A bringások így védekeznek a kicentizés ellen?
Ahol lakom - Zalaegerszeg-, egyre gyakrabban tapasztalom, hogy a bringás ténylegesen a sáv közepén megy.
Ez valami tudatos dolog lehet?
Ha utolérem, nem húzódik le, a szembejövő meg a felező vonalat lovagolja, csak akkor tudom kikerülni, ha nincs szembe forgalom.
Mint egy mopedautót például...
Tegnap is úgy kerültem ki egy ilyent, hogy teljesen átmentem a szembe sávba.
Nektek tényleg nem megy a matek?
Ha közepén megy az útnak, mert leszarja a szabályokat, akkor 3 méter marad.
A 3 méterből lejön a másfél méter távtartás, marad másfél méter.
Másfél méteren tükrökkel együtt nem fér el egy autó.
Értve?
Akkor is épphogy kijön, ha úgy nézem.
Innentől kezdve meg egy szándékos, fölösleges gyökérkedés.
Valamit magyarázzatok el nekem. Nem troll vagyok, és nem kötekedni meg provokálni szeretnék, komolyan nem értem.
Azt írjátok, a kerékpáros mellett 1,5-2 méter távolságot kéne hagyni előzéskor. Oké, legyen így. De akkor mi a helyzet az út szélén felfestett kerékpársávokkal? Ott ha szabályosan halad az autós és a kerékpáros is a saját sávjában, max egy bő fél méter van a kettő között. Akkor a kerékpársávban haladó biciklis mellett is a szembesávban kéne elhaladni az autósnak? Nem mehetne a saját, teljesen üres sávjában egyenesen? Vagy ha mégis, akkor mitől más ez, mint a "sima" előzés? Oké hogy van egy vonal felfestve a kettő között, de attól ugyanúgy oda "dőlhet" a bickilis az autós elé, véletlen ráhúzhatja a kormányt az autós stb., egy felfestés semmitől nem véd meg.
Egyébként a konkrét kérdéstől kicsit kitekintve, nekem azokkal a kerékpárosokkal van bajom (akiket viszont életfogytig eltiltanék a kerékpározástól, komolyan) akik egymás mellett hárman-négyen, a sáv teljes szélességét koppra kitöltve haladnak csapatban, és így még a szembesávban is csak centizve tudom megelőzni őket.
ITGuy: az ilyenek nem képesek felfogni, hogy sokkal gázabb helyzetbe kerülhetnek autósként (!!!!!), ha a szörnyűséges minőségű útszélen kerékpározót megdobja egy kátyú, és az ő szélvédőjükön landol....
Képtelenek összefüggésekben gondolkodni, és nulla empátiájuk van!
Kátyú nem csak az út szélén van.
Innentől kezdve megint nincs miről beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!