Magyarországon sokan miért nem szeretik a térköves utcákat?
Felénk is sokan kifogásolják, hogy a kicsi mellékutcákat és a járdákat térkővel rakják le. Pedig szerintem előnyösebb mind a beton vagy az aszfalt, ha megsüllyed csak fel kell szedni, újra rakni zúzalék alapot és kész is a javítás.
Sokan miért ellenzik a térköves építkezést?
Mert ráz, télen csúszik mint a qurvaélet, könnyen el lehet baszni és akkor meg is süllyed.
Jah én télen már fordultam 2× körbe egymás után egy térköves kanyarban, sehol nem volt lefagyva az út, csak abban a térköves utcában.
Ki mondta, hogy "Magyarországon sokan ellenzik" a térkövezést? Mi támasztja alá hogy erre tényként tekintsünk és elkezdjük az okait keresni?
Mert hogy ez szerintem szimplán nem igaz, max a Te környezetedben, de akkor meg őket kell megkérdezni. Én nem ismerek senkit, aki kifejezetten utája és ellenzi a térkövet.
Engem a térköves utcák nem zavarnak, mifelénk kevés és rövid van csak belőlük.
Kerékpárútnak nevezett óborzalom viszont annál több.
Az igazán, tényleg, objektíven szar.
Újonnan még hagyján, de egy-két év alatt meghullámosodik, eszi az energiát.
Maga a felület sem sima, az illesztéseknél a letörések akkor is eszik az energiát, ha a felső lapok még egy síkban vannak.
Bármilyen utólagos javítás után törvényszerűen hibás a szintek visszaállítása, előbb magas, majd lemélyül.
Valami okból a felszedett követ nem tudják ugyanabban a rendben visszarakni, olyan, mint egy elcseszett terrazzo. (És persze nem sík)
Ha módom van, inkább kerülök, úgy utálom ezeket a rohadt rázóköveket.
Feltételezem, aki ilyeneket építtet, legfeljebb hétvégén teker rajtuk egy-két kilométert tízzel, és roppant büszke magára.
Aki meg közlekedni szeretne normális sebességgel, emlegeti az építtető anyukáját.
Csúszik, zajos, idővel megsulyed, a térkő felszedheto és újra rakhato de kézzel darabonként az aszfaltot felmarja a gép felmelegiti megolvad és teszik is vissza tized annyi pénz meló és ember.
Egy előnye van, nyáron nem olyan meleg, ami sétáló utcakent előny.
Ja, meg szebb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!