Sosem lesz jogosítványom?
Elöljáróban ott szeretném kezdeni hogy ma buktam meg 4.alkalommal. Már nincs olyan hogy a követekező vizsgán két vizsgabiztos ül bent, de nem is ez most a fontos.
Decemberben kezdtem vezetni egy ismerős oktatónál akivel a kötelező 30 órát 4 hónap alatt tudtam csak levezetni. Helyileg Nyíregyháza. Első alkalommal 36. Órán mentünk vizsgázni, megfékezett parkolásnál mert balra előre párhuzamos parkolást húztam és hajtottam végre, olyan szerencsés szöget találtam hogy egy ívben be is tudtam fordulni. Sebesség, kézifék de a kormányt nem tekertem egyenesbe, gondoltam ha tolatok ki ugyanazon az íven ki tudok jönni mint amin bementem. Hátramenetbe kapcsoltam, hátra fordultam és ahogy megindítottam a kocsit megfékezett. Második alkalommal egy női vizsgabiztossal mentem 42.órán aki nagyon kedves és segítőkész volt. Az oktató ezúttal is megfékezett. Az Arany János utcán kellett pakolnom jobbra hátra párhuzamos parkolással. Szépen végre hajtottam, korrigálás nélkül, kitettem balra az irányjelzőt, tükör, holttér és indultam, mire megfékezett a mögöttem érkező autók miatt, akiket egyébként épp lefogott az előttük áthaladó gyalogos. Harmadjára már mindent megtettem hogy más oktatót találjak de mindenki csak ígéretett hogy majd ekkor meg akkor áttud venni mert nagyon sok a tanulója. Ezért felkerestem az iskola vezetőjét és elmondtam a történeteket, azt hogy azóta sem talál az oktatóm nekem vizsgaidőpontot és hogy a pótórákat veteti csak velem. (6ezer. - /óra).
Keresett nekem időpontot de ő sem tudott átvenni ezért muszáj voltam az eredeti oktatómmal vizsgára menni. Aztán a covid miatt megint mindent lezártak egy hónapra, se vezetni se vizsgázni nem lehetett menni. Tovább kerestem oktatót, sikertelenül. Jött hát a vizsga és ismét megbuktam, megfékezett mert egyíves megfordulásnál túl magas sebességi fokozatban mentem (2esben, csúsztatott kuplunggal). Annyira bepipultam, hogy teljesen kikeltem magamból, kiszálltam az autóból és csak üvöltözni tudtam vele. A túl fűtött érzelmek hevében csak kinyögte hogy mindaddig megfog fékezni amíg nem veszek tőle összesen 56 órát mert én meg sem érem az ő drága idejét addig amíg ennyit nem fizetek ki neki. Egy másik iskola vezetője vett végül át. Vettem tőle 10 plusz órát, kiírt vizsgára. Teljesen letudtam vetkőzni mellette ezt a rengeteg rossz tapasztalatot. Azonban ma vele levezettem a negyedik vizsgámat, vissza értünk a rutin pályára és ott a kocsiban behúzott 11 légből kapott hiba pontot a vizsgabiztos. Az új oktató hatalmas jelenetet rendezett ez okán, de sajnos ez rajtam így sem segített. Teljesen kétségbe vagyok esve hogy mi lesz velem, hogyan lesz jogsim?!
Egyszerűen mindent megpróbálok, megcsinálok de mégis mintha csak a pénzt dobálnám ki az ablakon amit az építkezésünkből veszek el, hogy finanszírozni tudjak. A férjem is stresszel vele kicsit, hogy mennyit kifizettem már, meg még mennyit kell de azért ne adjam fel.
Annyira bele fáradtam már, nem tudom ,mi tevő legyek?
500????? nekem 250 volt max.... tavaly vizsgàztam 1 bukàsom volt, absolute jogosan...
oktató hàtul nem szól bele... ül ès húzza a strigulàt, 10 nèl szól, vagy azonnali bukàsnàl...
Akkor biztos máshogy oktatják... mi úgy gyakoroljuk, hogy ha nem jön semmi akkor nem kell 0-ra megállni, csak lassítani kell, hogy meg lehessen fordulni.
