Biciklilopás ellen mivel érdemes rögzíteni egy biciklit és mivel nem?
Lánc + Lakat :)
Amivel nem érdemes: számzáras lakat. Ezt 3 perc alatt kinyitom.
Ok, számzárasat akkor nem keresek, de a kollégám biciklije sodronyos zárral volt lekötve, amit elvittek egy kamerával figyelt helyről.
Van más, amit még nem javasolnátok?
Egy barátnőnek volt egy vadiúj menő bicaja,arról a számzáras lakatot lopták el a bicajt otthagyták.Szerintem ha valaki el akraja lopni ,fel készül a a lehetőségekre,és a legtöbb rögzitási eszközt megoldja.
Láttam egyszer egy U alakú kb.1cm átmérőjű fémet,ami kulcsos laktként végződött-gondolom ezt enm egyszerű elvágni,de a zárját aki ügyes kinyitja...
Ezt nézd meg. Igaz ezek motorra való zárak és lehet , hogy 5 - 10 ezer egy lakat de egy 60 ezer forintos bicaj tuti megérdemel egy ilyen lakatot. Ezt ha ráteszed 99 % hogy nem viszik el. Max kilopják a kereket ( amelyiken nincs lakat) ülés, kormányt vagy ha a keréken van a lakat akkor a vázat.
Nekem van egy U lakatom, mert azt nem tudják elvágni, de az a baj vele, hogy bazi nehéz, van vagy 2 kiló, és utálom cipelni :)
Szóval vettem mégegy lakatot, ami meg sodronyos, csak az a vastagabb fajta. Az nem olyan nehéz. Mondjuk ezt könnyebb elvágni, de amíg bemegyek egy boltba, pl 5 perc alatt nem fogják.
Az U lakat a legbiztonságosabb, csak rossz vele odalakatolni a bringát, mert mindig kell olyan oszlopot keresni, amit éppen átér, mert nem elég nagy szerintem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!