Miért nem szeretik Magyarországon sokan a spenótot? Azért, mert nem ízlik, vagy csak azért, mert óvodában/iskolában ciki volt szeretni?
Nem tudom miért van ez. Olaszországban pl. olyan alap dolog,hogy a vacsora/ebéd tartalmaz spenótot.
Van egy olyan érzésem,hogy sokan összekeverhetik a sóskával,aminek tényleg /lehet,hogy csak szerintem/ nagyon rossz savanyú-édes íze van.
A spenótnak nincs semmi rossz mellékíze szerintem,és ez is csak egy növény,mint a saláta.
A spenót főzeléket nem szeretem, azt a trutyit, ami nem is spenótlevelekből készül, hanem olyan fagyasztott masszából. Otthon sem szerettem, iskolában sem.
De a spenót leveleket nagyon szeretem, sokszor teszem salátába.
Én csak zsemlével elkészítve nem szerettem, aztán kipróbáltuk anélkül, és azóta szeretem.
22/N
spenót meg a sóska oxalátkristályokat tartalmaz, aki nem szereti, annak a szervezete általában fel se tudja dolgozni
amúgy a menzás spenótot én is utáltam, amúgy meg az egyik kedvenc kajám a spenót, minden formában
Szerintem azért, mert Magyarországon ahogy elkészítik a spenótot, az valami ehetetlen. Spenótfőzelék, spenót tükörtojással, blöeh. Szétfőzve, úgy, hogy már a szagától is hányingered van.
Bezzeg egy spenótos-ricottás cannelloni vagy éppen spenótos-gorgonzolás tészta... finom, friss, isteni. Óriási különbség. 20 éves koromig gyűlöltem a spenótot, mert csak hagyományos magyar módon ettem....
Ízlés kérdése. Nem emlékszem, hogy a menzán valaha is lett volna spenót, anyám sem főzött, csak sóskát, amiért odavoltam (majdnem minden zöldségért odavoltam, a tökfőzeléket az oviban két pofára ettem, míg a többiek utálták).
Aztán volt egy spenótbuli, ahol érdekes módokon kóstoltam a spenótot, na azóta eszem. Viszont unalmas, pedig nagyon hasznos anyagok vannak benne, főleg ketogén étrendhez, amit jobb korszakaimban követek. A főzelék néha ízlik, néha kevésbé, de általában unom. Rántottában megeszem a leveles spenótot, de az pici mennyiség... A spenótos galuska kellemes, de évi egynél többször azt is unnám. Ez van. Érzem, hogy nem rossz az íze, csak - unalmas. Nem tudok mit tenni vele. A sárgaborsót ugyanígy unom, míg a legtöbb növényt napi szinten boldogan megenném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!