Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért ez a nagy autóvezetés-má...

Miért ez a nagy autóvezetés-mánia az idősebb korosztálynál?

Figyelt kérdés

30 múltam, és tavaly szereztem jogsit, muszáj volt, mert családi cégnél dolgozom, és gy stabilabb a helyem (szerintük), néha vezetik is, de igazából jogsival nincs több feladatom.

igazából sosem volt szükségem jogsira, se autóra, mégis a szüleimtől kezdve a nagyszüleimig mindenki piszkál vele, olyanok is, akik a sikeres forgalmi óta nem vezettek (anyukám), vagy sosem volt jogosítványuk.

utálok is vezetni, nem is vagyok túl jó sofőr, de vhogy ez senkit nem érdekel, mert a "férfiak autót vezetnek" vagy "egyszer még jól jöhet".

a vezetés az egyik oka, amiért idén vagy jövőre felmondok, de egyszerűen nem értem, mi értelme ennyire erőltetni, főleg hogy pontosan tudják, hogy minden férfias-reál dologban borzalmas vagyok.

Több férfi ismerősöm volt, akik szintén erőltették, meg is szerezték a jogsit, aztán elköltöztek messzire, és azóta 1 percet nem vezettek...

2022. jún. 20. 10:20
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
5%
Én úgy vagyok vele, hogy minek autó, a BKK+Volánbusz+MÁV elvisz mindenhova is 😊 Ha meg valamit el kell vinni valahova, feltalálták a taxit és a tehertaxit 😊 Mindig olcsóbb, mint megvenni csilliárdokért a kocsit, tankolni lassan már literenként 1000 forintért a drága javításokról még nem is beszélve, a gyereknek is ott a BKK. Legalább nem kell parkolóhelyet keresni 🤣
2022. jún. 20. 13:03
 12/23 veterán vas ***** válasza:
95%

Sokadik alkalommal kerül elő ez a kérdés.

Az egyik oldal azon háborog, hogy a másik miért nem vezet, a másik oldal viszont azon méltatlankodik, hogy az egyik milyen alapon kéri tőle számon ezt a kérdést.

Mi lenne ha mindenki élné a saját életét? ;)

2022. jún. 20. 13:24
 13/23 Japán Gulyás ***** válasza:
Ha megvan a jogsid akkor már tök mindegy, ott a lehetőség a zsebedben - ha akarod használod, ha nem akarod nem. Jelenleg Magyarországon egyébként a lehető legjobb módja emberek szegénységben tartására az, hogy autót tukmálnak rájuk - úgy folyik ki a pénz a zsebükből, hogy észre sem veszik. Van ahol már a 2. vagy 3. autó áll a ház előtt, s csak csodálkoznak, hogy nincs pénzük megcsináltatni a kerítést, nincs pénzük fogorvosra vagy soha nem tudnak elmenni nyaralni. Ami pénzt mások autózásra fordítanak fektesd be és 10 év múlva ha igényed lesz rá akár új autót is vehetsz belőle - ha meg nem lesz akkor magasabb életszínvonalon élhetsz.
2022. jún. 20. 15:07
 14/23 anonim ***** válasza:

Nem mánia, egész egyszerűen hasznos.

Én sem csináltam jogosítványt, amíg haza nem költöztem egy vidéki megyeszékhelyre Budapestről egyetem után, és fel nem mértem, hogy itt bizony nincs BKV, és ezért a napi közlekedéshez jól jöhet.

Aztán utána nagyon örültem, hogy így tettem, mert mostani munkahelyemen feltétel a jogsi, pedig mérnökként dolgozom, nem sofőrként, de rendszeresen kell messzebre mennem az országban, és az értelemszerűen bukta lenne a cégnek, ha ezt nem tudnám egyedül megtenni, hanem sofőrt is kéne mellém biztosítani...

2022. jún. 20. 21:44
 15/23 veterán vas ***** válasza:
75%

Aki a BKK, Volán, MÁV, előnyeit ecseteli, annak figyelmébe ajánlom az "éjjel kettőkor elesett a nagyi" vagy az "elfolyt a magzatvíz" és az ehhez hasonló váratlan eseményeket.

Az is igaz, hogy nagyobb daraboknál lehet tehertaxit hívni.

Erre is van saját példa:

A barátom vásárolt egy fürdókádat. Akril, tehát nem nehéz, de terjedelmes.

Személytaxi ilyen szállítást nem vállal, a tehertaxi fuvardíja 15000/óra +8000 kiállási összeg, ráadásul csak másnap délelőttre tudta volna vállalni.

Az öreg Feliciával, még 1 liter benzinbe sem került.

Na erről ennyit.

2022. jún. 21. 13:03
 16/23 anonim ***** válasza:
5%
#15: Első esetben mentőt kell hívni ha van autó, akkor is. A második esetben még gondolom nem napi szintű a fürdőkád szállítás 🤣 Tehát egy fürdőkád hazazállítása autóval = 1 liter benzin ára + autó ára + jogosítvány ára + forgalomba helyezés ára + biztosítás ára + parkolási díj + lassan a dugódíj. Na már többszörösénél tartunk a tehertaxit árának 🤣
2022. jún. 21. 13:18
 17/23 veterán vas ***** válasza:
75%

#16!

Lenne még vagy 44 érvem lenne, de nem akarlak meggyőzni.

Csak néhány példát hoztam föl a mindennapjaimból.

Elfogadom, hogy ha Te így számolsz, de én inkább az autótulajdonosok táborát gyarapítom.

2022. jún. 21. 13:27
 18/23 anonim ***** válasza:
89%
Alap dolog a mai világban, hogyha autód nincs is, de legalább jogsid legyen.
2022. jún. 21. 15:05
 19/23 anonim ***** válasza:
Ennyi évesen már rég ciki egy embernek hogy nem tud vezetni! Tőlem már 20 évesen is kérdezték hogy milyen kicsim van! Egyfajta érettség ez! De apuci kicsi fiának mindent a segge alá tolnak... csak észt nem!
2022. jún. 27. 21:08
 20/23 A kérdező kommentje:
19: jól megmondtad, prolikám, köszönjük.
2022. jún. 28. 00:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!