Hogy nem bizonyítható a gyorshajtás?
Ma délelőtt lakott területen nekem jött egy száguldozó motoros, és a helyszínelő rendőrök engem hibáztatnak a történtek miatt, mert nem adtam elsőbbséget.
Tehát egy kereszteződésben álltam, rendesen szétnéztem és nem jött senki, így jobbra kikanyarodtam a főútra. Egy másodperccel késobb bal oldalról nekem ütközött egy motoros, és az autóm bal első kerekét találta el, majd átbukfencezett a motortér fölött. Szerencsére nem sérült meg komolyan, de az autómat tönkretette, mert kifordúlt a bal első kerekem. Biztos legalább 200-250el száguldozott, mert egy pillanattal előtte még sehol sem volt, majd hirtelen megjelent, mintha odateleportált volna a semmiből. Teljesen kivédhetetlen volt, és most elvették a jogsim, és a kárbejelentőt is úgy töltötték ki, hogy én vagyok a vétkes. Hiába próbáltam bizonygatni az ártatlanságom, a rendőrök szerint nem bizonyítható, hogy a motoros gyorsan ment volna.
X21.
Nem rossz ez a sisak ötlet, de bizonyára a motorban is egy jelentősebb kár keletkezett.
Továbbá elszakadt a vadiúj bőrdzsekije is, és akkora trauma érte a motorost, hogy hetekig pszichológushoz kellett járnia, ami szintén nem filléres kiadás.
Ezen akár nevetgélhet is a kérdező, de ha egy polgári per keretében benyujtanák a számlákat, akkor lehervadna a mosolya.
"de ha egy polgári per keretében benyujtanák a számlákat, akkor lehervadna a mosolya."
Milyen polgári per lenne egy ilyen esetben? Honnan szeditek ezeket?
A motorosnak fizet az okozó kötelező biztosítása, és ennyi. Nincs lehetőség polgári perre.
Kérdező:
A helyszínen elismerted, most már hiába vered magad a földhöz, így jártál.
Nem kellett volna elismerni és aláírni a kárbejelentőt.
Akkor kérhettél volna műszaki szakértői véleményt, mert azért egy bizonyos sebességtúllépésnél már megáll az osztott felelősség. De ha a szakértő nem téged igazol, akkor azt az eljárás végén rád terhelik eljárási költségként, és súlyos százezrekről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!