Miért ez a nagy autóvezetés-mánia az idősebb korosztálynál?
30 múltam, és tavaly szereztem jogsit, muszáj volt, mert családi cégnél dolgozom, és gy stabilabb a helyem (szerintük), néha vezetik is, de igazából jogsival nincs több feladatom.
igazából sosem volt szükségem jogsira, se autóra, mégis a szüleimtől kezdve a nagyszüleimig mindenki piszkál vele, olyanok is, akik a sikeres forgalmi óta nem vezettek (anyukám), vagy sosem volt jogosítványuk.
utálok is vezetni, nem is vagyok túl jó sofőr, de vhogy ez senkit nem érdekel, mert a "férfiak autót vezetnek" vagy "egyszer még jól jöhet".
a vezetés az egyik oka, amiért idén vagy jövőre felmondok, de egyszerűen nem értem, mi értelme ennyire erőltetni, főleg hogy pontosan tudják, hogy minden férfias-reál dologban borzalmas vagyok.
Több férfi ismerősöm volt, akik szintén erőltették, meg is szerezték a jogsit, aztán elköltöztek messzire, és azóta 1 percet nem vezettek...
Sokadik alkalommal kerül elő ez a kérdés.
Az egyik oldal azon háborog, hogy a másik miért nem vezet, a másik oldal viszont azon méltatlankodik, hogy az egyik milyen alapon kéri tőle számon ezt a kérdést.
Mi lenne ha mindenki élné a saját életét? ;)
Nem mánia, egész egyszerűen hasznos.
Én sem csináltam jogosítványt, amíg haza nem költöztem egy vidéki megyeszékhelyre Budapestről egyetem után, és fel nem mértem, hogy itt bizony nincs BKV, és ezért a napi közlekedéshez jól jöhet.
Aztán utána nagyon örültem, hogy így tettem, mert mostani munkahelyemen feltétel a jogsi, pedig mérnökként dolgozom, nem sofőrként, de rendszeresen kell messzebre mennem az országban, és az értelemszerűen bukta lenne a cégnek, ha ezt nem tudnám egyedül megtenni, hanem sofőrt is kéne mellém biztosítani...
Aki a BKK, Volán, MÁV, előnyeit ecseteli, annak figyelmébe ajánlom az "éjjel kettőkor elesett a nagyi" vagy az "elfolyt a magzatvíz" és az ehhez hasonló váratlan eseményeket.
Az is igaz, hogy nagyobb daraboknál lehet tehertaxit hívni.
Erre is van saját példa:
A barátom vásárolt egy fürdókádat. Akril, tehát nem nehéz, de terjedelmes.
Személytaxi ilyen szállítást nem vállal, a tehertaxi fuvardíja 15000/óra +8000 kiállási összeg, ráadásul csak másnap délelőttre tudta volna vállalni.
Az öreg Feliciával, még 1 liter benzinbe sem került.
Na erről ennyit.
#16!
Lenne még vagy 44 érvem lenne, de nem akarlak meggyőzni.
Csak néhány példát hoztam föl a mindennapjaimból.
Elfogadom, hogy ha Te így számolsz, de én inkább az autótulajdonosok táborát gyarapítom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!