Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A bringások így védekeznek a...

A bringások így védekeznek a kicentizés ellen?

Figyelt kérdés

Ahol lakom - Zalaegerszeg-, egyre gyakrabban tapasztalom, hogy a bringás ténylegesen a sáv közepén megy.

Ez valami tudatos dolog lehet?

Ha utolérem, nem húzódik le, a szembejövő meg a felező vonalat lovagolja, csak akkor tudom kikerülni, ha nincs szembe forgalom.

Mint egy mopedautót például...

Tegnap is úgy kerültem ki egy ilyent, hogy teljesen átmentem a szembe sávba.

2021. jún. 28. 11:00
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
100%

34-és, mit nem értesz azon, hogy a biciklist pont úgy kell megelőzni, mint egy autót, értsd a másik sávba átmenve?

Ha nincs hely, akkor szépen megvárod, míg lesz (értsd, nem jönnek szembe ).

2021. jún. 29. 00:08
 42/45 anonim ***** válasza:
71%

41: Tényleg érthetetlen, hogy mit nem értenek ezen a bicajfóbiások....

A kerékpár is jármű, miért kellene MÁSHOGYAN előzni, mint bármelyik más járművet...????

Én autóval évente kb. ugyanannyit megyek, mint bicajjal (10-10e km). Tehát nem vagyok egyik irányban sem elfogult. Meg kell tanulni előzni, és nem a forgalomban lévő többi résztvevőt hibáztatni. ezt ajánlom a hőbörgőknek. :)

2021. jún. 29. 08:34
 43/45 Alex Fly ***** válasza:
100%

Alapvetően a sáv - per definitionem - egy járműoszlop haladásához szükséges szélességű útfelület (KRESZ függelék). Hogy aztán egy adott jármű a sáv melyik részén közlekedik, az sakál mindegy.

A szokásos "nem férek el mellette" érvelés felesleges, a definíció alapján amúgy sem tartózkodhat ott.

A gyakorlatban pedig ha a ker~kpáros az út széléhez tapad, akkor mindig akad legalább egy tulok, aki úgy gondolja hogy elfér mellette és teljesen rendben van a centizés; jobb, ha esélyt sem adok neki arra, hogy veszélyeztesse az életemet. És nem utolsósorban a sáv közepén haladva ha esetleg akad egy ilyen tulok, akkor van helyem arra, hogy jobbra húzódva eltávolodjak tőle.

2021. jún. 29. 21:50
 44/45 anonim ***** válasza:
100%

17es, a képen ráadásul a biciklisávban mennek.

Itt Angliában ugyanez a kampány megy.

NEM kell a biciklisnek szorosan az út szélén haladni, minden szirszar ott van, bármi akadály lehet, ami miatt hirtelen manőverezni kell, pontosan ez az, hogy fél méter a járdától kell, az autós pedig előzzön másfél métert adva.

2021. jún. 30. 11:20
 45/45 anonim ***** válasza:
100%

A dudálósnak.

Ok, dudálj. Ki nem tojja le?

Ha dudál, akkor legalább tudom, hogy látott...

2021. jún. 30. 11:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!