Milyen jogszabály vonatkozik az aluljáróban gördeszkázásra?
Mai napon kettő közfelügyeletes 30 ezer forintra akart megbüntetni, mert gördeszkáztam az aluljáróban Kelenföldön.
Én úgy tanultam a Kresz nem tesz különbséget gördeszkás és gyalogos között, ott nem lehet deszkázni ahol erre külön figyelmeztetnek, de az aluljáró bejáratánál semmi figyelmeztetés nem volt erre vonatkozóan.
Arra hivatkoztak, hogy ez egy gyalogos terület és biciklisek sem járhatnak, sem rolleresek. Elhiszem hogy egész nap mindenki szabálytalankodik, mert akárhányszor megyek ott mindig vannak vagy rolleresek vagy gördeszkások, de így hogy nem mondtak semmi konkrétumot és nem is büntettek meg, nekem valami nagyon sántít.
Előre is köszi a válszokat.
Fenyegetőzött, hogy most megbüntethetne, de helyi szabályozásról sem tudok.
És azt se hogy miért pont 30Kra. Végül felvettem a deszkát mert nem akartam plusz feszkot, siettem inkább a vonathoz
Esetleg nem csináltál valami számukra megbontránkoztatót a gördeszkával? Pl. kicentizve suhantál el mellettük vele?
Ha nem, akkor valszeg simán csak kötözködhetnékjük volt. Sajnos van ilyen. Főleg a rollerezés van mostanság egy kicsit túlspilázva, aztán már szólna minden kerekes eszközért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!