Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért ez a nagy autóvezetés-má...

Miért ez a nagy autóvezetés-mánia az idősebb korosztálynál?

Figyelt kérdés

30 múltam, és tavaly szereztem jogsit, muszáj volt, mert családi cégnél dolgozom, és gy stabilabb a helyem (szerintük), néha vezetik is, de igazából jogsival nincs több feladatom.

igazából sosem volt szükségem jogsira, se autóra, mégis a szüleimtől kezdve a nagyszüleimig mindenki piszkál vele, olyanok is, akik a sikeres forgalmi óta nem vezettek (anyukám), vagy sosem volt jogosítványuk.

utálok is vezetni, nem is vagyok túl jó sofőr, de vhogy ez senkit nem érdekel, mert a "férfiak autót vezetnek" vagy "egyszer még jól jöhet".

a vezetés az egyik oka, amiért idén vagy jövőre felmondok, de egyszerűen nem értem, mi értelme ennyire erőltetni, főleg hogy pontosan tudják, hogy minden férfias-reál dologban borzalmas vagyok.

Több férfi ismerősöm volt, akik szintén erőltették, meg is szerezték a jogsit, aztán elköltöztek messzire, és azóta 1 percet nem vezettek...

2022. jún. 20. 10:20
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Az idősebb korosztály már bőven tapasztalhatta a saját bőrén, hogy milyen jó, hogy van. Vagy épp milyen rossz, hogy nincs vagy épp elvesztegették a tudásukat. Nyilván ezek beszélnek belőlük, nem tudom, ezen mit kell ennyire csodálkozni.

Egyébként Bp belvárosában valóban nem kell autó, jobb a tömegközlekedés. Utóbbi más helyről már nem mondható el. Szóval aláírom, bizonyos lakhelyen tényleg nem muszáj, bizonyos életkorba/helyzetben sem, de igen, a családi nagybevásárlást, ahova néha lehet, kénytelen vagy a gyerek(ek)et is elcipelni, mert nincs bébicsősz, már igen kényelmetlen busszal, vonattal, akármivel intézni, kezedben 4-5 vagy még több szatyor és még figyelj a porontyokra is...

2022. júl. 1. 17:00
 22/23 anonim ***** válasza:

Szerintem is lakhely függő a dolog. Tiz evig eltem a nagyfaluban, oda tenyleg nem feltétlen kell jogsi/kocsi.

Viszont... Nem is kell külföldre menni nyaralni, eleg az orszag masik felébe. Nem hiszem, hogy 4 bőrönddel, busz-vonat-helyközi busz kombóval beesni olyan nagy élmeny lenne. Persze ha van a csaladban/tarsaságban kocsi és azzal mentek ok.

Azt se felejtsd el kérdező, hogy akinek nem az apja a tulaj a cegnel ahol dolgozik, ott senkit nem erdekel hogy jutsz el a munkahelyre, csak jelen kell lenni. Pesten is vannak necces helyek, de 8 millióan nem Pesten elnek, es egy ipari parkba pl videken nem minden munkakörben ok a ceges buszjarat...

2022. júl. 1. 21:43
 23/23 anonim ***** válasza:

A magyarok többsége eléggé beképzelt, de borzasztóan egyszerű ember, és nem mellesleg magyar az egyik legelhízottabb nép Európában.

Akik úgy nőttek fel, hogy a szomszédba is autóval mennek és a „férfiak dolga a vezetés”, „elkényeztette fiatal vagy” stb. A frusztrált magyar kisember dumálni, kötekedni nagyon tud, csak a gyakorlatlan képtelen igazi teljesítményre, szóval ne figyelj rájuk.

2023. febr. 8. 14:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!