Igen, 500... alapból 260-270 lett volna bukások nélkül. Egy pótvizsga ára 4 pótórával 43 500Ft, ebből én már hármat kifizettem. Tavaly egy pótóra még 5500 volt, most már 7000 🤯🤯 mi ez ha nem lehúzás?!
Kedves 8as! Köszönöm hogy te is írtál, először is elenézést kérek, az indulatok miatt biztisan elirtam, első vizsgán balra előre merőleges parkolást csináltam, a másodikon a párhuzamost. Az egyíves parkolást azért csináltam kettesből mert lakott területen kívül kellett végre hajtanom, és mert az előző oktatóm úgy tanította. Minden vizsga végén kapunk papírt akkor is ha sikeres a vizsga. Ezen be vannak húzva a hibapontok. Az első három papíron annyi van hogyhúzva hogy: szakoktatónak bekellett avatkozni, a negyediken pedig 11 strigula van.
Kedves 10es! Hálás vagyok hogy te is leirtad a történeted. Igen, sajnos nekem is feltűnt hogy hosszú a sor a kasszánál mikor a pot vizsgát fizetjük ki :( kérlek irj te is ha sikerült megszerezni!
Valóban rettenet drága, én még nem mertem összeszámolni :/
na így màr èrthető.
4. bukàs:
magas fordulat szàm magas, ez hibapont. ez volt a "10." hibàd ès ez bukàs ok. Nem a megfordulàs miatt buktàl meg, hanem a hiba pontok miatt.
az ellenőr szava pedig szent ès sèrthetetlen.
1: ha nagy rössel indulsz el akkor az oktató belefèkezhet.
ilyenkor nagy a holt tèr óvatosan kell csinàlni, aprànkènt. ha nagy rössel jösz ki veszèlyhelyzetet teremthetsz.
2: azt làtni kell.... oktató dönti el. èn majdnem karcoltam azelőttem lèvőt, de nem fèkezett bele. làttatlanba nem akarok erre semmit mondani...
3:az egyíves: mekkora volt a sebessèged? mert csak arra tudtam gondolni. 2 esbe kb 20 km/h nàl teszem be, megfordulàsnàl az viszont tènyleg sok lenne. Èn mindig 1 esbe csinàlom meg (ez ritka megfordulàs nàllam. Lassabb sebessèg jobb korrigàlàs, nem mèsz nekisenkinek.
4 bukàsból szerintem 3 jogos LÀTLANBA
Köszönöm a választ! Biztosan nem volt jogos a befékezés hiszen ahogy írtam is felül konkrétan elhagzott az hogy nem vettem az elképzeléseknek megfelelő pótórát, és mindaddig megfékez amíg el nem érem a 56 óra számot, de most én is értem, hogy nem láttad nem voltál ott, reális képet próbálsz keresni. De nincsen, mert ez konkrétan elhagzott, ezért is váltottam nagy nehézségek árán oktatót.
A második alkalomnál azért indultam el mert a mögöttem gyalogos átkelőhelyen áthaladó gyalogos feltartotta a mögöttem haladó forgalmat.
Én egy diesel autót vezetek aminek elég jó húzása van, 12 km/h-nál már vígan belehet rakni, körülbelül ennyi is volt a sebesség, csúsztatott kuplunggal. Ez után hangzottak el ugyebár azok a terhelő szavak. A negyediken pedig a vizsgabiztos ki sem nézett az újságjából, nem beszélt, nem nézte mit csinálok. Olyan hiba pontok vannak behúzva mint pl.nem nézek eleget a vissza pillantó tükörbe tehát amit nem is láthatott. És mikor megérkeztünk a rutin pályára akkor húzta be az összes hibapontot, pedig ezt úton szokás a hiba elkövetésekor, és mikor 10et meghalad felszólítani a tanulót hogy húzódjon le és cseréljen helyet az oktatóval.
Azért írtam ki ide, hogy másik tapasztalatait olvassam akik szintén mostanában járják végig ezt az utat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!