Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Pesten miért nem használják a...

Pesten miért nem használják a külső sávot?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre, hogy autópályán elég jól működik a külső sávban haladás - belsőben elengedjük a gyorsabbakat, de Pesten mintha ezzel egyáltalán nem foglalkoznának. 90%-ban a külső sávban kell előznöm a belsőt, mert mindenki bent szötymörög, nem húzódik le. Ez miért van?

2022. szept. 24. 18:14
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%
A külsőben tilos, az a buszsáv.
2022. szept. 25. 04:04
 12/14 anonim ***** válasza:

#11 Nem mindenhol.

Kérdező, nem lenne huszadannyi dugó, a város nem autópálya, nincsenek akkora sebességkülönbségek a sávok között, nem sorolgatunk kifele feltétlenül, ha gyorsabb jön mögöttünk. Sőt, ha dugó van, akkor autópályán is, városban is az a leggyorsabb mindenkinek, ha nem váltogatja a sávot, hanem marad, ahol van - ilyenkor "kialakult a párhuzamos közlekedés", elvileg még tilos is sávot váltogatni. És hogy miért megyünk a belsőben? Rendszeresen megyek a Soroksári úton motorral, többnyire a buszsávban, de idővel balra fogok kanyarodni. Amint nagyjából végigelőztem egy kétsávos sort és van egy nagyobb lyuk, elvégzem 1-2 lámpval korábban azt a két sávváltást, mert ha megint utolérek egy kupac autót, nehezebb bemenni. Nem a sávváltástól félnek sokan, hanem összefüggő sorban az nem két másodperc, és szituációtól függ, hogy pl. a belső sávban én mennyire fogok bárkit beengedni magam elé (egyszerre 1-nél többet tuti nem, cipzárelv) szimpla szívjóságból, főleg, mert hiába lassítgatok, nem veszik a lapot, hogy beengedés miatt teszem, az egész sáv mögöttem meg nem érti, minek lassítok.

2022. szept. 25. 10:43
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

A sávváltás nem olyan egyszerű, hogy kirakom az indexem és szia. Valószínűleg ha sávot váltok azt azért teszem, mert vagy terelnek vagy majd csak onnan tudok bekanyarodni valahova. De jobb "középről" megállni és bekanyarodni, minthogy legszélről vegyem észre, hogy nekem amúgy melyik sáv kell. Esetleg 2 sávot hirtelen átsorolva, mindenkit megijesztve lekanyarodjak egy nagyobb fékezéssel.

Vagy ha szerinted "mindenki hülye csak te vagy mozdony" járj helikopterrel. Ott nem lesz ilyen gondod.

2022. szept. 25. 17:51
 14/14 Víctor Orbanescu ***** válasza:
55%
én azért belsőzök, mert a kátyús külső széjjelkúrja a futóművet és pont arconfosom hogy te sietsz
2022. szept. 27. 09:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!