Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Pesten miért nem használják a...

Pesten miért nem használják a külső sávot?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre, hogy autópályán elég jól működik a külső sávban haladás - belsőben elengedjük a gyorsabbakat, de Pesten mintha ezzel egyáltalán nem foglalkoznának. 90%-ban a külső sávban kell előznöm a belsőt, mert mindenki bent szötymörög, nem húzódik le. Ez miért van?

2022. szept. 24. 18:14
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
10%
Mert lakott teruleten nincs jobbra tartasi kotelezettseg, illetve igen, de gumiszaballyal.
2022. szept. 24. 18:53
 2/14 anonim ***** válasza:
88%
Mert határozottan rosszabb a minősége szinte mindenhol, mert a nehezebb járművek tipikusan azt használják és gyakran a közművezetékek is ott futnak, aknafedelestül.
2022. szept. 24. 19:23
 3/14 A kérdező kommentje:

#1 aha, már értem, mi a gond. Az emberek nem tudják értelmezni a kreszt.

„Lakott területen lévő, párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen a forgalmi sávok útburkolati jelekkel vannak megjelölve, a belső forgalmi sávban (sávokban) 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival és motorkerékpárral folyamatosan is szabad haladni feltéve, hogy ezzel a jármű a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza.”

Magyarul városban is ugyanúgy a jobb oldali sávot kéne használni, ha valaki mögötted gyorsabban menne. Huszadannyi dugó lenne, ha az emberek ezt fel tudnák fogni🤷🏼‍♀️

2022. szept. 24. 19:26
 4/14 A kérdező kommentje:
#2 hát nem tudom, mint írtam én szinte mindig kimegyek a külsőbe, mert kb. üres és sose mentem még bele kátyúba. Nem vettem észre ilyet, amit írsz (Bp északi részén + belvárosban szoktam vezetni).
2022. szept. 24. 19:28
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Mert egyszer majd balra akarnak kanyarodni, de félnek a sávváltástól.

Az autópályán ugye mindig jobb oldalt van a kijárat, ezért ott nincs ilyen probléma.

2022. szept. 24. 19:29
 6/14 A kérdező kommentje:
#5 ettől miért kell félni? Indexelsz és amint van szabad hely, kimész. Kb. 2 másodperc szokott lenni. Eszem megáll, hogy milyen szerencsétlenek kapnak jogosítványt😀
2022. szept. 24. 19:36
 7/14 A kérdező kommentje:
Bocsi amúgy nem neked szólt, hanem azoknak, akik félnek sávot váltani.
2022. szept. 24. 19:37
 8/14 anonim ***** válasza:
81%

Hát azért nem úgy van az, hogy indexelsz aztán mész magadnak. Vagy nem vezetsz sokat, nem is vezettel sokat életedben, vagy nem vezettél még olyan helyen, ahol nem jártál korábban és fogalmad sincs hova kell menni.

Nem toketlensegrol van szó, nem kell itt játszani a nagymenőt, emberek vagyunk, bárkivel megeshet bármilyen szituáció.

Az meg, hogy te pesten nem mentél még kátyúba, az elég vicces, de nem számít.

Továbbá nem mindig a kátyúkat akarják kerülni, csupán a szarabb utakat, amiből azért elég sok van, ha neked ez sem tűnt fel, akkor vagy nem vezetsz, vagy repülővel közlekedsz.

2022. szept. 24. 19:56
 9/14 anonim ***** válasza:
72%
Én oesten mindig a külsőben negyek, mert mindig az a gyorsabb
2022. szept. 24. 19:57
 10/14 anonim ***** válasza:
62%
Sokszor a kanyarodók, vagy a szabálytalanul parkolók miatt megakad a külső, ezért is jobb a belsőbb sávokban menni.
2022. szept. 24. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!