Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogy nem bizonyítható a...

Hogy nem bizonyítható a gyorshajtás?

Figyelt kérdés

Ma délelőtt lakott területen nekem jött egy száguldozó motoros, és a helyszínelő rendőrök engem hibáztatnak a történtek miatt, mert nem adtam elsőbbséget.

Tehát egy kereszteződésben álltam, rendesen szétnéztem és nem jött senki, így jobbra kikanyarodtam a főútra. Egy másodperccel késobb bal oldalról nekem ütközött egy motoros, és az autóm bal első kerekét találta el, majd átbukfencezett a motortér fölött. Szerencsére nem sérült meg komolyan, de az autómat tönkretette, mert kifordúlt a bal első kerekem. Biztos legalább 200-250el száguldozott, mert egy pillanattal előtte még sehol sem volt, majd hirtelen megjelent, mintha odateleportált volna a semmiből. Teljesen kivédhetetlen volt, és most elvették a jogsim, és a kárbejelentőt is úgy töltötték ki, hogy én vagyok a vétkes. Hiába próbáltam bizonygatni az ártatlanságom, a rendőrök szerint nem bizonyítható, hogy a motoros gyorsan ment volna.

2022. okt. 19. 17:06
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
85%
Ha én lettem volna a motoros, még a méregdrága, esés után kuka sisakomat is behajtanám a biztosítódon.
2022. okt. 20. 15:08
 22/24 veterán vas ***** válasza:
91%

X21.

Nem rossz ez a sisak ötlet, de bizonyára a motorban is egy jelentősebb kár keletkezett.

Továbbá elszakadt a vadiúj bőrdzsekije is, és akkora trauma érte a motorost, hogy hetekig pszichológushoz kellett járnia, ami szintén nem filléres kiadás.

Ezen akár nevetgélhet is a kérdező, de ha egy polgári per keretében benyujtanák a számlákat, akkor lehervadna a mosolya.

2022. okt. 20. 18:13
 23/24 anonim ***** válasza:
88%
Amúgy igen, legolcsóbb motoros kabát, motoros nadrág darabonként 40 ezernél kezdődik, ezeket le kell vágni a motorosról egy esetleges mentői ellátásnál, sisak minden esésnél kuka, akár 100-200 ezres költség is lehet, a motorról nem is beszélve. Ha nem a motoros a hibás, bőven van mit igényelni.
2022. okt. 20. 18:28
 24/24 anonim ***** válasza:
78%

"de ha egy polgári per keretében benyujtanák a számlákat, akkor lehervadna a mosolya."

Milyen polgári per lenne egy ilyen esetben? Honnan szeditek ezeket?

A motorosnak fizet az okozó kötelező biztosítása, és ennyi. Nincs lehetőség polgári perre.

Kérdező:

A helyszínen elismerted, most már hiába vered magad a földhöz, így jártál.

Nem kellett volna elismerni és aláírni a kárbejelentőt.

Akkor kérhettél volna műszaki szakértői véleményt, mert azért egy bizonyos sebességtúllépésnél már megáll az osztott felelősség. De ha a szakértő nem téged igazol, akkor azt az eljárás végén rád terhelik eljárási költségként, és súlyos százezrekről van szó.

2022. okt. 20. 19:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!