Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi értelme van az üzemanyag...

Mi értelme van az üzemanyag ársapkának, ha nem lesz üzemanyag?

Figyelt kérdés

Ez durva beavatkozás a piaci folyamatokba. Közben a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke azt kéri, hogy spóroljanak az autósok az üzemanyaggal, használják a tömegközlekedést.

Ezt maguktól nem fogják megtenni, amíg 480 forintos áron tankolhatnak. Soha nem látott mennyiségű autó van az utakon, és nagyon sokan fölöslegesen autóznak, mintha ingyen lenne az üzemanyag.

Friss adatok szerint a bruttó havi átlagbér is fél millió forint fölött van már, tehát sok embert még a 800 forintos ár se tartana vissza, de egy jelentős réteg inkább buszozna, és máris nem lennének korlátozások, és nem kéne attól rettegni, hogy holnap tudok-e tankolni.

Amúgy én is autózom, de nekem nincs lehetőségem tömegközlekedni, és nekem is kb. 20 ezerrel többe kerülne a munkába járás, de 400-450 ezer nettóból nem vágna földhöz.

Szerintem nagyon káros minden árstop. A piaci árakat a kínálat és a kereslet határozza meg. Magas keresletet a magas árakkal tudják egyensúlyba hozni, túlkínálat esetén pedig az alacsony árakkal növelik a keresletet. Egyszerű matek. Most a magas kereslet alacsony árakkal párosul, ez tovább növeli a keresletet. Ennél rosszabb döntést hozni egy piacgazdaságban nem lehet.

Ti végiggondoltátok ezt, vagy csak örültök és boldogan autóztok?

2022. jún. 25. 09:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
91%
#8 Az még hagyján hogy kommunista módszerek, de még meg is büntetnek ha elmondod hogy valahol nincs üzemanyag. Tipikusan mint a kommunizmusban, a rosszról még beszélni sem lehet.
2022. jún. 25. 13:05
 12/14 anonim ***** válasza:
88%

Ha rajtam múlna én nem adnám 480-ért egy bizonyos teljesítményszint feletti autóknak a naftát hiába magyar...

Benzintemetőt vettél? Akkor tankoljad is!!!

2022. jún. 25. 16:44
 13/14 anonim ***** válasza:
90%
Jobb lenne ha már eltörölnék.
2022. jún. 25. 17:30
 14/14 anonim ***** válasza:
69%
Elektromos robogóval járok én már készülök a mad max korszakra
2022. jún. 26. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!