Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Érdemes hosszabb útra térkép...

Érdemes hosszabb útra térkép nélküli GPS-t venni?

Figyelt kérdés

Először megyek hosszú útra, Boszniába. Felkészítettek rá, hogy valószínűleg nem fog működni a mobilnetem (Szarajevón kívül), ezért nem tudom, merjek e csak a Google Maps navigációjára hagyatkozni, ami ugye internettel működik.

Gondoltam rá, hogy kellene egy GPS, de ha lúd akkor legyen kövér, egy normális, minőségi kellene. A probléma, hogy ahogyan elnézem az árakat, egy ilyen GPS 40 ezernél kezdődik, én pedig ezt nem engedhetem meg magamnak :(

Láttam olcsóbban térkép nélküli készülékeket (ez amúgy azt jelenti, hogy nem látom a térképet, hogy milyen útvonalon visz végig?), hát nem tudom, megéri ilyet venni? Értékeléseknél gyakran írják, hogy lassú.

Van valakinek tapasztalata ebben?

2022. aug. 1. 15:07
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
88%
Offline térképet is le lehet menteni. Szerintem elég a telefon + nyomtatott térkép ha minden kötél szakad és ránkszakad a Mad Max világa.
2022. aug. 1. 15:08
 2/17 anonim ***** válasza:
83%
Google és Waze is tud offline módot, előre letölti a térképet, a GPS-hez meg nem kell net. Csak ugye nem lesz útinform, meg ilyesmi.
2022. aug. 1. 15:09
 3/17 anonim ***** válasza:
88%
A térkép nélküli azt jelenti, hogy meg kell hozzá külön vedd a térképszoftvert.
2022. aug. 1. 15:21
 4/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! :)

Letöltöttem a Waze-t, sajnos légvonalban keresi a legrövidebb utat, elhagyatott kis földutakon akar végigvinni. Nekem az az útvonal kellene, amit a Google térkép dob ki.

A Google térképpel annyi tapasztalatom van, hogyha internet nélkül használjuk, akkor "lemarad", és nem nagyon követi az utat, amin épp haladunk.

2022. aug. 1. 15:47
 5/17 anonim ***** válasza:
83%

#4 A Waze útkeresője néha kicsit butácska, de azért ilyen problémám még nem volt, hogy földútra vigyen. :D

Google térképpel sem volt ilyen gond, pár hete pont mentem Szlovákiába és a határon behalt a mobilnetem, nem tudott magától átállni a Telekom és vagy 60 kilométert mentem net nélkül, ebben volt még Komárom belváros is, egyszer sem maradt le nekem.

2022. aug. 1. 16:29
 6/17 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem töltsd le előre a térképet, offline módban működnie kell. Persze ha nem bízol a technikában, szerintem ma sem szégyen a papírtérkép, legalább látni fogod a hálózatot, összefüggéseket, az útvonal környezetét is.
2022. aug. 1. 17:34
 7/17 A kérdező kommentje:

Igen. Egy kisváros szélén lakom, az utcánk egyik vége egy földútba torkollik. Erre akar vinni a Waze, apró falvakon keresztül a horvát határig. Pedig nekem az autópályán kell majd mennem. Mondjuk régen a Google térkép is erre vitt volna, de azóta már fejlesztették szerencsére.

Letölteni hogy lehet pl a Google térképet?

2022. aug. 1. 18:34
 8/17 anonim ***** válasza:
82%

Vegyél egy egyszerű gps-t, és akkor nem kell a telefonnal genyózni.

Akkor mehetsz net nélkül is és tudja az útvonalat.

Én a kamionnal is boldogulok offline gps-sel.

2022. aug. 1. 19:23
 9/17 anonim ***** válasza:
2022. aug. 1. 19:58
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Megnyitod a Google terkepet, jobb fent rákattintasz a kerek ikonra ami bevisz a menübe, Ott offline térképek, és kiválasztod a területet amire szükséged van
2022. aug. 1. 23:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!