Ha elsősegélyt akarok nyujtani egy kartörésnél (a kar renjdsen el van deformálva) akkor is háromszögletű kendővel kell rögzíteni? Szóval visszahajtogassam a kezet?
ha deformálva van a kar akkor a csont eltört. Ha eltört akkor a törés mentén a csont körülbelül egy orvosi szike élességével bír. Ha te elkezded hajtogatni akkor könnyen átvághatsz vele 1-2 eret amivel csak nagyobb fejfájást okozol magadnak és a sérültnek is!
Azesetben tehát inkább hagyd csak békén majd az ORVOS szépen felnyitja és összelegózza a jobb napokat is látott csontot..:)
Első:
Tekintve, hogy a közlekedés témakörbe van feltéve a kérdés és nem az eü-be, ezért feltételezem az elsősegély vizsga miatt kérdezi a kérdező és e szempontból nagyon nem mindegy. Meg ott az első úgyis az, hogy mentőt hívsz, de attól még nem hagyod ellátatlanul a beteget.
Ha már elvileg eü suliba jártál a minimum, hogy ezzel tisztában legyél.
ma 12:35!
Első vagyok! Nyugodtan lenézhetsz, de én legalább a kérdésre válaszoltam, te meg csak kötekedsz! Ha már olyan okos vagy akkor mond már meg, mit csinálnál, te egy eldeformálódott törött karral?
Ui: Van jogsim, és ott is úgy tanultuk, ilyen töréseket ficamokat nem szabad helyre tenni laikusként!
13:50
"ilyen töréseket ficamokat nem szabad helyre tenni laikusként!"
Én sem arról beszéltem, hogy helyretenni, de rögzíteni, biztosítani a környezetet, megnézni van-e más baja stb Ilyeneket lehet.
Lehet, hogy eü szakközépbe jártál, de nem sok közöd van az eü-höz...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!