Milyen esetben kell rendőrt hívni baleset esetén?
Ha elsimeri, akkor kitöltitek a kárbejelentő lapot. Az adatokat ellenőrizd a forgalmival, személyivel.
Személyi sérülés esetén, vagy ha nem ismeri el, rendőrt hívsz.
Személyi sérülés
Jelentős anyagi kár
Ha nincs egyetértés, hogy kinek a felelőssége
Most nem azé' de ez is bennevolt a tananyagban, mikor a jogsit csináltad...legalábbis én tisztán emlékszem hogy nekem benne volt🤷♂️
Ha a felek nem tudnak megegyezni vagy személyi sérülés történt. Az utóbbinál kötelező, az előbbinél pedig a te érdeked rendőrt hívni.
Személyi sérülésnél kötelező.
És nyilván akkor is célszerű, ha nincs megegyezés abban, hogy melyikőtök a hibás, vagy bármelyik fél bármilyen okból (pl. a másik ittassága, durva szabályszegése miatt) ragaszkodik ehhez. Ebben az esetben a másik fél sem távozhat el a helyszínről.
Nekem egyszer volt balesetem, kijöttek elém a védett útra, én meg nem tudtam időben megállni, csak nem 50-nel csattantam bele, hanem csak 20-szal. Nekem viszonylag kicsi károm lett, neki nagy.
Egyből elismert mindent, de én azért csak kihívtam a helyszínelőket, egy szemtanú beszélt rá, hogy mindenképpen hívjam őket. Jó is volt, mert a másik sofőr aztán megfellebbezte a rendőrségi döntést, előkerítve egy havert, aki véletlenül pont arra járt, és véletlenül pont látta, amint én túl gyorsan mentem, és azért következett be a baleset.
Szerencsémre, a helyszínelési adatokból (féknyom, sérülések) azt állapították meg, hogy nem mentem túl gyorsan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!