Az autósok miért nem képesek az út jobboldalán haladni?
Figyelt kérdés
Biciklivel tapasztalom elég gyakran, hogy még kétirányú utcákban is sokszor el akarnak ütni a szemből jövők engem, nemhogy egyirányú utcákban.2022. okt. 24. 11:07
1/15 anonim válasza:
Gondolom jönnek majd az autósok, akik elmagyarázzák, hogy a biciklisek az életveszélyesek, és nem az autósok.
2/15 anonim válasza:
Nem akarnak elütni, bizonyára le is húzódnak, amint szembejössz, csak ilyenkor kölcsönösen illene lassítani, ha csőlátással mész egyenesen, ne csodálkozz, hogy veszélyérzeted van. Amúgy én is olyan utca mellett lakom, papíron kétirányú, de keskeny, srégan parkolnak autók mindkét oldalán, hol jobban kilóg a hátulja a parkolónak, hol kevésbé, a kitolatók pedig simán figyelmetlenek. Abban az utcában motorral is az út közepén megyek, csak akkor húzódok le, ha jön szembe valaki. Illetve az út jobb szélén lehet, rosszabb az útminőség, feleslegesen senki nem szereti gyilkolni a futóművét. Ha nem mondasz konkrét szituációt, egyelőre ezek a tippjeim.
3/15 anonim válasza:
Ismerős, félnek a parkoló autóktól és nem érzik az autójuk jobb oldalát (kivétel persze ha tényleg úgy parkolnak, hogy centizni kell), vagy a kátyúktól paráznak. Autóval is szoktam tapasztalni, de valamilyen érthetetlen okból kifolyólag kevesebben csinálják, ha egy másféltonnás jármű és nem egy uszkve 90 kilós drótszamár+hajtója elé lógnak át.
4/15 A kérdező kommentje:
Kecskeméti utcában az Egyetem tér és Kálvin tér között szoktam tapasztalni napi szinten. Olyan közel húzódok a parkoló autókhoz, ahogy csak tudok, az autósok meg minimálisan se hajlandók eltérni a középen közlekedéstől.
2022. okt. 24. 11:22
5/15 anonim válasza:
Mert ma már nem tudják sokan, mi az, hogy jobbra tartás.
6/15 anonim válasza:
Oh, hát ott már csak azért sem mennék az út szélén, mert akármilyen lassan mész és figyelsz, sok egyetemista úgy szalad át az úton, hogy esélyed sincs észlelni az út széléről. Az, hogy nem térnek le, ha jössz, viszont oltári parasztság, de meglepődnék, ha MINDENKI így viselkedne.
7/15 A kérdező kommentje:
Nem mindenki, de kb. napi szinten fordul elő, hogy nem tudok végigmenni azon a 200 méteres szakaszon félreállás nélkül.
2022. okt. 24. 11:30
8/15 anonim válasza:
Hát, ez a közlekedés része. Akármivel vagy. Képzeld, még gyalog is ki kell térnem más gyalogosok elől, mert nem mindenki megy libasorban és nem mindenkinek katonásan fegyelmezett, jobbratartó kutyája van.
9/15 anonim válasza:
Leginkább azért, mert az út széle még rosszabb minőségű, mint belül.
10/15 anonim válasza:
9. Kocsiban ülve folyamatosan tapasztalom, hogy a középvonalat úgy kezelik, mint amikor a kutya ki van kötve egy hosszú lánchoz. A sáv szélessége nagyon változó pl. Budapest, XVII. kerület Veress Péter út. Tíz autósból tíz a bal szélen megy akkor is, ha másfélszeres szélességű az út, és nincs semmi minőségi gond a jobb szélével. Pl. vízelvezető fedelek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!