Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Kamionos (C+E) jogsira megérne...

Kamionos (C+E) jogsira megérne hitelt felvenni?

Figyelt kérdés

Egészen idáig az összes jogosítványt igyekeztem önerőből megcsinálni és sikerült is, egyelőre van AM, B, C visznont a C+E-re már nem maradt.

Nem szívesen csinálnám cégnél tanulmányi szerződéssel mert bem tudom hogy 1-2 éven belül történhet e bármi váratlan ami miatt nem tudom ezt csinálni.

Arra fondoltam hogy jelzáloghitelt vennék fel max 1 milliót, a legrövidebb futamidő 6 év arra a törlesztő 19ezer havonta kb, 5 évig fix kamat elméletileg.

Nem azok közé tartozok aki jó ötletnek tartja a hitelt főleg meg nem térülő hülyeségekre felvenni de ez lényegében egy befektetés lenne.

Kérdés hogy megtérülne e úgy hogy csak belföldön tudnék dolgozni, megérné e ezért hitelt felvenni.

Ami miatt meg annyira akarom ezt, egyrészt mert nagyon sok cég a C-s sofőrőknek szégyenletesen kevés fizetést ad, konkrétan B kategóriával jobban kerestem mint amit C-re adnak. A másik hogy kb csak gyűjtőfuvarozás van, 12 tonnás kocsit is beküldik szűk utcákba, lakóövezetekbe, lakóparkokba konktétan házhozszállítás magánszemélyeknek olyan helyekre ahol még a pizzafutá meg a gls is csak szabálytalanul tud szűkösen megállni. Nincs olyan hogy korán végzel, nem engednek haza mert ez gyűjtőzés és reggeltől estig addig küldözgetbek beszállítgatni amíg le nem megy a 13-15 órád.

Másrészt mindenhova egy-egy raklapnyi cuccot küldenek csak 90%-van tehát napi 16-18 cim a minimum plusz még ha felbaszkodnak mondenféle csomagot is akkor simán 20 fölött.

Szóval s*ar az egész.

C+E kategóriával 0km-es sofőrként 22 évesen el fogok tudni helyezkedni, nem lesz mindenhol elvárás a 90 év fuvarozásban szerzett vezetési tapasztalat meg 6 millió kilométer?

Nem fognak félni odaadni egy méregdrága kamiont egy tapasztalatlan kezdőnek, megéri jelzáloghitelből megcsinálni a jogsit?

2022. jún. 25. 12:57
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
68%

A "E" kategória kb 200k. Ezt a szaros összeget C vagy akár B kategóriás munkával is egy hónap alatt összekaparod. Minek adósítod el magad ehelyett minimum egy évre? Ráadásul 1 millióval? + A legtöbb autósiskolánál van részletfizetési lehetőség.

A másik ami megütötte a szemem az az "AETR tanfolyam". Fingom nincs mi ez, valószínűleg rád sóztak valami full értelmetlen sz*rt. Ilyet sok év alatt még csak nem is hallottam, hogy lenne valakinek.

2022. jún. 26. 13:58
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
#11 Szerintem az tachográf kezelői tanfolyam lehetett, arról már hallottam.
2022. jún. 26. 16:19
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Akkor magyarán átcseszték valami full értelmetlen szarral.

2022. jún. 26. 17:04
 14/23 anonim ***** válasza:
#13 vagy csak a gki-ra gondolt ami magaban foglalja :D A wabinal amugy belepeskor volt egy ilyen “tanfolyam”, kb 1 ora volt de ugy tudom most mar tobb napos, a gartnernel is ez volt, ahol direkt ilyet oktattak.
2022. jún. 27. 13:13
 15/23 anonim ***** válasza:

És inkább jelzálog hitelt veszel fel, és elég sokat kockáztatsz, minthogy tanulmányi szerződést kötnél....

Bravó, egy újab leendő kolléga, akinek nem erőssége a gondolkodás....

2 évet aláírsz, aztán ha nem tetszik lepattansz, de addig szerzel tapasztalatot, és válogathatsz is...

2022. jún. 29. 21:27
 16/23 A kérdező kommentje:

Na végül a tanulmányis szerződés mellett döntőttem így a válaszok alapján.

20% önerő 42ezer plusz a fennmaradó 30%-ot majd levonják több ksebb részletben akkor amikor már teljes fizetést keresek és túlvagyok a tanulójáraton, így akkor felesben állják ők a jogsit.

Emelett 1 éves szerződés amit amúgyis megkötöttem volna ha 0 km-es jogsival odamegyek mert akkor is be kell tanítsanak, így viszont a kettő 1 éves szerződés párhuzamosan fut egymás mellett, tehát ugyanúgy csak 1 év.

2022. jún. 30. 09:57
 17/23 anonim ***** válasza:
Én elmennék dolgozni C vel, nem egy cég van aki idővel még ki is fizeti neked a plusz e jogsit.
2022. júl. 1. 15:01
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem éri meg sofőrként dolgozni, sokan mennének ha lenne hová, kezdőt nem alkalmaznak.... és akkor még erre a nagy bizonytalanságra hitelt felvenni ezért. Inkább tanulj idegen nyelvet, ha pénzt akarsz magadba fektetni.
2022. júl. 1. 20:58
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Szaros 1 hónap meló helyett aláírtál egy határozott idejű több éves szerződést ráadásul emellett még vonják is az összeget.

Gratulálok! Ennyire egybitesnek lenni :D

2022. júl. 2. 16:58
 20/23 anonim ***** válasza:
32%
Igazából jobb helyeken egy- másfél hónap alatt bőven megvan az a milla. Szóval megéri felvenni azt a hitelt rá, bár én max 12-18 hónapos futamidővel tenném.
2022. szept. 13. 20:55
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!