Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy V43 szilit...

Miért van az, hogy V43 szilit úgy tudok vezetni mint a pinyty, személykocsit pedig nem tudok, nem is tudnám?

Figyelt kérdés
Nincs jogsim, nem is lesz, mert nekimennék mindennek, nem tudnék autót vezetni, nem is fogok soha tudni, viszont a v43-asnak a szili-nek a vezetése nagyon jól megy. Ez mi miatt van?

2022. júl. 11. 22:55
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:

Elnézést de nem csak itt a gyakorin meg a neten. lógok, van más dolgom is. Senki nem mondta, hogy mozdonyvezető vagyok. Nem vagyok az. A kérdésben nem is szerepelt, csak hogy szilit jobban tudok vezetni mint személykocsit.

Nos nem vagyok mozdonyvezető, csak vasútb.zi. Van nem is egy mozdonyvezető barátom és el-el megyek egy körre, nem Balatonfüreden, hanem kelet magyarországon. Elugrok vele, felmegyünk Pestre, majd 2-3 óra múlva vissza. Sajnos olyan is van, hogy nem azzal a géppel jövünk vissza amelyikkel mentünk.

Nekem nem kell értenem ahhoz, hogy mely forgóváz, kerekei, meg az ilyen magas dolgokhoz. Amikor átadja a vezetést, nekem annyi a dolgom, hogy:

Leírok két állomásközti menetet:

A forgalmista meneszt. A mozdonyféket feloldom, majd a kontrollert mozgatom balra + -ban, aztán mikor (nem szoktunk 32-ig menni), feltekerem 28-ig, majd lassan a sönt kapcsolót 4-re bekapcsolom, amikor elértük a max megengedhető legtöbb helyen 120 km/h-t 0-ra állítom a kontrollert, ezt követően a söntöt is visszakapcsolom 0-ra. Ha közel van a másik állomás, már egyszerűen fogalmazva hagyom hadd guruljon a szerelvény, ha még odébb van, akkor a kontrollerrel felmegyek 16-17 fokozatig, ilyenkor nem használom a sönt kapcsolót. Ilyenkor ++-ba is belökhetem a kontrollert, mert nem erölködik a gép mint induláskor, hogy csak lassan szabad kapcsolgatni. Amikor pár száz méterre van az állomás, 0-ra teszem a kontrollert majd a D12-vel fékezni kezdek, egyben a jobb oldali kis oldópedált is nyomom, de rövid ideig, azt feloldom és hagyom a szerelvény hadd fékezzen, majd megàllás előtt kb 15 km/h óránál feloldom, előrenyomom a fékezőszelepet, mert a szerelvény már megáll.

Menet közben az éberségi pedált hanjgjelzésre nyomom, ami reakcióból megy, ha gyakran megnyomom a lábammal, nem gyakori, hogy megszólal. Fázishatároknál az összefordított T betűnél légsűrítő, szellőző, főmegszakítót kikapcsolom, majd fázishatár után főmegszakító, szellőzől, légsűrítőt visszakapcsolom olyan sorranben ahogy írtam. Van hogy áramszedőt is le kell húzni, de ott vagy hídépítés van, vagy kicsi a hely a híd alatt pl. Debrecen vágóhíd utcai felüljáró. Mindegy a tábla jelzi, ha le kell szedni a csápot, majd vissza.

Ha én vezetek, akkor nekem csak ennyit kell tudni, majd a vezér baràtom, aki ott van, annak kell érteni a magasabb tudású dolgokhoz.

Elég gyakran vezetek, egész jól megy mondta mind a 3 haverom. Gigantot máshogy kell azt nem szoktam kérni, hogy hadd vezessek, mert a szilit szeretem. Traxxot sem szoktam.

Személyautót pedig kipróbáltam többször is mellékúton tesóm ideadta, hogy próbáljam meg, hát nem megy. Nekem nem való jogsi, mett személyautóval mindennek nekimennék, nem tudnék vezetni.

Ha haverommal elmegyek mozdonyozni egy pesti kanyarra, az meg könnyen megy a szili ahogy írtam v43, 431.

