Szoktatok adni a benzinkutasnak, vagy a benti pénztárosnak borravalót?
En soha nem adtam. Eleve mindig magam tankolom az autot.
Dolgoztam benzinkuton nehany honapot es csak 1-2 ember adott borravalot, a legtobb semmit.
A kasszasnak nem is erdemes adni. Ahol en dolgoztam ott a kasszasnak le kellett adnia a borravalot a fonoknek es nem mondhatta meg a vasarloknak hogy nem az ove a borravalo, mert a fonok merges lett volna ha nincs semmi jatt a kasszaban. Egy kis videki benzinkut volt, sokan ismertek a tulajt aki egy szemet ember, ezert senki nem adott volna jattat a kasszanal ha tudjak hogy a tulaj megtartja a penzt. Ha minenkepp adni akarsz valamit a kasszasnak akkor vegyel egy csokit vagy kavet az automatabol.
Én ezért nem járok a Shell kútra tankolni sosem, mert még ki sem szállok, de már jönnek oda hogy ezt meg azt nem - e kell segiteni ill. betankolni.
Egy párszor tankoltak nekem és összekarcolta a pisztollyal a tankbetöltő nyillás körül a fényezést, úgy hogy számomra a Shell kút megszűnt.
Általában kártyával fizetek, igy nem adok. Ha ritkán a SHELL-en tankolok, akkor adok, ha pl megnézik a guminyomást, ha kártyával fizetek akkor is adok annak kb 200 Ft-ot, aki megnézte a keréknyomást. Amúgy én szeretek tankolni, látom hogy mennyit töltenek és tényleg a kocsimba töltik-emind, nem töltenek kannába maguknak stb. Ilyen benzinárak mellett szerintem egyre kevesebben adnak. Ha kp-vel kell fizetnem, akkor az aprót (5-30 Ft) ott szoktam hagyni, ennyibe már nem rokkanok bele, de ez ritka hogy kpvel fizetek.
A SHELL-t meg általában a nők szeretik, mert megtankolnak nekik, nem kell bepiszkolni a kezük. Ismertem olyan nőt, aki évek óta autózott és sose tankolt, mindig a kutas tankolta. Ez igy jól is van, de ő adott is borravalót és a kiskosztümje se lett koszos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!