Egy átalakított elektromos biciklire milyen törvények vonatkoznak?
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogyha egy sima kerékpárt átalakítok elektromos hajtásúvá (500W teljesítmény), akkor azzal lehet közlekedni bicikliúton, kell rá biztosítás? Tudom, hogy a bicikliúton a megengedett sebesség 30km/h, viszont ha autóúton kellene közlekedni, mi van, ha nem bírom tartani a forgalom "ritmusát", mivel ahhoz nem elég erős a motor?
A hasznos válaszokat előre is köszönöm!
Itt találsz egy csomó infót: [link]
300 W fölött már jogosítvány is kell hozzá, és kerékpárúton nem mehetsz vele (csak városon kívül)
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Biztosítást hogyan lehetne rá kötni? Tudomásom szerint kell adásvételi szerződés a biztosításhoz, viszont nem tudom ez hogy működik így, mivel át lenne építve. A kerékpár számlája még megvan.
ITt van egy hasonló kérdés...
Névtelen 2 hete
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy ha van egy teljes mértékben házilag épített elektromos motor, ami minden előírásban megfelel a segédmotor kategóriának, vagyis a 5/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet szerint, ha jól értem nem szükséges rá külön építési engedély, viszont a saját építésből adódóan nincs alvázszáma sem adásvételi szerződés róla, akkor hogyan köthető rá biztosítás és milyen egyéb papír szükséges a forgalomban történő használatához.
Köszönettel: Jakab
0
Biztoshely Biztosítási portál 2 hete
Kedves Jakab!
Sajnos alvázszám nélkül nem tud biztosítást kötni , alvázszámot pedig senki nem tud készíteni a motorhoz.
Rendben, köszönöm!
Alvázszám az meglenne.
9: idéznéd a KRESZT...???????
Csak városon KÍVÜL lehet sm-ossal kerékpárúton közlekedni!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!