2022. júl. 13. 14:29
 12/38 anonim ***** válasza:
87%
Megtudhatjuk a barátod nevét, hogy ki lehessen rúgni és bíróság elé állítani?
2022. júl. 13. 14:34
 13/38 anonim ***** válasza:
100%

Oké, ha most igazat írsz, nehogy véletlen valaki feljelentsen, aztán akár IP címed alapján induljon egy szép kis nyomozás, mert konkrétan amit műveltek az bűncselekmény.

Engedtem már fel én is ismerőst gépre, volt hogy simán gyerkőcöt, mert szimplán jó látni mekkora örömet lehet ezzel szerezni, viszont az, hogy valakit vezetni engedjek helyettem az kizárt. Nem csak mert bűncselekmény, hanem ipari felelőtlenség is.

Bár most így jutott eszembe, az sem volt példátlan, hogy valaki neten dicsekedett hasonlóval utána, meg direkt odafigyeltek az adott vonalakra jobban, hogy kik tartózkodnak a vezetőálláson...

2022. júl. 13. 14:35
 14/38 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező! Dicsekedj el nyugodtan el azzal, hogy ilyen felelőtlen, hitvány féreg a barátod és te magad is. Emberéletekkel játszotok. Nincs helye ilyen embernek a vasútnál, és a lehető legsürgősebben bíróság elé kell állítani.
2022. júl. 13. 16:02
 15/38 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem szeretnél bonyodalmat a barátodnak, ezzel a neten ne publikáld, mivel nem szabályos. Hogy nehogy egy illetékes megtalálja, akkor javaslom írj a gyk-nak levelet, amivel törölteted a kérdést vagy legalább a #11-15 válaszokat, ahol le van írva szabályszegés és az erre utaló hozzászólások (#1-10-re még gondolhatja egy illetékes, hogy csak egy Microsoft Train Simulatoros kérdező, ott legális. Ami nem legális az jobb titokba tartasz, ha nem akarsz problémát)
2022. júl. 13. 16:37
 16/38 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi aki akarta már mentette rég, arról nem beszélve, hogy nehogy már a pártját fogd, se neki se annak a vezérnek aki ezt megengedi.
2022. júl. 13. 17:06
 17/38 anonim ***** válasza:
100%

Itt épp egy bűncselekmény elkövetését mesélték el. Ha ki is lesz törölve a téma, feljelentés esetén vissza lehet állítani, hogy a nyomozó hatóság megtekinthesse a bejegyzéseket, és az IP-címeket.

Gratulálok!

2022. júl. 13. 17:36
 18/38 anonim ***** válasza:
80%

Na, szerintem hetek kérdése, és a híradóból megtudjuk, ki volt az a hamarosan csak volt vezér, é ki volt, aki elkövette ezt a bűncselekményt.

Elment az egész lementett téma a MÁV-startnak.

Ugye azt legalább tudod, hogy az előzetesbe menéshez mit kell csomagolni...

2022. júl. 13. 17:49
 19/38 anonim ***** válasza:
100%
Beküldted tényleg? Akkor lehet majd Füreden érdemes lesz néha körbekérdezni, járunk mi is arra gyakran, lehet lesz valami híre a dolognak.
2022. júl. 13. 17:54
 20/38 anonim ***** válasza:
16%
Mennyi jelentgetős ember van. Én is szívesen vezetnék mozdonyt egy kicsit felügyelet mellett, de soha nem próbáltam megkérni senkit, mivel sajnos sok a jelentgetős és nem akarok másnak bajt. Ha csak pénz bírság lenne, akkor megpróbáltam volna beajánlva, hogy lebukás esetén fizetem az ő részét is. Ha nem történik semmi, akkor nem kéne ügyet csinálni utólag, ha a helyszínen nem kapják rajta.... Ha baleset lenne, akkor egyértelműen ráverném a balhét, de ha nem történt semmi rendkívüli, akkor azért nem kellene fel fújni...
2022. júl. 13. 18:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!