Hogy indultok el egy emelkedőn állásból?
Én így csinálom:
1. Megállok mivel piros lett a lámpa
2. Nyomom a féket a jobb lábammal, kuplung üresben
3. Benyomom a kuplungot, beteszem egyesbe, a jobb lábammal még mindig tartom a féket,
4. Addig emelem a kuplungot míg a fogáspont nincs meg, vagyis míg el nem indulna az autó
5. Akkor leveszem a lábamat a fékről és adok egy kis gázt és úgy emelem a kuplungot is fel.
Ez nem rontja az autót? Nem használok kéziféket, nem tanították ezt nekem. Benzines suzuki swift 1.0 autóval csinálom így épp hogy nem fullad le de már rezeg egy picikét amikor leveszem a lábamat a fékről hogy gázt adjak
Vagyis ha nagyon nagy a lejtő így is csinálhatom? Akkor majd behúzom a kéziféket is és ugyanazt csinálom mint ahogy most, csak amikor megvan a fogáspont és átteszem a jobb lábam a fékről a gázra, picit lenyomom a gázt és engedem is ki a kéziféket, így jó?
Így ahogy csinálom nem tudom a többiek hogy gurulnak vissza ha én nem gurulok vissza.. azt hittem valamit rosszul csinálok de akkor megnyugodtam köszönöm😊
A gázra lépek és megyek.
Automata kocsim van, semmi szükség efféle bohóckodásokra.
Gyenge benzinesnél kellhet a kézifék, ugyanis fogáspontnál egyből lefulladsz megemelt fordulatszám nélkül. Másik megoldás, hogy alapból úgy állsz meg, hogy csúsztatott kuplung+gáz, ezt nyilván nem tanítják, mert senki nem szeretné, ha az oktatóautójának a kuplungját a diákok így elégetnék.
Dízel személyautóval, ami síkon gáz nélkül elindul szintén felesleges a kézifék, felemeled a kuplungot fogáspontig, aztán elengeded a féket és már megy is kis gázzal.
Igazából tök mindegy, hogy csinálod, a lényeg, hogy ne gurulj hátra. Vizsgán asszem 50 centi gurulásért buktatnak meg, a gyakorlatban nagyon sokat kell dudálnom amiatt, mert a béna autósok visszagurulnak és majdnem nekem jönnek, defenzíven direkt nagy távolságra állok meg tőlük.
Nyomom a féket, elengedem, gázt adok.
DSG + visszagurulásgátló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!