Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A bringások így védekeznek a...

A bringások így védekeznek a kicentizés ellen?

Figyelt kérdés

Ahol lakom - Zalaegerszeg-, egyre gyakrabban tapasztalom, hogy a bringás ténylegesen a sáv közepén megy.

Ez valami tudatos dolog lehet?

Ha utolérem, nem húzódik le, a szembejövő meg a felező vonalat lovagolja, csak akkor tudom kikerülni, ha nincs szembe forgalom.

Mint egy mopedautót például...

Tegnap is úgy kerültem ki egy ilyent, hogy teljesen átmentem a szembe sávba.

2021. jún. 28. 11:00
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
100%
17: ha záróvonal van, akkor autót se előzhetsz. Ha meg nincs, akkor mi akadályoz abban, hogy szabályosan átmenj előzéskor a másik sávba...????
2021. jún. 28. 13:23
 22/45 anonim ***** válasza:
100%
20: az ilyen dudamarcik a hiányzó altesti méreteik miatti frusztrációjukat kompenzálják a tülköléssel... :-D :-D
2021. jún. 28. 13:25
 23/45 anonim ***** válasza:
15%

Nektek tényleg nem megy a matek?

Ha közepén megy az útnak, mert leszarja a szabályokat, akkor 3 méter marad.

A 3 méterből lejön a másfél méter távtartás, marad másfél méter.

Másfél méteren tükrökkel együtt nem fér el egy autó.

Értve?

2021. jún. 28. 13:55
 24/45 anonim ***** válasza:
82%
Nem az út közepén, hanem a sáv közepén. Vagyis ott van még a saját sávjukból 1,5 méter + a szembe jövő sáv 3 métere.
2021. jún. 28. 13:59
 25/45 anonim ***** válasza:
0%

Akkor is épphogy kijön, ha úgy nézem.

Innentől kezdve meg egy szándékos, fölösleges gyökérkedés.

2021. jún. 28. 14:16
 26/45 anonim ***** válasza:
64%
#25 akkor ülj rá szépen egy bringára és próbáld ki egy kátyús, csatornanyílásos úton, hogy tökig kimész és élvezd. Kis szerencsével nem esel ki valaki elé amikor épp rosszkor dob meg valami amin átmész.
2021. jún. 28. 14:25
 27/45 anonim ***** válasza:
0%

Valamit magyarázzatok el nekem. Nem troll vagyok, és nem kötekedni meg provokálni szeretnék, komolyan nem értem.

Azt írjátok, a kerékpáros mellett 1,5-2 méter távolságot kéne hagyni előzéskor. Oké, legyen így. De akkor mi a helyzet az út szélén felfestett kerékpársávokkal? Ott ha szabályosan halad az autós és a kerékpáros is a saját sávjában, max egy bő fél méter van a kettő között. Akkor a kerékpársávban haladó biciklis mellett is a szembesávban kéne elhaladni az autósnak? Nem mehetne a saját, teljesen üres sávjában egyenesen? Vagy ha mégis, akkor mitől más ez, mint a "sima" előzés? Oké hogy van egy vonal felfestve a kettő között, de attól ugyanúgy oda "dőlhet" a bickilis az autós elé, véletlen ráhúzhatja a kormányt az autós stb., egy felfestés semmitől nem véd meg.

Egyébként a konkrét kérdéstől kicsit kitekintve, nekem azokkal a kerékpárosokkal van bajom (akiket viszont életfogytig eltiltanék a kerékpározástól, komolyan) akik egymás mellett hárman-négyen, a sáv teljes szélességét koppra kitöltve haladnak csapatban, és így még a szembesávban is csak centizve tudom megelőzni őket.

2021. jún. 28. 14:31
 28/45 anonim ***** válasza:
77%

ITGuy: az ilyenek nem képesek felfogni, hogy sokkal gázabb helyzetbe kerülhetnek autósként (!!!!!), ha a szörnyűséges minőségű útszélen kerékpározót megdobja egy kátyú, és az ő szélvédőjükön landol....

Képtelenek összefüggésekben gondolkodni, és nulla empátiájuk van!

2021. jún. 28. 14:34
 29/45 anonim ***** válasza:
0%

Kátyú nem csak az út szélén van.

Innentől kezdve megint nincs miről beszélni.

2021. jún. 28. 14:39
 30/45 anonim ***** válasza:
0%
Egyébként a kresz szerint a sávok előírt szélessége 275 cm. Én a szembesvában előzök, akkor az út középvonalától mondjuk 30 centire vagyok (ha a kerékpáros nem tud teljesen a szélére húzódni mert kátyús, én sem fogok autóval, nekem ugyanúgy kátyús). Akkor ahhoz, hogy az általuk elvárt 2 méter távolság közöttünk meglegyen, nekik a felezőtől 170 centire kéne menni. Ez (ha a kerékpár szélessége ~60 cm) azt jelenti, hogy a jobb széle az út szélétől 45 centire van. Ami azért nem a koppra jobbra húzódás, de közel nem a sáv közepe.
2021. jún. 28. 14:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!