Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Komolyan ezt érdemlem egy...

Komolyan ezt érdemlem egy hibáért, ha becsületes vagyok?

Figyelt kérdés

Tegnap délután egy szűk egyirányú utcában véletlenül letörtem egy parkoló ötös golf tükörjét. Azonnal nem volt lehetőségem megállni, mert tele volt parkolva az utca, így továbbmentem, majd 2-3perc múlva visszatértem. Ekkor már a tulaj próbálgatta visszatenni a törött tükröt. Odamentem hozzá, látszólag sem éngem, sem az autóm nem ismerte meg. Bemutatkoztam, mondtam, hogy 2 perccel ezelőtt ezelőtt én mentem neki és elnézést kértem. Ott helyben csak 14ezer forint volt nálam, de mondtam, hogyha szeretné akkor megveszem én a tükröt jövőhéten (mivel akkor szombat volt) és fel is szerelem. Hiába próbáltam jővátenni, csak torkaszakadtából üvöltözött velem az utcán és mindennek lehordott. Végül odaadtam az a 14ezret és a számom, és abban maradtunk, hogy kicseréli ő, és majd hívni fog, hogy kifizessem a fennmaradó költségeket.

Oké, hibáztam de nem menekültem el mint sokan mások, hanem visszamentem, bocsánatot kértem és szándékomban áll megtéríteni a kárt. Ezekután normális reakció a másiktól, hogy a nyílt utcán ordibál velem, vaknak, kétbalkezesnek és hülyének titulál?

Őszinten annyira felbosszantott, hogy azt fontolgatom, hogy fel sem fogom venni a telefont ha hív.

2021. dec. 5. 15:04
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
5%

Szerinted mégis melyik világon elég 14000ft egy tükörre?

Van az minimum 30000, és az autó legalább 2 napig használhatatlan. Ezalatt ha el akat menni valahova, az naponta kb 10000 taxira. Hétfőn alkatrészt és műhelyt kell keresnie, amire talán nem ér rá, mert épp dolgozik és szabadnapot kell kivennie. Elesik egy napi fizutól, ami legyen 15000. Ezután trailert kell hívnia, hogy elvigye a szetvizbe az autót, ami jó esetben 20000ből kijön. Munkadíj is lesz legalább 10000. Az autó értéke talán 1500000, ami értéket veszít a karambol miatt, akkor is ha meg lett javítva. Csupán 2%-os értékvesztés is a nem gyári alkatrész miatt már 30000. Mindez 125000 magyar forint, ha igazságosan mindennel számolunk.

Szép gesztus tőled, hogy visszatértél, de ha csak 14000el szúrtad ki a szemét akkor ne csodálkozz, hogy így beszélt veled.

2021. dec. 5. 16:49
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

21. Az ne nagyon zavarjon, hogy a teljes kárt meg akarja téríteni, szó sincs szemkiszúrásról. Ennyi pénz volt nála.

Ettől függetlenül is félmunkát végeztél. Az eszmefuttatásodnak nem az lenne a vége, hogy felköti magát a nagy veszteség miatt, a lányából pillangó lesz, az asszony agyvérzést kap egy törött tükör miatt.

2021. dec. 5. 17:41
 23/29 A kérdező kommentje:
Egy 15éves Golf 5 tükörért melyik biztosító fizetne 125ezret? Ha így működne a dolog, akkor azonnal totálkárra lezúzatám a szintén közel 15éves astrám és 20 milliót követelnék.
2021. dec. 5. 17:45
 24/29 anonim ***** válasza:
55%
Így van utolsó, a gol-fosok több mint 90 százaléka ilyen. Beképzelt, suttyó, a közlekedési szabályokra fittyet hányó gyökér tetvek. Nézd csak meg, kérdező is, milyen fazonok ülnek ilyen négyes, ötös golfokban!
2021. dec. 5. 19:53
 25/29 anonim ***** válasza:
70%
Hát én amint elkezdett volna visítani a paraszt vagy földhözbasztam volna, vagy csak visszamegyek az autómhoz és mentem volna dolgomra
2021. dec. 5. 23:04
 26/29 anonim ***** válasza:

Az ilyen bunkók, mint ez a golfos, csak azt érik el, hogy legközelebb hasonló esetben a kérdező inkább nem megy vissza.

Kinek lesz az jobb, ha ez a mentalitás terjed el????

Senkinek! A ilyen golfosoknak sem.

2021. dec. 6. 01:23
 27/29 anonim ***** válasza:
Csak akkor fizess még neki, ha bemutatja a számlát! Nem tudja bizonyítani, hogy te törted le.
2021. dec. 6. 09:00
 28/29 bazaltkaroly ***** válasza:
93%

Én pont az ilyen esetek miatt tanultam meg, hogy sosem szabad rendesnek lenni (legalábbis Magyarországon). Bár az elmúlt 20 évben nem voltak már ilyen baleseteim, de az előtt előfordul már velem is. Egyszer én is nekimentem egy ember tükrének, annyi különbséggel, hogy az nem tört le, csak visszafordult. Azonnal megálltam és mondta, hogy nézzük meg, hogy mekkora a baj. A csávó elkezdett úgy üvölteni, mint a hülye. Mondtam neki, hogy "Jó, hát ha nem szeretné...", ezzel visszaültem a kocsiba.

Ez volt az utolsó, hogy megálltam tárgyalni. Mondjuk, okom nem is nagyon volt ez után, hogy meg kelljen állnom.

Van egy balhorog barátom, aki úgy oldotta meg, hogy regisztrált egy külön emailt magának, álnéven. Amikor sérülést okoz ráírja egy papírra a címet, és hogy írjon rá, mennyi a kár, és hova utalhat. Ha a károsított ír neki, akkor felajánlja, hogy elutalja neki a díjat Paypal-ról. Így összetűzés nélkül, erkölcsösen intézi a dolgokat.

2021. dec. 9. 11:49
 29/29 bazaltkaroly ***** válasza:
91%
Ja és ne foglalkozz a megmondó emberekkel. Azok, akik neked álltak, csak nagyképű köcsögök, akik a saját gyermeküket is feláldoznák a kocsijukért.
2021. dec. 9. 11:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!