Furgon átalakítása lakóautóvá?
Sziasztok!
Annyi lenne a kérdésem, hogy amennyiben át szeretnék alakítani egy furgont lakóautóvá, azt lehetne használni furgonként ami a papírokat illeti?
Utánanéztem a dolgoknak, de számomra nem teljesen tiszta. Mivel lakni szeretnék benne ezért rendesen be lenne bútorozva, ágy, szekrények, konyhapult, stb.; szeretnék egy zuhanyzót is. Viszont ha szeretnék 230V rendszert napelemmel, meg gázrendszert beépíteni, akkor már muszáj lennék lepapírozni lakóautóvá?
Válaszokat előre is köszönöm!
Kell az átalakítási engedély, tervek, gáztömörségi, és érintésvédelmi vizsgálat.
Utána be kell fizetni a regisztrációs adót, aztán KPM vizsga.
Ha én magamnak csinálnám , nem kellene semmi engedély.
Ágyat , széket, asztalt lehet beletenni.
Kis gáztűzhelyet is egy mosdót is és ezekhez nem kell engedély.
HA ebben lakni akarsz először nagyon kikellene szigetelni hogy legalább a fűtés legyen elviselhető.
Ezek egy kamionba is benne vannak és semmilyen engedély nem kell hozzá pluszba.
1# - Köszi a választ!
2# - Igen, nézegettem, hogy akik nagyjából bebútorozzák a furgont, azokra nagyrészt azt mondják, hogy nem kell; természetesen tisztában vagyok a szigeteléssel, stb., de ha megállít a rendőr, vagy viszem műszakira a kocsit, Ők nem kötnek bele, ha be van rendezve, esetleg van napelem a kocsi tetején, vagy mondjuk a furgon aljára víztartály van szerelve? Vagy ezeket 2 évente műszaki idejére le kellene szerelni? Ha megépítem a kocsit idővel valószínűleg majd leműszakiztatnám lakóautóvá, viszont jelenleg szűkös a büdzsé (ezért is kerül megépítésre, hogy ne albérletre költsek).
Ha nem az a cél, hogy messzire és sokat utazz, akkor vegyél 2milla körül régi lakoautot. Abban lehet "lakni" és nem nagy befektetés.
Amit te szeretnél az nagyjából 5-6 milliós projekt alsó hangon..
Vagy vegyél egy lakókocsit aminek már nincs rendszáma és csak telepítésre lehet használni.
Azt téliesíted és azt tudod fűteni fatüzelésű kályhával.
Mert bármi mással nagyon sokba kerül a fűtés.
Köszönöm a tanácsot, viszont egy ideje már tervezgetek, számolgatok, 5-6 milliónál azért jóval olcsóbban is meg tudnám oldani. Azért nem szeretnék használt lakóautót venni, mivel nem szeretném ha annyira feltűnő lenne, plusz általában azoknál pár naponta kell tölteni/üríteni a dolgokat, mint víz, gáz, wc, meg hasonlók, nem beszélve arról, hogy akkor még költenem kéne az elektromos rendszerre is. A másik pedig, hogy saját igényeimre szeretném szabni.
Fűtést dízelfűtővel szeretném megoldani, mivel sem az egység, sem a fűtés nem olyan drága vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!