Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A bringások így védekeznek a...

A bringások így védekeznek a kicentizés ellen?

Figyelt kérdés

Ahol lakom - Zalaegerszeg-, egyre gyakrabban tapasztalom, hogy a bringás ténylegesen a sáv közepén megy.

Ez valami tudatos dolog lehet?

Ha utolérem, nem húzódik le, a szembejövő meg a felező vonalat lovagolja, csak akkor tudom kikerülni, ha nincs szembe forgalom.

Mint egy mopedautót például...

Tegnap is úgy kerültem ki egy ilyent, hogy teljesen átmentem a szembe sávba.

2021. jún. 28. 11:00
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
95%
Valószínűleg azért csináljak, de ehhez azért már pofa kell. Engem 100 autóból 95 még a legforgalmasabb utakon is 1,5-2 méteres oldaltávval kerül ki.
2021. jún. 28. 11:02
 2/45 anonim ***** válasza:
94%

Nagoyn sok esetben minősíthetetlen állapotban van az út széle (kigyúrva, nyomvájús, stb.) - tehát a bicajosnak életveszélyes lenne teljesen a szélén menni. De te se járnál jól, ha egy hülye kátyú feldobná a szélvédődre!

Nincs már a KRESZ-ben, hogy 30-50 cm-re kell menni az út szélén, csak a lehetőségekhez képest jobbratartási kötelezettség van (ha jól tudom...)

Nagyon idegesítő, mikor a volánbuszok lecentiznek... :((((( És főleg félelmetes. És ha kint mész a legszélén, nincs hová kitérned. :(

2021. jún. 28. 11:07
 3/45 anonim ***** válasza:
92%

Kicentizés ellen, és/vagy balesetveszélyes az út széle.

Ha lehúzódna, akkor sávon belül elmennél mellette?

Ki lehet bírni azt a kis időt, míg szemből kitisztul a terep előzéshez.

2021. jún. 28. 11:09
 4/45 anonim ***** válasza:
8%

Ez nem szól másról, csak egy vergődés, hogy nehogy már.

Épp ezért javaslom, hogy ülj rá a dudára és szép lassan haladj el mellette.

A Kresz szépen leírja, hogy takarodjon az út szélére.

2021. jún. 28. 11:28
 5/45 anonim ***** válasza:
66%

Én sem húzódok teljesen az út szélére bringával, mert fontos, hogy a közlekedés minden résztvevője számára jól látható maradjak, ne tűnjek el valahol az út menti fák, bokrok , oszlopok, parkoló járművek takarásában, árnyékában. És az is tény, hogy baromi félelmetes, ha lecentiznek , könnyű kibillenni az egyensúlyomból is ilyenkor, szóval inkább nem csábítom az autósokat sávon belül előzésre.

Ugyanúgy, amikor autózok, nyilván nem türelmetlenkedek, hanem kivarom azt a max. 30 másodpercet , amíg elfogynak annyira szemből, hogy a 2 méteres oldaltávot meg tudjam tartani előzés közben .

2021. jún. 28. 11:29
 6/45 anonim ***** válasza:
45%

4: ne légy bunkó autós!!!!!

Nincs igazad, NEM írja le a KRESZ az út szélét!

A dudával meg mindent elmondtál magadról.....

Mit szólnál, ha az 1.1-es 30éves suzukid mellett úgy húzna el minden kamionos, hogy folyamatosan ráddudál...?????

A kerékpáros is jármű, és jogosan közlekedik a közúton!

2021. jún. 28. 11:30
 7/45 anonim ***** válasza:
75%

"Tegnap is úgy kerültem ki egy ilyent, hogy teljesen átmentem a szembe sávba."

Azért az átlagos szélességű utakon ez kb normális jelenség, mivel illene egy olyan másfél méteres oldaltávot hagyni, ha elkezdesz sávon belül bűvészkedni akkor eléggé benne van a pakliban hogy belekényszeríted egy kátyúba a kétkerekűt vagy csak túl közel mész hozzá.

2021. jún. 28. 11:31
 8/45 anonim ***** válasza:
79%
#4 klasszik bunkó proli mentalitás, ha erősebbnek érzed magad, és még azt is hiszed ráadásul, hogy neked van igazad akkor te vagy az isten a többiek meg takarodjanak előled.
2021. jún. 28. 11:32
 9/45 anonim ***** válasza:
61%

[link]

MEGSZŰNT a szoros jobbratartás!!!!!

2021. jún. 28. 11:32
 10/45 anonim ***** válasza:
40%
2021. jún. 28. 11:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!