2022. január 25-től B kategóriás jogsival rendelkező-a C kategória kihagyása-nélkül tényleg levizsgázhat D-re?
Figyelt kérdés
2022. jan. 23. 12:12
1/9 anonim válasza:
Én ilyet nem olvastam, láttam sehol, mindenhol kell a B, C hozzá.
Hol láttál ilyet?
2/9 anonim válasza:
Nem igaz, honnan szedted ezt?
Itt a vonatkozó jogszabály, a 10. § (2)-ben leírja, hogy a D elméleti vizsgáhpz szükséges c kategóriás jogsi:
Sehol nem írják, hogy 25-étől változna a jogszabály.
4/9 A kérdező kommentje:
Hú de nagy a csend, hú de nagy a csend, nem tetszik nekem ez...
2022. jan. 26. 22:07
5/9 anonim válasza:
A KAV elég hivatalos. Ha ezt behozzák, sokan fognak neki örülni
6/9 anonim válasza:
Akkor a bánatért kezdtem el most a C-t..
Páv 2-t még amúgy sem tehetek télig.
7/9 anonim válasza:
Mondjuk addig minimális teherautós tapasztalatot lehet szerezni, meg esetleg ott lesz pluszban a C, ha a D nem jönne be túlságosan hosszútávon.
Meg aztán lehet úgy jön be az új jogszabály, hogy B-ről D-re csak 5 év B meglétével lehet.
8/9 anonim válasza:
Nem baj, ha van C. Én is most teherautózok, közben csinálom a D-t. Elvileg könnyebb lesz buszt vezetni, ha már van C-s jogsi/gyakorlat.
9/9 anonim válasza:
Én nem fogok C-vel munkába állni, az a 30 óra (vagy mennyi pontosan) elég kevés, hogy gyakorlatnak nevezhessem. De nyilván ez is előny, hisz nem úgy áll neki az ember, hogy most először vezet nagyobb járművet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!