Miért ez a nagy autóvezetés-mánia az idősebb korosztálynál?
30 múltam, és tavaly szereztem jogsit, muszáj volt, mert családi cégnél dolgozom, és gy stabilabb a helyem (szerintük), néha vezetik is, de igazából jogsival nincs több feladatom.
igazából sosem volt szükségem jogsira, se autóra, mégis a szüleimtől kezdve a nagyszüleimig mindenki piszkál vele, olyanok is, akik a sikeres forgalmi óta nem vezettek (anyukám), vagy sosem volt jogosítványuk.
utálok is vezetni, nem is vagyok túl jó sofőr, de vhogy ez senkit nem érdekel, mert a "férfiak autót vezetnek" vagy "egyszer még jól jöhet".
a vezetés az egyik oka, amiért idén vagy jövőre felmondok, de egyszerűen nem értem, mi értelme ennyire erőltetni, főleg hogy pontosan tudják, hogy minden férfias-reál dologban borzalmas vagyok.
Több férfi ismerősöm volt, akik szintén erőltették, meg is szerezték a jogsit, aztán elköltöztek messzire, és azóta 1 percet nem vezettek...
Nem hiszem hogy ez mánia, inkább neked van fobiad.
A mai világban szinte alapkeszseg az autóvezetés ha olyan az elethelyzeted. Nem azt mondom, hogy nem lehet megoldani autó nélkül a legtöbb helyzetet, csak éppen kényelmetlen.
Ha neked ennyire nehezedre esik, hogy inkább meg a munkahelyeden is felmondasz akkor inkább te averziod nem átlagos.
Amúgy nő vagyok és szarul vezetek.
Ok, tényleg nem vettem figyelembe hogy csak az EGYIK oka.
Sajnálom ha megsertettelek a meglatasommal. Egyébként nem akartam ítélkező lenni, csak a kérdésre válaszolni. Abszolút jogod van hozzá hogy utald a vezetést, én sem élvezem általában csak kell.
Jogsi/kocsi nélkül nagyon nem önálló az ember, és rengeteg dolog ezerszer nehézkesebb kocsi nélkül.
Fiatalon, egyedülállóan elbuszozgat az ember.
De ha családod van és/vagy valahova menni kell vagy vinni kell valamit, akkor meg vagy lőve.
Én vonatoztam, buszoztam rengeteget, nyakig felpakolva, hidegben, melegben, órákat várva a késő/kimaradó vonatra, büdösben, állva, ésatöbbi.
Mostmeg beülök a tiszta és 20 fokos kocsiba és fele idő alatt ott vagyok bárhol.
"igazából sosem volt szükségem jogsira"
"a vezetés az egyik oka, amiért idén vagy jövőre felmondok"
Ez csak nekem tűnik ellentmondásnak?
Szerintem a legtöbb ember nem azért vezetgeti az alapmotoros 15 éves szívó benzines autóját vagy épp az egykilenc tádét mert akkora élmény lenne, hanem azért mert megkönnyíti a mindennapjait
- a-ból b-be való eljutás
- munkába járás
- bevásárlás
- utazgatás
- kényelem
Aztán van akinek a munkájához kell stb.
A mai felgyorsult, rohanó világban nehezen tudom elképzelni az életet autó nélkül.
Régen buszoztam. Köszönöm, elég volt az élhetetlen menetrendhez alkalmazkodni. Ami ha esetleg sikerül, akkor meg felszállni nyáron a 65 télen a 9 fokos buszra. Már ha nem marad ki a járat éppen.
5
vezetek néha a cégnél, de csak azért, mert apám a főnök, és szeretné, hogy gyakoroljak, semmi terhet nem veszek le a vállukról ezzel.
én is most tanulok vezetni (31 vagyok), és az oktatóm is hasonlót mondott, hogy újabban elég sok velünk egyidős tanulója van (míg pl. húsz éve amint lehetett, rohant csinálni a jogsit szinte minden középiskolás).
más a gondolkodásmód, bizonyos helyeken (pl. főváros) javultak az alternatívák, illetve alapból később jutnak a különböző életszakaszokba a fiatalok, mint régebben. nálam is az a fő motiváció, hogy közeledik a gyerekprojekt, egyébként elég jól elkolbászolnék kocsi nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!