Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogy lehet hogy nekünk még...

Hogy lehet hogy nekünk még jogsira sem telik?

Figyelt kérdés
Az összes osztálytársam elkezdte a vezetést aki akarta, aki nem az nem akar jogsit. Egyedül én vagyok akinek azt mondják hogy nem mert nincs rá fél millió meg úgyse lenne pénz autóra majd én megcsinálom magamnak később ha akarom. Fel sem fogják, hogy ez mekkora hátrány még munkahelyen is alapelvárás :( Nagyon szeretném megcsinálni, de 18 leszek, nyári munkán 2 hónapig havi 60-at fogok kapni azzal nem sokra megyek, mivel még egy nyaralást is állnom kell belőle. Hogy lehet az hogy mindenki más meg tudja csinálni?
2022. máj. 28. 17:34
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Úgy, hogy másoknak több pénze van. De ne rugózz ezen, csak tanulj szorgalmasan, és akkor később már jobb lesz!

Miféle munkát fogsz végezni, hogy havonta hatvanezret kapsz?

2022. máj. 28. 17:42
 2/13 anonim ***** válasza:
87%
Vállalj jobb nyári munkát, keress több pénzt. Vagy a nyaralás helyett menj inkább kreszre.
2022. máj. 28. 17:45
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

"még egy nyaralást is állnom kell belőle"

Kell? Mi az, hogy kell? Látod pont ezért nincs pénzed, mert minden szarra elvered. Idestova 18 éves vagy, ideje lenne megtanulnod pénzt kezelni. Idén én sem megyek nyaralni, nem azért, mert nincs rá pénzem, hanem mert van egy prioritás és tartani kell magát az embernek hozzá, ha nem akar szarba kerülni. Te magad írtad, hogy a jogosítvány milyen fontos. Így van. Na akkor mérlegelj, hogy az a fontosabb, vagy egy szaros nyaralás, amiből még lehet 100 is életed során. De ha elcsúszol a jó melóktól a jogsihiány miatt, akkor élvezd ki ezt a nyaralást, mert lehet hogy egy ideig ez lesz az utolsó.

Az a baj, hogy ez egy lavina. Egyszer elindulsz a lejtőn és nincs megállás. Fiatalon muszáj leszegett fejjel robotot játszani, ha azt akarod, hogy utána kényelmes életed legyen. Ha most eljátszod a lehetőségeidet, 30 éves korodra totál nullán leszel (vagy hamarabb) és onnan nem lehet felállni.

2022. máj. 28. 17:56
 4/13 A kérdező kommentje:
teljesen mindegy a nyaralás, csak egy kis videki nyaralóba megyünk haverokkal, nem azzal a kis pénzzel leszek bejjebb. Egy faluban lakok itt csak önkormányzati diákmunka van és az ennyit fizet, ettől jobb meló nincs a környéken. Ezért is idegesít hogy nincs autó meg jogsi mert napi 4 busz jár összesen be a faluba. Iskolából is néha 3 órát vártam hogy haza tudjak jönni, ezért kolis lettem fél év után. Tudom hogy irigy vagyok meg rossz csak idegesít, hogy másoknak meg megy :(
2022. máj. 28. 18:24
 5/13 anonim ***** válasza:
56%

Jó és most mit csináljunk veled?

Kuncsorogni jöttél egy kis pénzért?

2022. máj. 28. 18:29
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, én nyári munkával fogok keresni havi 200 ezret, nem hiszem hogy te 3 hónap alatt ne tudnál összeszedni 3-400 ezret… Ez mind csak nyafi, tenni kell azért hogy legyen valamije az embernek. Nyári diákmunka és lesz pénzed. 2 hónapra 60 ezer az nevetséges. Itt nyafogsz hogy másoknak ez meg az van, de baszol tenni érte. Szerinted mások nem dolgozták szét magukat érte? Hát de, képzeld el.
2022. máj. 28. 18:31
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

"csak egy kis videki nyaralóba megyünk"

Ami manapság simán több tízezer forint még a legputribb helyeken is.

"nem azzal a kis pénzzel leszek bejjebb"

De igen.

2022. máj. 28. 19:00
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

A nyaralast halaszd el mert par tizezer forint is szamit.

Ha elmesz pl komuves melle segednek, akkor is megkeresel heti 50 ezret. Ez 200.000 fortint havonta. Lehuzol 2 honapot es van 400 ezer forintod.

Amugy munkahelyeken nem alap elvaras hogy legyen jogsid, csak akkor ha tipikusan olyan munkat keresel ami pl fuvarozas, soforkodes. Vannak mar otthonrol vegezheto munkak is, igaz nem diaknak de ha egyetemet vegzel akkor lehet olyan munkad amit otthonrol csinalsz.

2022. máj. 28. 19:58
 9/13 anonim ***** válasza:
65%
Most nem azé', de 18 éves vagyok és saját pénzemből fizettem a jogsit mindet. Van C kategóriám is és most keztdem az E-t. Saját autóm és motorom is van, na meg persze munkám is... Pedig az én szüleim sem igazán engedhetnék meg, hogy fizessék nekem. Ezt én tudtam is, így megkerestem magamnak a rávalót.🤷‍♂️
2022. máj. 28. 21:04
 10/13 anonim ***** válasza:
Akkor meglesz 19 vagy 20 évesen, ez van. Van oylan melohely is ahol nem kell jogsi aztán 1-2 havi fizubol ott jogsi ára.
2022. máj. 29. 02:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!