Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Milyen esetben kell rendőrt...

Milyen esetben kell rendőrt hívni baleset esetén?

Figyelt kérdés
Nem vagyok jártas ilyen téren. Pl. ha hátulról jönnek belém, ami úgy tudom mindig a hátsó hibája, mert nen tartott megfelelő követési távolságot, akkor szükséges? Vagy hogy ismeri el, hogy az ő hibája?
2021. dec. 28. 09:40
 1/9 anonim ***** válasza:
70%
Minden esetben érdemes, soha nem tudhatod, ki a másik fél és mennyire tud/akar megszívatni az ügyintézésnél, hogy ne kelljen fizetnie.
2021. dec. 28. 09:44
 2/9 anonim ***** válasza:
91%

Ha elsimeri, akkor kitöltitek a kárbejelentő lapot. Az adatokat ellenőrizd a forgalmival, személyivel.

Személyi sérülés esetén, vagy ha nem ismeri el, rendőrt hívsz.

2021. dec. 28. 09:45
 3/9 anonim ***** válasza:
70%
Egyetértek az elsővel. Minden esetben hívj rendőrt. Ha a rendőrségi jegyzőkönyvet aláírta, akkor már nem tud visszatáncolni. Ellenkező esetben például mondhatja azt is, hogy megfenyegetted vagy sokk hatása alatt volt, ezért írta alá, de nem is ő volt a hibás.
2021. dec. 28. 09:48
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Személyi sérülés

Jelentős anyagi kár

Ha nincs egyetértés, hogy kinek a felelőssége

2021. dec. 28. 10:22
 5/9 anonim ***** válasza:
42%

Most nem azé' de ez is bennevolt a tananyagban, mikor a jogsit csináltad...legalábbis én tisztán emlékszem hogy nekem benne volt🤷‍♂️

Ha a felek nem tudnak megegyezni vagy személyi sérülés történt. Az utóbbinál kötelező, az előbbinél pedig a te érdeked rendőrt hívni.

2021. dec. 28. 10:32
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Személyi sérülésnél kötelező.

És nyilván akkor is célszerű, ha nincs megegyezés abban, hogy melyikőtök a hibás, vagy bármelyik fél bármilyen okból (pl. a másik ittassága, durva szabályszegése miatt) ragaszkodik ehhez. Ebben az esetben a másik fél sem távozhat el a helyszínről.

2021. dec. 28. 12:01
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha történt személyi sérülés akkor mindenképpen, illetve ha nem tudtok megegyezni illetve nem boldogultok a kárbejelentővel.
2021. dec. 28. 12:40
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Biztos tanultuk ezt is, 13 éve csináltam a kreszt, azóta van jogsim, nem emlékszem minden részletre, ahogy gondolom te sem 5-ös. Az ismétlő kresz anyagokban meg nem írnak ilyet
2021. dec. 28. 12:43
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem egyszer volt balesetem, kijöttek elém a védett útra, én meg nem tudtam időben megállni, csak nem 50-nel csattantam bele, hanem csak 20-szal. Nekem viszonylag kicsi károm lett, neki nagy.

Egyből elismert mindent, de én azért csak kihívtam a helyszínelőket, egy szemtanú beszélt rá, hogy mindenképpen hívjam őket. Jó is volt, mert a másik sofőr aztán megfellebbezte a rendőrségi döntést, előkerítve egy havert, aki véletlenül pont arra járt, és véletlenül pont látta, amint én túl gyorsan mentem, és azért következett be a baleset.

Szerencsémre, a helyszínelési adatokból (féknyom, sérülések) azt állapították meg, hogy nem mentem túl gyorsan.

2022. jan. 2. 07:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!