Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mekkora összeget adsz a...

Mekkora összeget adsz a benzinkutasnak ha ő tankolja az üzemanyagot a kocsidba?

Figyelt kérdés
2021. júl. 24. 12:15
 1/7 anonim ***** válasza:
82%
100 ft, de kb 10 éve volt ilyen utoljára
2021. júl. 24. 12:18
 2/7 anonim ***** válasza:
88%

Sosem értettem, hogy miért nem tankolnak az emberek maguknak? Én mindig elzavarom őket. Még kezdőként egyszer előfordult, hogy egy rámenős kutas nem kérdezett, hanem rögtön úgy kezelte a szitut, hogy ő tankol. Mondom elég paraszt, hiába vagy kutas idegen autóhoz nem nyúlunk engedély nélkül, de nem kell a feszkó, nem szóltam érte, hadd csinálja. De hogy fizetni nem fizettem érte, az is biztos, gondoltam ha ennyire szereted csinálni, akkor legyen elég a munka öröme. Egyrészt mert tahó dolog kérdés nélkül az autóhoz nyúlni, másrészt nem én kértem, harmadrészt meg sosem rajongtam a borravaló-kultúráért, én is kapok néha és elfogadom, jól esik, de sosem csináltam semmit abban a reményben, hogy kapok. Ugyanez történt egyszer ablakmosással is, az meg ráadásul úgy csinálta, hogy megvárta míg bementem fizetni, hogy biztosan ne tudjam elzavarni. Na ez meg mindennek a teteje, ez nálam egyenrangú a koldulással.

Egyedül a futároknak szoktam adni (legyen az akár csomag, akár étel), illetve a közeli dohányboltban ha átmegyek kávéért, mert ők így vagy úgy meghálálják, pl. a kajafutárom mindig eltér a kiadott útvonaltól és nekem szállít először. Tehát nem is borravaló az igazán, nem a semmiért fizetek, hanem egy extra "szolgáltatásért". A két szép szeméért nem fizetek senkinek, a munkáért meg a munkaadója kell, hogy megfizesse, nem pedig én.

2021. júl. 24. 12:31
 3/7 anonim ***** válasza:
60%

Az bszna be, ha a kutas hozzányúlna az autómhoz.

Nem mintha egy értékes darab lenne (meg az autó se), de akkor is. Ha meg véletlenül megkarcolja, mást tölt bele, stb., akkor meg mossa kezeit, ott se volt, így jártam. A lónak a faxát.

2021. júl. 24. 13:18
 4/7 anonim ***** válasza:
57%
Én mindig magamnak tankolom az autómat, nem szoktam kérni hogy segítsenek, fizetni meg ezért biztosan nem fogok így is drága az üzemanyag. 10 évvel ezelőtt volt olyan amikor a kutas tankolta meg az autómat mert annyira akarta. Jó akkor megengedtem neki amúgy is öltönyben voltam és nem akartam összekenni magam. Akkor még KP-val fizettem a tankolásért így a visszajáróból az aprót 100-150 Ft maximum azt a kezébe nyomtam és ennyi, örüljön. Nem szívesen adok ilyenekért borravalót mert fizetést kap ezért, ez a dolga. Ha pluszba csinálná ezt ami miatt hátráltatnám a munkáját akkor szívesebben adok ilyenekért.
2021. júl. 24. 16:31
 5/7 anonim ***** válasza:
Attól függ, van-e apróm és milyen címletekben. 100-200 Ft. Mondjuk túl gyakran nem tankoltatok, nem igénylem e szolgáltatást.
2021. júl. 25. 07:27
 6/7 anonim ***** válasza:
30%
200 tankolás ablakmosással 400 al. A gumiellenőrzèssel 500
2021. júl. 26. 10:00
 7/7 anonim ***** válasza:

Mikor benzinkutaskent dolgoztam akkor kb 10 emberbol jo ha 1 adott borravalot. 100 vagy 200 forint de ez mar 6 eve volt.

En mindig magamnak tankoltam, sose tankolt nekem kutas.

2021. júl. 28. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!