A bringások így védekeznek a kicentizés ellen?
Ahol lakom - Zalaegerszeg-, egyre gyakrabban tapasztalom, hogy a bringás ténylegesen a sáv közepén megy.
Ez valami tudatos dolog lehet?
Ha utolérem, nem húzódik le, a szembejövő meg a felező vonalat lovagolja, csak akkor tudom kikerülni, ha nincs szembe forgalom.
Mint egy mopedautót például...
Tegnap is úgy kerültem ki egy ilyent, hogy teljesen átmentem a szembe sávba.
Nagoyn sok esetben minősíthetetlen állapotban van az út széle (kigyúrva, nyomvájús, stb.) - tehát a bicajosnak életveszélyes lenne teljesen a szélén menni. De te se járnál jól, ha egy hülye kátyú feldobná a szélvédődre!
Nincs már a KRESZ-ben, hogy 30-50 cm-re kell menni az út szélén, csak a lehetőségekhez képest jobbratartási kötelezettség van (ha jól tudom...)
Nagyon idegesítő, mikor a volánbuszok lecentiznek... :((((( És főleg félelmetes. És ha kint mész a legszélén, nincs hová kitérned. :(
Kicentizés ellen, és/vagy balesetveszélyes az út széle.
Ha lehúzódna, akkor sávon belül elmennél mellette?
Ki lehet bírni azt a kis időt, míg szemből kitisztul a terep előzéshez.
Ez nem szól másról, csak egy vergődés, hogy nehogy már.
Épp ezért javaslom, hogy ülj rá a dudára és szép lassan haladj el mellette.
A Kresz szépen leírja, hogy takarodjon az út szélére.
Én sem húzódok teljesen az út szélére bringával, mert fontos, hogy a közlekedés minden résztvevője számára jól látható maradjak, ne tűnjek el valahol az út menti fák, bokrok , oszlopok, parkoló járművek takarásában, árnyékában. És az is tény, hogy baromi félelmetes, ha lecentiznek , könnyű kibillenni az egyensúlyomból is ilyenkor, szóval inkább nem csábítom az autósokat sávon belül előzésre.
Ugyanúgy, amikor autózok, nyilván nem türelmetlenkedek, hanem kivarom azt a max. 30 másodpercet , amíg elfogynak annyira szemből, hogy a 2 méteres oldaltávot meg tudjam tartani előzés közben .
4: ne légy bunkó autós!!!!!
Nincs igazad, NEM írja le a KRESZ az út szélét!
A dudával meg mindent elmondtál magadról.....
Mit szólnál, ha az 1.1-es 30éves suzukid mellett úgy húzna el minden kamionos, hogy folyamatosan ráddudál...?????
A kerékpáros is jármű, és jogosan közlekedik a közúton!
"Tegnap is úgy kerültem ki egy ilyent, hogy teljesen átmentem a szembe sávba."
Azért az átlagos szélességű utakon ez kb normális jelenség, mivel illene egy olyan másfél méteres oldaltávot hagyni, ha elkezdesz sávon belül bűvészkedni akkor eléggé benne van a pakliban hogy belekényszeríted egy kátyúba a kétkerekűt vagy csak túl közel mész hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!