Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogy indultok el egy emelkedőn...

Hogy indultok el egy emelkedőn állásból?

Figyelt kérdés

Én így csinálom:

1. Megállok mivel piros lett a lámpa

2. Nyomom a féket a jobb lábammal, kuplung üresben

3. Benyomom a kuplungot, beteszem egyesbe, a jobb lábammal még mindig tartom a féket,

4. Addig emelem a kuplungot míg a fogáspont nincs meg, vagyis míg el nem indulna az autó

5. Akkor leveszem a lábamat a fékről és adok egy kis gázt és úgy emelem a kuplungot is fel.

Ez nem rontja az autót? Nem használok kéziféket, nem tanították ezt nekem. Benzines suzuki swift 1.0 autóval csinálom így épp hogy nem fullad le de már rezeg egy picikét amikor leveszem a lábamat a fékről hogy gázt adjak

2022. nov. 3. 14:21
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Vagyis nem azt csinálom h üresbe teszem a kuplungot és rögtön teszem is be egyesbe hanem addig amíg tudom h még várnom kell egy picit, addig van üresben a váltó
2022. nov. 3. 14:26
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
A dőlészsögtől függ. Kisebb emelkedőn sima elindulás kicsivel több gázzal, nagyobb emelkedőn kézifék be, mozdulna az autó, kézifék ki. Nem kell túlbonyolítani.
2022. nov. 3. 14:26
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Jól csinálod. Viszont nagy emelkedőn nem fogsz tudni elindulni így (visszagurilás nélkül).
2022. nov. 3. 14:27
 4/11 A kérdező kommentje:

Vagyis ha nagyon nagy a lejtő így is csinálhatom? Akkor majd behúzom a kéziféket is és ugyanazt csinálom mint ahogy most, csak amikor megvan a fogáspont és átteszem a jobb lábam a fékről a gázra, picit lenyomom a gázt és engedem is ki a kéziféket, így jó?

Így ahogy csinálom nem tudom a többiek hogy gurulnak vissza ha én nem gurulok vissza.. azt hittem valamit rosszul csinálok de akkor megnyugodtam köszönöm😊

2022. nov. 3. 14:50
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Kézifékesnél ugyanezt csinálod, csak a lábfék helyett kézifékkel.
2022. nov. 3. 14:59
 6/11 anonim ***** válasza:
42%

A gázra lépek és megyek.

Automata kocsim van, semmi szükség efféle bohóckodásokra.

2022. nov. 3. 15:02
 7/11 anonim ***** válasza:
66%

Gyenge benzinesnél kellhet a kézifék, ugyanis fogáspontnál egyből lefulladsz megemelt fordulatszám nélkül. Másik megoldás, hogy alapból úgy állsz meg, hogy csúsztatott kuplung+gáz, ezt nyilván nem tanítják, mert senki nem szeretné, ha az oktatóautójának a kuplungját a diákok így elégetnék.

Dízel személyautóval, ami síkon gáz nélkül elindul szintén felesleges a kézifék, felemeled a kuplungot fogáspontig, aztán elengeded a féket és már megy is kis gázzal.

Igazából tök mindegy, hogy csinálod, a lényeg, hogy ne gurulj hátra. Vizsgán asszem 50 centi gurulásért buktatnak meg, a gyakorlatban nagyon sokat kell dudálnom amiatt, mert a béna autósok visszagurulnak és majdnem nekem jönnek, defenzíven direkt nagy távolságra állok meg tőlük.

2022. nov. 3. 17:15
 8/11 anonim ***** válasza:
Aztán mi lenne ha magadtól kézi fékkel indulnál???
2022. nov. 3. 19:19
 9/11 anonim ***** válasza:
Emelkedőkön, ha tehetem, inkább pihentetem a lábam, és behúzom a kéziféket. Elindulni is szebben lehet vele, mert semennyit sem gurul hátra az autó, és kapkodni sem kell a lábam a pedálokon. Sokat járok hegyes-dombos részeken, úgyhogy inkább kényelmesen oldom meg. :D
2022. nov. 3. 21:47
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Nyomom a féket, elengedem, gázt adok.

DSG + visszagurulásgátló

2022. nov. 4. 07:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!