Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Kamionos (C+E) jogsira megérne...

Kamionos (C+E) jogsira megérne hitelt felvenni?

Figyelt kérdés

Egészen idáig az összes jogosítványt igyekeztem önerőből megcsinálni és sikerült is, egyelőre van AM, B, C visznont a C+E-re már nem maradt.

Nem szívesen csinálnám cégnél tanulmányi szerződéssel mert bem tudom hogy 1-2 éven belül történhet e bármi váratlan ami miatt nem tudom ezt csinálni.

Arra fondoltam hogy jelzáloghitelt vennék fel max 1 milliót, a legrövidebb futamidő 6 év arra a törlesztő 19ezer havonta kb, 5 évig fix kamat elméletileg.

Nem azok közé tartozok aki jó ötletnek tartja a hitelt főleg meg nem térülő hülyeségekre felvenni de ez lényegében egy befektetés lenne.

Kérdés hogy megtérülne e úgy hogy csak belföldön tudnék dolgozni, megérné e ezért hitelt felvenni.

Ami miatt meg annyira akarom ezt, egyrészt mert nagyon sok cég a C-s sofőrőknek szégyenletesen kevés fizetést ad, konkrétan B kategóriával jobban kerestem mint amit C-re adnak. A másik hogy kb csak gyűjtőfuvarozás van, 12 tonnás kocsit is beküldik szűk utcákba, lakóövezetekbe, lakóparkokba konktétan házhozszállítás magánszemélyeknek olyan helyekre ahol még a pizzafutá meg a gls is csak szabálytalanul tud szűkösen megállni. Nincs olyan hogy korán végzel, nem engednek haza mert ez gyűjtőzés és reggeltől estig addig küldözgetbek beszállítgatni amíg le nem megy a 13-15 órád.

Másrészt mindenhova egy-egy raklapnyi cuccot küldenek csak 90%-van tehát napi 16-18 cim a minimum plusz még ha felbaszkodnak mondenféle csomagot is akkor simán 20 fölött.

Szóval s*ar az egész.

C+E kategóriával 0km-es sofőrként 22 évesen el fogok tudni helyezkedni, nem lesz mindenhol elvárás a 90 év fuvarozásban szerzett vezetési tapasztalat meg 6 millió kilométer?

Nem fognak félni odaadni egy méregdrága kamiont egy tapasztalatlan kezdőnek, megéri jelzáloghitelből megcsinálni a jogsit?

2022. jún. 25. 12:57
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

Oh bocsi, annyit talán kihagytam a kérdésből, hogy nekem ez a kamionozás meg maga az egész vezetés gyerekkori álom volt, mindig is ezt akartam és konkrétan bármit megadnék ezért, akár mindent itthagynék azért hogy egy kamionban élhessek és járhassam a világot és az úton lehessek nap mint nap.

Pontosan tisztában vagyok vele ez mennyire hülyén hangzik főleg azoknak akiknek az autó annyit jelent mint nekem a mosógép és alapvetően nem érdekli őket a vezetés csak A-ból B-be való eljutás kényelmes eszközeként tekintik.

Én viszont biztos vagyok benne, hogy ez az a dolog amit életem végéig képes lennék akár csinálni persze tudom nem tanácsos.

Ahogy mondtam így jobban belelátva semmi bajom ezzel a tanulmányi szerződéssel főleg arra tekintettel, hogy így is úgy is lenne egy 1 éves szerződésem ha saját magam megcsinálom előre a jogsit akkor is azért, mert ők is adnak egy saját képzést és nem engednek csak úgy kezdő 0km-es kamionsofőröket ki a nagyvilágba.

Így is nagyon jól jártam, ugyanis a C és a GKI már megvan, akiknek még az nincs meg azoknak jóval hosszabb a szerződött időszak és eredetileg a C+E-t is meg tudtam volna csinálni önerőből mert megvolt rá a pénz csak okoztak nekem 2021 december 28-án egy közlekedési balesetet amiben megsérültem más hibájából és emiatt kb 1,5 millióm el is ment 3 hónapon belül a táppénz mellett, szóval az élet közbeszólt de nem akartam itt megállni, bármi áron is de kamionozni akartam és fogok is ha ez lesz az utolsó dolog is életemben amit csinálok.

Azóta már meglett a sikeres KRESZ vizsgám 35/35 ponttal hibátlan, ma voltam a 3-ik rutin alkalmon és 19-én megyek is rutin+bü vizsgára.

2022. szept. 16. 17:08
 22/23 Beviz Elek ***** válasza:
61%

Sok sikert, remélem sikerülni fog minden és ha nem is a mostani, de találsz egy olyan céget ahol jól érzed magad!

Szükség van az olyan beállítottságú emberekre mint amilyen te vagy, ilyenek kellenek nemzetközi sofőrnek és ilyenből van nagy hiány.

Én is szeretek vezetni (bár 10 év alatt ez mérséklődött), de nagyon sok része van a nemzetközizésnek ami miatt azt nem tudnám csinálni. Nekem a belföldezés jött be, igaz hogy fárasztóbb, de az én beállítottságomnak ez fekszik.

2022. szept. 16. 18:10
 23/23 A kérdező kommentje:
Sikerült a rutin + bü, már csak a forgalmi van hátra.
2022. szept. 19. 12:28
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!