Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Van, hogy a sofőr akit a...

Van, hogy a sofőr akit a "megjelenése" miatt nem engedtek ki valakit pl. egy mellékutcából?

Figyelt kérdés

Nem arra gondolok amikor öttel megy az araszolás, vagy hogy inkább beállok elé a kereszteződésbe, csak ne jöjjön.

Pl. én a hétköznapokban szeretek haladni, de általában nem kapkodok, nem sietek, nem száguldozok úgy kifejezetten, csak szeretem ha megyünk.

Ebben a hangulatomban és ha szituáció, és a forgalom is olyan akkor ugye kiengedek 1-1 autóst a mellékutcákból, rendszerint villantással jelzem, ahogy oly sokan teszik ezt szerencsére.

Viszont van amikor kitudnék engedni valakit de nem szoktam.

Kifejezetten nem szeretem a 70 pluszos öregeket. Aki nem veszi fel a szemkontaktust, nézelődik jobbra balra, ha telefon van a fülén, vagy a kezében akkor azt kizárt, hogy kiengedjem.

Vagy ha azt látom, hogy határozatlan, illetve vannak a saját sztereotípiáim, és van hogy akár egy 30-as férfire is azt mondom na ezt nem szeretném ha előttem menne, mert azt feltételezem róla, hogy "csak baj lesz vele"

Nagyon ritkán autó alapján is döntök.

Természetesen a 70% simán átmegy a rostámon, csak azt utálom kifejezetten ha pl. lassítás/villantás után kitudna jönni, de nem jön, és állóra kell fékeznem miatta, a másik meg nyilván mikor kiengedem és utána 50 helyett max 40-el megyünk végig.

Kíváncsi lennék, hogy más is gondolkozik e így, vagy ha van lehetőség akkor mindenkit kiengedtek?

Esetleg kizáró okok ami miatt nem szeretnétek ha valaki előttetek haladna?

Ismétlem, itt csak azokról az esetekről van szó amikor pusztán jófejnek lehet lenni, de nem elvárható, hogy lemondjak az elsőbbségemről.

2021. okt. 12. 16:34
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

"Kifejezetten nem szeretem a 70 pluszos öregeket. Aki nem veszi fel a szemkontaktust, nézelődik jobbra balra, ha telefon van a fülén, vagy a kezében akkor azt kizárt, hogy kiengedjem."

ez nem korfüggő, de aki nem veszi a fáradtságot hogy letegye a telefont, illetve hogy legalább az irányomba elnézzen, az felőlem is ott rohadtat estig a mellékutcában

2021. okt. 12. 17:09
 2/8 anonim ***** válasza:
53%
Ezek szerint legalább egy ilyen ember van.
2021. okt. 12. 17:10
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én inkább aszerint döntők, mennyire határozottan mozgatja az autóját. Aki méterekre ácsorog a kereszteződéstől, annál félek, hogy előttem fog szüttyögni.

Aki meg szinte nekem jönne, az meg csak szimplán várjon szépen a sorára.

A kettő közöttieket viszont szívesen beengedem, pláne hogy a város egyik neuralgikus pontján én is rá vagyok utalva mások jófejségére.

2021. okt. 12. 17:38
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Én sem megjelenés, hanem "stílus" alapján döntök.

Például vannak akik rögtön kiteszik a kocsi orrát, hogy rá kényszerítsenek az elsőbbség adásra. Van amikor azt mondom, hogy menjél paraszt, de van amikor centizve körbe kerülöm csak azért is, mert egy bunkó.

Beengedés ugyanez. alapvetően előzékeny vagyok, viszont a tolakodó parasztokat nem szeretem. Általában úgy vagyok, jöjjön nekem ha akar. Bár ha valakin látom, hogy a szellemi fogyatékosság szintjén mozog, akkor hagyom hagy menjen, legyen minél távolabb tőlem.

2021. okt. 12. 18:39
 5/8 anonim ***** válasza:

Mondjuk a szemkontaktus kerülése meg mobilozás a halálom, kortól függetlenül. Főleg ha beleesünk abba a hibába, hogy már megállok, de nem jön mert épp mást csinál vezetés helyett, majd észbe kap és majdnem nekem rongyol mikor elindulok.

Viszont az ilyen kiengedéseket is meg kell gondolni, mert abból is könnyen lehet baleset.

Én olyan utcában lakom ahonnan nagy forgalomban halál balra nagy ívben kifordulni. Folyamatosan jönnek, és van hogy hiába jelez a balról érkező, hogy kienged, én éppen a jobbról érkező forgalmat lesem, és egyszerűen mindkét irányból érkező forgalomra nagyon oda kell figyelni.

Vagy ha balról érkező kanyarodik, akkor sem feltétlenül indulok el, mert sokan fogják és ráelőznek a kanyarodóra. Legutóbb valami sötét kisebbségi pont ezért kezdte el nyomni mögöttem a dudát, mert "ménemmészmá". Más miatt viszont nem fogom az életemet kockáztatni.

2021. okt. 12. 18:45
 6/8 anonim ***** válasza:
Aztán olyan van, hogy megbánom, hogy kiengedtem, mikor teherautó, vagy határozatlan, lassú sofőr én meg beragadok mögé. agyvérzést nem kapok tőle, de azért elgondolkozom, hogy csak nem kellett volna engedni.
2021. okt. 12. 18:46
 7/8 anonim ***** válasza:
53%
Én egy pillanatra lelassítok, körülnézek, és csak kénytelen kiengedni mindenki, a 24 tonna, vagy a fekete, és feketére fóliázott Audi (attól függ, melyiket vezetem épp) mindig bejön. :)
2021. okt. 12. 21:01
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Buszt, tehert, nagy furgont mindig kiengedem, ők "hátrányos helyzetűek" a városi forgalomban.

Csak a kifejezetten pofátlanokat szoktam direkt nem beengedni, alapbol ha araszolás van, akkor 1-1 kocsit beengedek minden kereszteződésben, vagy sávelfogyásnál.

De ha valaki végigelőzi a sort a buszsávon vagy kanyarodósávon, azt sosem engedem be. Ha olyan kedvem van akkor inkább félig behúzódok a buszsávba :))

2021. okt. 12. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!