Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ebben az esetben elég a C...

Ebben az esetben elég a C kategória?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Azon gondolkodtam, hogy ha egy busz, mondjuk emeletes busz át van alakítva lakóbusszá (kevesebb mint 9 ülőhellyel), akkor elég a C kategóriás jogosítvány is?

Még annyi kérdésem lenne, hogy van magasságkorlátozás ilyen járműveknél, hogy bizonyos magasságon túl, nem helyezhető forgalomba?

A válaszokat előre is szépen köszönöm!

2020. máj. 18. 12:25
 1/4 anonim ***** válasza:
78%

Ha le van vizsgáztatva lakóbusznak és az ülőhelyek száma nem éri el a 9-et, akkor nyilván nem lesz vele ilyen gond.

4 m általánosan a megengedett. Felette is van esély rá, hogy kaphat forgalmit, de akkor túlméretes lesz. Azt a témát el kell engedni

2020. máj. 18. 13:15
 2/4 A kérdező kommentje:
Rendben, köszi szépen!
2020. máj. 18. 13:37
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Ha jól tudom 9+1 fő-ig "B"- kateg.-al vezethető. A felett már buszként üzemel magán célra is. Az átalakításhoz pedig terv ill. hatósági engedély és újra vizsgáztatási procedúrák járnak. Legalábbis régebben így volt. Nem tudom volt e változtatás.
2020. máj. 22. 09:39
 4/4 A kérdező kommentje:
A 3,5T -át meghaladó össztömeg miatt C kategória kell, de köszi a választ!
2020. máj. 22. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!