kell figyelni, és egyelőre a kocsi kezelése sem megy magabiztosan.Tartok tőle ez a pár alkalom meg kevés lesz,de az esélytelenek nyugalmaval feltettem a kérdést,hátha jon jó ötlet. A tiéd is jó amugy,és köszi. :)

(Aztán lehet a többi olyan válasz lesz,ami miatt mindig megbanom,hogy két évente egyszer kérdést írok ki ide. :D)

2022. nov. 15. 08:13
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
kis kokain óra előtt
2022. nov. 15. 08:26
 4/7 anonim ***** válasza:

" Decembertől már nem akartam vezetni,mert lesz egy kisebb műtétem,ami miatt kiesik két hét,utána meg már költözés,pakolás,karácsony,stb. "

Éedekes ám hogy neked lehet dolgod meg nincs kedved vezetni és nem érsz rá, de az oktató az mindenben álljona rendelkezésedre.

Meg te is volt hogy nem értél rá és szerintem ne reklamálj .

2022. nov. 15. 12:15
 5/7 A kérdező kommentje:
4: na igen,pont az ilyenek miatt mondom azt,H megbanom,ha pár évente egy kérdést kiírok. 😅 Értő olvasás smafu? Nem tudom mi van itt, több mint 10,de inkább 15 éve vissza vissza szoktam térni az oldalra,de akárhány kérdés válaszait olvasom el (nem csak az enyemekre gondolok,hanem amblokk), a válaszok 10 max 20 százaléka normális, kb ugyanennyi az elviccelős, és a jó 70 százalék pedig tömény rosszindulat,megkeseredettseg, beszologatas,és még véletlen sem a kerdesre való,lényegre törő válaszolas. Itt tényleg nagyrészt azok gyülekeznek,akiknek nincs élete, és/vagy itt vezetik le a fusztraciót,ha már a főnöknek/asszonynak/ férjnek stb nem lehet. Nekem nem fáj,és akinek nem inge,ne vegye magára! Azt elsőnek köszi a normális választ.
2022. nov. 15. 13:34
 6/7 anonim ***** válasza:

Én azért próbálnék rugalmas lenni a helyedben, ha már így jött ki, akkor férjen bele még pár alkalom karácsony előtt pl.

Eleve én abban nem látok rációt, hogy tartasz a vezetéstől, de azért kihagysz több mint egy hónapot, mert ott már neked kényelmetlenség.

Most ezzel nem beszólni akarok, mint a négyes válaszoló, csak hogy szerintem érdemes lenne megfontolni az elmaradt órák pótlását, te is megnyugodnál tőle picit.

És legyél határozottabb az oktatóval, nem, nem adod át többet random Mancikának.

2022. nov. 15. 16:25
 7/7 A kérdező kommentje:
Szerettem volna pótolni,de annyira lehetetlen időpontokat ad meg,H nem tudtam. Ők:másnap reggel hátra beszéltük meg,előző nap háromkor ír,H Manci jön helyettem,jó e a délután kettő inkább? Hát nem,nem jó,mert dolgozom. Ilyenekre kell gondolni. Egy hónapot még ki kell hagyják, de elején lesz a beavatkozás,két hétig enm tudok vezetni,utána meg költözünk (250 km-re). A dolog azért idegesít,mert az elején tisztázták ezeket vele,és mondta,hogy nem gond,tud vállalni heti minimum háromszor,és decemberre megleszunk. Na mindegy. Ezt a biciklit már így tolom végig.
2022. nov. 15. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!